• Jurašs: «Mana sirds deg par Ukrainu!»

    Karš
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    14. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook
    Saeimas deputāts Juris Jurašs, kurš pagājušajā nedēļā pēkšņi brīvprātīgi devās aizstāvēt Ukrainas teritoriju, nosūtījis parlamentam iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu.

    Pirms nedēļas Ukrainas mediji, un pēc tam arī Latvijas portāli paziņoja, ka politiskās partijas «Konservatīvie» (iepriekš – Jaunā konservatīvā partija)

    Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un parlamenta Juridiskās komisijas vadītājs Juris Jurašs devies uz kara pārņemto Ukrainu. Ukraiņu mediji publicēja foto, kur smaidīgais Jurašs pozē kopā ar ukraiņu karavīriem. «Viņš vēlas cīnīties. Ar tādiem draugiem – Ukraina uzvarēs! Un tagad mums ir jāstāv blakus un jāpalīdz mūsu ukraiņu karavīriem,» portālam «lviv.ua» teica Ļvivas dzelzceļa rajona brīvprātīgo teritoriālās aizsardzības formējumu vadītājs Igors Vasjuņiks. Viņš arī ziņoja, ka Jurašs vēlas nolikt 13. Saeimas deputāta mandātu. Ja pagājušajā nedēļā daudziem vēl bija šaubas, vai Jurašs tik tiešām izšķirsies par šādu soli, šodien tapa zināms, ka viņš jau nosūtījis parlamentam iesniegumu par mandāta nolikšanu.

    Mani sauc jurass
    Mani sauc jurass

    «Man sirds deg par Ukrainu. Tā šobrīd karo ne tikai par savu, bet arī mūsu brīvību. Uzskatu, ka mūsu pienākums izdarīt visu iespējamo, lai veicinātu mūsu kopīgo uzvaru,» Ukrainas medijam «Hromadske.ua» svētdien teica Jurašs.

    «Es nevarēju palikt Latvijā, zinot, kas te notiek,» piebilda viņš.

    Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem Juraša vietā jānāk dziedātājai Ievai Akuraterei un viņa piekritusi darboties parlamentā, aģentūrai LETA atklājas partijas «Konservatīvie» līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

    Kā politiķa izvēli doties uz Ukrainu vērtē viņa bijusī sieva un bērnu māte Alla Juraša un kolēģi, lasi šīs nedēļas «Privātās Dzīves» numurā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē