• Jeļena Petrova mazuļa gaidībās: Kad tests parādīja pozitīvu rezultātu, abiem acīs bija asaras

    Grūtniecība
    Gita Vīksne
    20. novembris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No privātā arhīva
    «Mēs tik ļoti gaidījām šo burvīgo notikumu,» PDz atklāj TV šovu dalībniece. Šovasar viņa viesojās pie sava mīļotā vīrieša Antālijā, un nu ir mazuļa gaidībās.

    Rūpīgi izsvērts lēmums

    «Jūlija sākumā uz trim nedēļām aizlidoju pie drauga uz Antāliju ar mūsu abu jau iepriekš apspriestu sapni – kļūt par vecākiem kopējam bērniņam,» stāsta daiļava Jeļena Petrova, kuru plašāka sabiedrība iepazina TV šovos Saimnieks meklē sievu, Lauku sēta un Plus/mīnus īstais.

    Jeļena un turks Ševkets Karadžans ir pazīstami tikai pusotra gada, taču jau pērn sāka prātot par mazuli. «Šobrīd dzīvojam katrs savā valstī un sapratām, ka koronavīrusa dēļ mūsu tikšanās nebūs tik biežas, kā mums gribētos. Pērn satikāmies četras reizes, bet šogad pandēmijas dēļ tikai vienreiz,» stāsta Jeļena, kura nu zem sirds nēsā Ševketa mazuli.

    «Tiklīdz atgriezos Latvijā, tā draugs jau mudināja veikt grūtniecības testu.

    Skaidroju viņam, ka tas ir daudz par agru. Mēs tik ļoti gaidījām šo notikumu, ka brīdī, kad tests parādīja pozitīvu rezultātu, abiem acīs bija asaras,» atminas Jeļena.

    Mazuli sagaidīs Latvijā, nākotni plāno Turcijā

    «Gaidot bērniņu, nejūtos viena, jo vairākas reizes dienā sazinos ar draugu, izmantojot videozvanu. Saņemu milzīgu atbalstu ne tikai no viņa, bet arī no drauga ģimenes. Viņi ir musulmaņi, bet mani pieņēmuši kā savu meitu,» priecājas Jeļena, kas regulāri sazvanās arī ar drauga mammu. «Sarunājamies turku valodā. Nepilna pusgada laikā esmu to iemācījusies labā sarunvalodas līmenī,» palepojas Jeļena.

    Savu nākotni šovu zvaigzne saista ar Turciju. «Ar draugu esam runājuši par kopdzīvi un kāzām. Gribam apprecēties, taču tas atkarīgs no Covid-19 situācijas pasaulē. Bērniņu dzemdēšu Latvijā, un tajā brīdī pie manis, visticamāk, ieradīsies arī mazuļa tētis. Nākotni plānojam Turcijā, jo draugs tur veiksmīgi darbojas restorānu biznesā. Atrast darbu Latvijā šajā jomā viņam būtu gandrīz neiespējami valodas nezināšanas dēļ,» spriež Jeļena. «Savukārt es atgriezos Latvijā, jo te man joprojām ir darbs. Nevaru tā uzreiz visu pamest,» saka viņa. Jeļena ir sociālo zinātņu maģistre un strādā šajā jomā.

    «Draugs jau pateica – kad pārcelšos uz Turciju, viņš man strādāt neļaušot,» atklāta ir viņa.

    «Esmu liela karstummīle, tādēļ Turcijā jūtos labi. Vasarā, kad viesojos Antālijā, termometrā stabiņš uzkāpa līdz plus 43 grādiem, un es jutos kā zivs ūdenī,» apgalvo topošā māmiņa.

    43 kilogramus smaga grūtniece

    «Mana pašsajūta grūtniecības sākumā gan nebija no tām labākajām. Trešajā nedēļā parādījās stiprs nelabums, kas joprojām nav pārgājis. Taču visnepatīkamākais bija tas, ka man pilnībā pazuda ēstgriba, un es sāku zaudēt svaru. Tagad sveru par trīs kilogramiem mazāk nekā pirms grūtniecības,» stāsta Jeļena. Grūtniece šobrīd ir vien 43 kg smaga.

    «Esmu 160 centimetrus gara un ilgu laiku svēru 46 kg. Saprotu, ka mazuļa dēļ jāuzņem vitamīni, vajadzīgs veselīgs uzturs, tādēļ ļoti cenšos sekot līdzi tam, ko ēdu,» pauž Jeļena. Viņa neslēpj – savulaik ievērojusi pašas izdomātu diētu un nokritusies līdz pat 35 kilogramiem. «Ēdu vienu dienu nedēļā – parasti sestdienā.

    Varēju pieēsties līdz nelabumam, jo labi zināju: sešas dienas neēdīšu neko, pārtikšu tikai no ūdens un tējām.

    Dienā varēju izdzert sešas, astoņas krūzes zaļās tējas. Vienā brīdī sapratu – jau ir par traku! Ja gribu nākotnē kļūt par māmiņu, tas jāpārtrauc,» atzīst Jeļena. Tagad viņa ēd katru dienu. «Kad man nav apetītes, pārtieku no biezpiena, kefīra un gaļas.»

    1 komentārs

    Inta Jakovleva
    Nekā personīga, bet ka nu vēlāk nenāktos cīnīties par to mazuli. Turki ir musulmaņi, kā zināms, un bērnus šķiršanās gadījumā pievāc sev. Ārzemniecēm sievas statusā laulības šķiršanas gadījumā jāpazūd no valsts tādā pašā izskatā, kādā tur ieradušās - vislabāk tā, ka tai brīdī stāv. Nekādu tiesību ne uz ko nebūs.

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē