• Jaunā hokejista Ločmeļa tētis: Bira prieka asaras…

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    30. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dans Ločmelis.
    Foto: Latvijas Hokeja federācija
    Dans Ločmelis.
    «Izjūtas bija fantastiskas, bira prieka asaras,» par sava 19 gadus vecā dēla Dana Ločmeļa gūtajiem vārtiem pasaules čempionātā teic hokejista tēvs Vitauts.

    Vēsturiskajā spēlē ar Zviedriju Latvijas hokeja izlases panākumu ar vārtu guvumu iesāka Dans Ločmelis. Viņš kļuva par jaunāko Latvijas hokejistu, kuram tas izdevies pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā, jo todien bija vien 19 gadus 4 mēnešus un 4 dienas vecs. Arī pusfināla cīņā ar Kanādu viņš līdzīgā situācijā guva vārtus.

    Dans līdz pusaudžu gadiem dzīvojis un hokejista gaitas sācis Jelgavā. Viņa tēvs Vitauts Ločmelis ir uzņēmējs. «Man ir savs nekustamo īpašumu bizness – ceļam mājas, granulas tirgojam. Pirms tam bija degvielas bizness, bet to es pārdevu,» žurnālam «Privātā Dzīve»saka viņš. Hokejs ir Vitauta kaislība, un Dans nav vienīgais, kuru tam pievērsis. Šo ceļu iet arī Vitauta jaunākais dēls, un, iespējams, jau drīz izlasē spēlēs abi Ločmeļi – Dans un Ingus. Vitauts bija arī Somijā uz pēdējām Latvijas izlases spēlēm šā gada pasaules čempionātā.

    Vitauts Ločmelis ar jaunāko dēlu Ingusu.
    Vitauts Ločmelis ar jaunāko dēlu Ingusu.

    «Padomus Danam nedodu jau no 14 gadu vecuma. Viņa bērnībā, līdz Zviedrijai, gan darīju visu, lai ieliktu pamatus slidošanai, metieniem pa vārtiem, visam pārējam. Ločmeļa tēvs atklāj dažus knifus, kas palīdzējuši izaudzināt perspektīvu spēlētāju.

    «Danu uz slidām uzliku jau divarpus gados, četros – viņš sāka trenēties hokejā.

    Sākumā vilka daiļslidošanas slidas. To es biju samācījies no leģendārā Helmuta Baldera. Arī viņš slidošanas pamatus ielika ar daiļslidotāju slidām, un karjeras laikā bija nepārspējams tieši slidošanā,» uzsver Vitauts. Viņš izmantojis arī citus hokejistu knifus. «Dans bērnu dienās spēlēja ar koka nūju. Varēju nopirkt modernāku, bet ar koka nūju labāk var sajust ripu. Tāpat mācīju, ka jāspēlē ar galvu augšā, nevis jāskatās uz ripu. Nianšu hokejā ir daudz,» saka viņš.

    Ločmeļu ģimenes galva ļoti gribēja, lai dēli būtu hokejisti, taču pats nav nedz profesionāls sportists, nedz mācījies par treneri. «Tehnikumā spēlēju hokeju, braucu arī uz Sporta pili. Bet man nebija iespēju kļūt par hokejistu. Taču interese bija un joprojām ir liela. Tāpēc mēģinu visu ielikt dēlos un hokejā,» neslēpj viņš.

    Plaši par citiem Latvijas hokeja izlases spēlētājiem lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • Latvijas hokeja varoņi izcīna bronzu: Daugaviņš velta uzvaru mirušajam tētim. Šilovs sievai sūta ziedus un nopērk zirgu.
    • Dimiteri lūdz piedošanu Zigmaram Liepiņam. Komponists padzen dzejnieku no Dziesmusvētkiem.
    • Ginta Krievkalna tagad plosās Valkā. Vairs nedzied, bet aizstāv savu labvēli Kraukli.
    • Kāzu bums sācies: Pārtikas revidente Ieva Strazdiņa apprec skotu, aktieris Celms sarīko varenu balli!
    • Māris Gailis ieliek Privāto Dzīvo laika kapsulā.
    • Kulakovs jubilejā izrāda savus dārgumus.
    Privātā Dzīve nr22/2023

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē