• Jau piecus gadus strīdās par miljoniem. Maligina meitas joprojām nespēj vienoties par mantojumu

    Karjera un bizness
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    9. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Valērijs Maligins
    Foto: F64
    Valērijs Maligins
    Šodien aprit pieci gadi, kopš savās mājās Jūrmalā mūžībā devās viens no bagātākajiem Latvijas cilvēkiem – farmācijas kompānijas «Olainfarm» lielākais akcionārs Valērijs Maligins, vēsta žurnāls «Privātā Dzīve».

    Pirms nāves Valērijs Maligins bija uzrakstījis testamentu, kurā gandrīz visu savu mantu, kas tolaik tika lēsta vismaz 70 miljonu eiro apmērā, viņš novēlēja trim meitām – Irinai Maliginai, Nikai Saveļjevai un vēl nepilngadīgajai Annai Emīlijai, kura dzimusi Valērija laulībā ar slavenā Latvijas hokejista Helmuta Baldera meitu Signi Balderi-Sildedzi.

    Turklāt Maligins bija noteicis, ka meitas piecus gadus nedrīkstēs atsavināt vai atdāvināt mantotās «Olainfarm» un šī zāļu ražotāja akcionāra «Olmafarm» kapitāldaļas. Maligina īpašumā tieši un pastarpināti caur «Olmafarm» bija nepilni 70% «Olainfarm» akciju. Tā kā sieva Elīna testamentā netika pieminēta, viņai kā neatraidāmai mantiniecei pienācās viena astotā daļa atstātās mantas, kura meitām bija Elīnai jāizmaksā naudā.

    Jau uzreiz pēc Valērija nāves sākās ģimenes sieviešu strīdi un ecēšanās, gan iesaistot policiju, gan advokātus.

    Turklāt tas viss notika gana publiski – ik pa laikam presē parādījās publikācijas, ka atkal sākušies konflikti, tika rakstīts, ka te visas trīs meitas nostājušās pret Elīnu Maliginu, te viena no meitām nostājas Elīnas pusē. Tikai pusgadu pēc miljonāra nāves tika panākta vienošanās starp meitām un Elīnu Maliginu par likumā noteiktu mantojuma daļas izmaksu aktrisei.

    Ko mantinieces tālāk darīs ar savām kapitāldaļām vienā no lielākajiem Latvijas farmācijas uzņēmumiem, rādīs laiks. Nu beidzas tēva noteiktais piecu gadu termiņš, kad mantinieces nedrīkstēja veikt darbības ar savu īpašumu.

    Šajos piecos gados ik pa laikam uzvirmoja runas, ka te viena meita, te otra un trešā jau it kā sākušas sarunas un pat devušas uzdevumus par iespējamu savu kapitāldaļu pārdošanu. Neoficiāli minēti arī dažādi uzņēmumi – gan vietējais, gan kāds no Čehijas, kuri no mantiniecēm grasījušies pirkt farmācijas kompānijas daļas, taču, tā kā oficiāli nekādi darījumi nav bijuši iespējami, uzņēmumā noteikšana joprojām ir Maligina meitām.

    Tas, ka viņas kopīgi spēs vienoties par tēva atstātā mantojuma pārvaldīšanu, gan tiek apšaubīts. Joprojām meitas nav spējušas vienoties pat par mantojuma sadali. Vēl pagājušajā nedēļā Rīgas apgabaltiesā nozīmēto sēžu sarakstā parādījās Nikas Saveļjevas un Irinas Maliginas vārds.

    Farmaceitisko izstrādājumu ražotāja «Olainfarm» koncernam tirgū klājas gana labi. Pēc «Firmas.lv» publiskotās informācijas apgrozījums pagājušajā gadā bija 137,7 miljoni eiro, kas ir par 12,8% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus koncerna peļņa pieauga par 34,1% un bija 12,7 miljoni eiro.

    Citas interesantas ziņas lasiet jaunākajā žurnāla «Privātā Dzīve» numurā!

    • «Viņš aizgāja piecās minūtēs…» Vāc naudu dziesminieka Haralda Sīmaņa bērēm.
    • Kādas dāvanas 85. jubilejā saņēma eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga? Vīrs sagādājis aizkustinošu pārsteigumu.
    • Raimonds Pauls, pašam nezinot, nonāk erotiskā izrādē.
    • Jaunā Saeima dzenā bumbu. Deputāts Vitenbergs: «Šis jau arī ir darbs!»
    • Pieci gadi pēc miljonāra Valērija Maligina nāves. Meitas beidzot var rīkoties ar mantojumu.  
    • Dziedātājas Gluzunovas vīrs atklāj piedzīvoto cietumā.
    Privātā Dzīve nr49

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē