• Jānis Dombrava svin kāzas latviskā garā

    Kāzas
    Anastasija Kuzminova
    1. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Saeimas deputāts 14. augustā par sievu apņēma savas pusotru gadu vecās meitiņas mammu un Nacionālās apvienības jaunatnes organizācijas biedri.

    Tērpušies latviskā stilā, deputāts Jānis Dombrava un viņa mīļotā sieviete Annija mija laulības gredzenus Daugavas salā Lokstenes dievturu svētnīcā. Viņi ir kopā jau ceturto gadu, un abi audzina pusotru gadu veco meitu Pārslu.

    «Kāzas nevēlējāmies sasteigt. Gribējām, lai lēmums netiek pieņemts mirkļa emocijās, bet gan ir rūpīgi pārdomāts un izsvērts. Kāzu datums bija laikus izvēlēts. Līdzīgi, kā augus stāda augošā Mēnesī, tā arī mēs vēlējāmies savas ģimenes koku stādīt augošā Mēnesī,» PDz saka politiķis.

    «Taču tad nāca skumjš notikums ģimenē, un mēs ilgi domājām, vai kāzas nevajadzētu pārcelt. Beigās tomēr nolēmām, ka tās nevajag atlikt. Domājam – arī mana mamma no mākoņa maliņas priecājas, ka spērām šo soli,» saka Jānis. Maija vidū pēc smagas cīņas ar vēzi aizsaulē devās viņa māte Elita.

    Dombravu kāzas bija ieturētas latviskās tradīcijās.

    Lokstenes svētnīcu laulībām abi izvēlējās, lai godinātu senās baltu tradīcijas. Pirms mija senos Piebalgas gredzenus, notika līdzināšanas rituāls. Kāzu ceremonijā bija arī citi rituāli, kas saistīti ar uguns, ūdens, vēja un zemes stihiju.

    «Starp mums ir bijusi stipra un noturīga saikne, bet tagad ieaudām vēl vienu ļoti izturīgu dzīslu,» uzskata Jānis. Par vedējiem pāris uzaicināja ģimeni, kura bijusi kopā ar Anniju kopš bērnības.

    «Kāzās piedalījās abas manas meitas, un viņām patika šis lielais notikums. Ceru, ka meitām paliks siltas atmiņas no mūsu kāzu dienas un vismaz dažus elementus no tām viņas ienesīs arī savās kāzās, kad pienāks attiecīgais brīdis,» saka politiķis. Viņa vecākā atvase Elza dzimusi iepriekšējā laulībā, un šajā ziemā viņa svinēs 10. jubileju.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē