Jana Duļevska gatavos vakariņas savai mammai

Receptes
Santa.lv
Santa.lv
27. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: publicitātes
Kanāla TV3 sirsnīgajā raidījumā “Vakariņas mammai” kopā ar profesionālo namatēvu un viesmīlība ekspertu Arvi Zēmani, TV personība Jana Duļevska pagatavos vakariņas trijās kārtās savai mammai Ilvai!

Televīzijas raidījumu vadītājas Janas Duļevskas bērnība pagājusi Mežaparkā, dzīvojoties ar kaimiņu bērniem un fantazējot, sēžot savā mīļajā papelē. Viņai bijušas arī labas biznesmeņa dotības, jo par maisu ar iemīļotajām košļājamām gumijām viņa pārdevusi māsas foto viņas pielūdzējiem. Pateicībā par to, ka Janas mamma vienmēr ir bijusi viņas labākā draudzene, kurai vienmēr var uzticēt noslēpumus, Jana kopā ar viesmīlības ekspertu Arvi Zēmani gatavos savai mammai vakariņas. Vai Janai un Arvim izdosies pārspēt mammas īpašās kotletes un kādu parādu Jana mammai vakariņu laikā atdos, skaties “Vakariņas mammai”!

1. kārta. Cepts kamambērs ar bekonu, siera kārtainās mīklas kraukšķiem un svaigi marinētiem dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • Ziedkāposts – 100 g
  • Kabacis – 100 g
  • Ķirbis – 100 g
  • Tomāti – 100 g
  • Cukini – 100 g
  • Kamamber siers – 1 gab
  • Bekons – 80 g
  • Kārtainā mīkla
  • Baltvīna etiķis – 100 ml
  • Citrons – 1 gab
  • Pipari – pēc garšas
  • Sāls – pēc garšas
  • Koriandrs – 1 ēdamkarote
  • Rozmarīns – 2 zariņi
  • Lauru lapas – 2 gab
  • Ķiploks – 3 daiviņas
  • Kadiķogas  - 1 tējkarote

Pagatavošana:

Visus dārzeņus sagriež tādos gabalos kādi pašam vislabāk patīk. Baltvīna etiķim pievieno izspiestu citrona sulu, pievieno visas garšvielas, samaisa un pielej nedaudz ūdeni, visu  uzkarsē.  Marinādi pārlej pāri dārzeņiem un atstāj uz apmēram 2 – 3 stundām iemarinēties.  Sagriež kārtaino mīklu šķēlēs, pārkaisa ar garšvielām un rīvētu sieru un sagriež bekonu gabaliņos.  Mīklu, bekonu un kamamber sieru cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 10– 12 minūtes. Uz šķīvja kārto marinētos dārzeņus un pasniedz kopā ar cepto kamamber sieru un kārtainās mīklas siera kraukšķi un bekonu.

2. kārta. Liellopu un cūkgaļas gaļas bumbiņas ar kartupeļu kārtojumu un ceptām paprikas un selerijas strēmelēm

Sastāvdaļas:

  • Liellopu un cūkgaļas maltā gaļa – 500 g
  • Rudzu sausmaizīte– 2 gab
  • Kartupeļi – 1 kg
  • Sierāboliņa lapas – 2 ēdakmarotes
  • Paprika – 1 gab
  • Selerija – 2 kāti
  • Siers – 250 g
  • Saldais krējums – 200 ml
  • Sāls-pēc garšas
  • Pipari – pēc garšas
  • Medus – 2 ēdamkarotes
  • Citrons  – puse
  • Dijon sinepes – 1 ēdamkarote
  • Eļļa – 50 ml
  • Svaigie salāti

Pagatavošana:

Sausmaizīti aplej ar ūdeni lai tas paliek  mīksts.  Bļodā liek gaļu, garšvielas, sausmaizīti un visu izmīca. Sagriež papriku un seleriju kātus. No gaļas veido apaļas bumbiņasun kārto uz cepešpannas, virsū liek papriku un seleriju, pārlej ar nedaudz eļļu.  Cep cepeškrāsnī  180 – 200 grādos apmēram 12 – 15 minūtes, līdz viss ir izcepies. 

Nomizo kartupeļus un sagriež vai sastrēmelē uz rīves plānās šķēlēs. Kartupeļu šķēles kārto traukā kārtās,  pa vidu kārtām ieber garšvielas un sierāboliņu, visu pārlej ar saldo krējumu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 25– 30 minūtes, tad pārkaisa ar rīvētu sieru un cep tik ilgi kamēr siers ir pakusis.

Bļodā ielej eļļu, pievieno medu, sinepes, citronu sulu un kārtīgi samaisa.

Uz šķīvja liek gaļas bumbiņu, virsū uzliek cepto papriku un seleriju, blakus kārto kartupeļu sacepumu un visu pārlej ar medus sinepju mērci, pasniedz ar svaigie salātiem.

Deserts. Plūmju pīrāgs ar maskarpone sieru

Sastāvdaļas:

  • Sviests – 100g
  • Cukurs – 130 g
  • Vaniļas ekstrakts – ½ tējkarpote
  • Olas  – 2 gab
  • Milti – 140 g
  • Cepamais pulveris – 1 tējkarote
  • Sāls  – šķipsniņa
  • Maskarpone siers – 250 g
  • Plūmes – 6 gab
  • Brūnais cukurs

PAGATAVOŠANA:

Sviestu un cukuru sakuļ gaisīgā masā, pa vienai iekuļ  olas, vaniļu, sāli, tad pievieno miltus ar cepamo pulveri, visu sakuļ. Cepamo formu sasmērē ar sviestu un lej iekšā mīklu.  Mīklā ieliek maskarpone siera piciņas. Virsū kārto sagrieztas plūmes un tās pārkaisa ar brūno cukuru. Cep 180 grādos apmēram 30 – 35 minūtes.

Dzēriens: Olu liķieris ar muskatriekstu

Sastāvdaļas:

  • 5 olu dzeltenumi
  • Saldais krējums – 200 ml
  • Cukurs – 80– 100 g
  • Rīvēta puse muskatrieksta
  • Brendijs – 120 ml

Pagatavošana:

Visu sastāvdaļas  sakuļ kopā un bļodu uzliek uz katla kurā vārās ūdens.  Lēnām virs ūdens peldes liķiera masu  maisa līdz tas sabiezē. Pasniedz atdzesētu

 

Kā izdosies Jānas īpašais vakars mammai, skaties Vakariņas mammai kanālā TV3 plkst. 21.40 un izklaides satura platformā Go3 jebkurā vietā un laikā!

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+