• Jakrins gavē par godu Latvijai: Ekstrēmākais gavēnis bija, kad visu mēnesi pārtiku tikai no griķiem

    Veselīgs dzīvesveids
    Anastasija Kuzminova
    5. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Twitter
    «Ikgadējais gavēnis par godu valsts svētkiem beidzies, bārdu nost!» Latvijas dzimšanas dienā paziņoja uzņēmējs, kurš mēnesi atturējās no gardumiem un skuvekļa.

    Bijušais Rīgas domes Satiksmes departamenta vadītājs, tagad SIA Vincents valdes priekšsēdētājs Emīls Jakrins PDz pastāstīja, ka divreiz gadā mēnesi pirms valsts svētkiem – 18. novembra un 4. maija – pieņem savdabīgu izaicinājumu. «Nepiederu nevienai konfesijai, tādēļ tradicionālo gavēni neieturu. Taču jau vairāk nekā desmit gadu gavēju šajā laikā,» stāsta Jakrins.

    Nepieciešamību attīrīt organismu viņš jutis laikā, kad iesaistījās naktskluba Coyote Fly vadīšanā. «Togad vasaru pavadīju šī biznesa blakusfaktoru zīmē – ar negulētam naktīm un pārāk daudz izdzerta šampanieša. Pienāca rudens, un šķita, ka vajadzētu sākt gavēni. Tuvojās 18. novembris, un man radās ideja gavēt par godu Latvijas dzimšanas dienai,» atceras Emīls.

    Pirmajos gados atsacīties no gaļas, zivīm, vīna, cukura un maizes uzņēmējam nebija nemaz tik viegli, bet, laikam ejot, tas kļuva par ikgadēju ieradumu. «Reizēm esmu gavēni padarījis jaudīgāku, citu gadu – vienkāršāku. Šogad ieturēju vegānisko gavēni – ēdienkartē pamatā bija griķi, auzas un rīsi.

    Ekstrēmākais gavēnis bija, kad visu mēnesi pārtiku tikai no griķiem. Tajā laikā tiku vaļā no 10 kilogramiem liekā svara,» lepojas viņš.

    Gavēšanu uzņēmējs uzskata par vērtīgu ne tikai veselības dēļ, bet arī lai rūdītu raksturu. «Varbūt nākamreiz būs jāievieš kaut kas grūtāks, kas prasa vēl lielāku pašdisciplīnu,» prāto viņš. Jakrins piebilst, ka gavēnim ir daudz pozitīvu blakņu. Piemēram, varot atvēlēt mazāk stundu miegam un veltīt vakara stundas grāmatu lasīšanai.

    Lai spilgtāk iezīmētu šo posmu, viņš visu gavēņa laiku audzēja bārdu. Svētkos viņš no tās šķīrās un saņēma komplimentus, ka tagad izskatoties desmit gadu jaunāks. Jakrins ar savu personīgo izaicinājumu iedvesmojis arī paziņas, taču vēl neviens nav parakstījies kopā gavēt katru gadu. «Tā kā mums ir divus mēnešus vecs bērns, arī mana sieva šogad negavēja.»

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē