• Iznāks dokumentālā filma “Karš Ukrainā. Lauztā dzīve.”

    Kino un TV
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Jau ceturto nedēļu norisinās Krievijas nežēlīgais iebrukums Ukrainā, kas turpina iznīcināt neatkarīgas valsts infrastruktūru un lauzt nevainīgu iedzīvotāju dzīves. Ukraiņu tauta varonīgi aizstāv dzimteni pret okupantu spēkiem, bet neaizsargātā sabiedrības daļa mēģina paglābties no kara šausmām. TV3 Ziņu un informatīvo raidījumu dienests sniedz iespēju uzklausīt cilvēku stāstus par šaušalīgajiem notikumiem dokumentālajā filmā “Karš Ukrainā. Lauztā dzīve.”, kas pie skatītājiem nonāks piektdien, 25 martā, plkst. 20.20.

    Salauztas dzīves, izpostīti likteņi, atņemts pats tuvākais un dārgākais – ģimenes, tuvinieki, mājas. Dokumentālajā stāstā par ļaunumu, ko Ukrainai un tās tautai atnesis krievu okupantu iebrukums, filmas autori žurnāliste Ieva Vārna, operatori Sergejs Medvedevs un Dzintars Rudzītis, kā arī producents Valdis Francis apkopojuši materiālus no situācijas saasinājuma brīža īsi pirms iebrukuma, kā arī notikumiem kara pirmajās nedēļās.

    Apkopoti cilvēku stāsti par Krievijas izraisītā kara šausmām, došanos bēgļu gaitās un stāvēšanu par savu dzimtenes brīvību par spīti okupantu zvērībām.

    Lai šos stāstus uzklausītu, TV3 komanda pēdējā mēneša laikā uz Ukrainu devās trīs reizes.

    ''Savu darbu uzskatu par savu misiju. Tā ir atbildība pret Ukrainas tautu, kura šodien stāv pretī krievu tankiem arī par visu mūsu drošību šeit Latvijā.

    Tā ir arī atbildība pret Latvijas iedzīvotājiem, lai viņi saņemtu patiesu informāciju par to, kas notiek tur, jo šodien, kad visapkārt ir tik daudz Krievijas propagandas, dezinformācijas, kuras mērķis ir šķelt, iebiedēt, mazināt uzticību valdībām – ir svarīgāk kā jebkad stāstīt, rādīt, ziņot patiesību no notikuma vietas, pat ja runa ir par karu. Un patiesību vislabāk var atspoguļot tad, ja esi tur, kur viss notiek,'' par darbu Ukrainā pastāstīja žurnāliste Ieva Vārna.

    Tāpat Ieva Vārna īpaši pateicās operatoram Sergejam Medvedevam, kurš ir stingrais plecs un morālais atbalsts brīžos, kad emocionāli ir grūti aptvert apkārt notiekošo.

    Operators uzsvēra, ka Ukrainā visi un viss mainās pa dienām. Ukraiņu tauta izprot žurnālistu darba nozīmīgumu un ir pateicīgi, ka pasaulei tiek ziņots par valstī notiekošo nežēlību.

    “Ceram, ka tādā veidā spēsim atvērt acis tiem, kuri netic patiesajai notikumu gaitai un atbalsta šo šausmīgo nodarījumu Ukrainas valstij,” komentē Medvedevs.

    “Ukrainā bijām gan galvaspilsētā, gan valsts austrumos Doneckas un Luhanskas apgabalos dažas dienas pirms kara sākuma un jau tad tur bija ievērojami palielinājušies Krievijas spēku uzbrukumi Ukrainas pozīcijām – apkārt bija dzirdami sprādzieni.

    Grūti noticēt, ka tagad tas viss ir izpostīts,” uzsver operators Dzintars Rudzītis.

    Skaties dokumentālo filmu ”Karš Ukrainā” jau 25. martā plkst. 20.20 kanālā TV3.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē