• VIDEO: Jaunās latviešu filmas Dvēseļu putenis treileris

    Izklaide
    11. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Pēc piecu gadu veidošanas, ilgi gaidītā, vērienīgā vēsturiskā kara drāma Dvēseļu putenis uz kino ekrāniem visā Latvijā nonāks šā gada 8.novembrī – tieši 100 gadus pēc Latvijas brīvības cīņām, ievadot novembra svētku un neatkarības nedēļu. Šodien publiskots filmas Dvēseļu putenis treileris.

    Vēsturiskā kara drāma pēc strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem ved 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu.

    Galveno varoni filmā atveido Oto Brantevics no Turlavas, kuram šī ir pirmā pieredze lielajā kino. Pārējo filmas aktieru ansambli veido Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Vilis Daudziņš, Renārs Zeltiņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa un daudzi citi. Kopā ar aktieriem filmā nofilmējās vairāk kā 1500 brīvprātīgie masu skatu aktieri.

    Lai skatītājiem ļautu daudz emocionālāk izjust un saprast šo vēsturiski tik nozīmīgo un personīgo stāstu, īpaši piedomāts arī pie filmas treilera muzikālā pavadījuma, kur tā komponists Rihards Zaļupe integrējis ASV dzīvojošās latviešu komponistes un Emmy balvas ieguvējas Lolitas Ritmanis jau radītās filmas muzikālās tēmas, kurā mūsdienīgas nokrāsas savijas ar oriģinālu latviešu strēlnieka Jāņa Friša iedziedātu tautasdziesmas ierakstu. Treilera montāžas režisors ir Gatis Belogrudovs, kadru atlasi veikusi Kate Ozoliņa, bet krāsu korekciju – Andrejs Rudzāts. Skaņas apstrāde uzticēta – Artim Dukaļskim, bet grafiskais noformējums – Madaram Upītim.

    Filmas “Dvēseļu putenis” veidošanas izmaksu lielāko daļu sedz valsts, savukārt trūkstošo finansējumu nodrošināja filmas ģenerālsponsors – viens no Latvijas dzimtajiem zīmoliem veikals – noliktava DEPO, kā arī sponsors – Latvijas Mobilais telefons. Filmas atbalstītāju vidū ir arī AS Cēsu alus, UPB, Jūrmalas pilsētas dome, Carnikavas novada dome, Latvijas avīze, kā arī filmas un komandas oficiālais apdrošinātājs AAS BALTA. Informatīvo atbalstu sniedz izdevniecība Žurnāls SANTA, Latvijas televīzija, Latvijas radio, ziņu portāls TVNET, TV24, Clear Channel Latvia un Radio SWH.

    Tāpat filmas atbalstītāju vidū ir arī IMPRO ceļojumi, Latviešu fonds, Aizsardzības ministrija un Nacionālie Bruņotie spēki, Rīgas Latviešu biedrības nams, Latvijas Universitāte, pusdienu restorāns Daily, Merrild, LAIMA, Rīgas Kinostudija, Bellevue Park Hotel Riga, IRVE, atpūtas bāze un muzejs Miķelis, Kurbads, LAMB, Zaļā bāze, GEMOSS, MORA-Trans, Zemgus Poligrāfijas Serviss, SIA Auditorsabiedrība BK Partneris, Ezerkauliņi, Rīgas Dzirnavnieks, Hanzas Maiznīca, Žogu fabrika, Western Digital, Latvijas valsts meži, Rīgas meži, Mūkusalas Biznesa centrs, PwC Latvija, Medicīnas centrs ARS, Unipark, poligrāfija Viss Plusā, Zirguskola un Ruckas muiža. Filmas veidotāji pateicas arī VAS Latvijas dzelzceļš par atbalstu filmēšanas procesā.

    Filmas “Dvēseļu putenis” komandu veido kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste un prestižās Emmy balvas laureāte Lolita Ritmanis, Casting Bridge aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija KULTFILMA un citi.

    Vairāk par filmu un tās tapšanu:

    www.dveseluputenis.lv;

    www.facebook.com/DveseluPutenis;

    www.instagram.com/dveseluputenisfilma.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē