• Slīteres Nacionālais parks aicina uz tradicionālo Kukaiņu nakti

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina ikvienu zinātkāro interesentu sestdien, 3. augustā apmeklēt nu jau par tradīciju kļuvušo Slīteres Nacionālā parka Kukaiņu nakti, kurā varēs izstaigāt šogad atklāto Slīteres kukaiņu taku un iepazīt mazāk zināmos nakts lidoņus.

    Kukaiņu naktī ikviens varēs piedalīties aizraujošajā kukaiņu gaismošanas un noteikšanas procesā – improvizētā gaismas priekšnesumā, galvenajās lomās iejūtoties tauriņiem, vabolēm, sienāžiem un citiem kukaiņiem. Tā būs iespēja ieklausīties kukaiņu dzīvesstāstos, doties naksnīgā pastaigā pa Šlīteres taku.

    Slīteres Nacionālais parks kukaiņu ziņā ir viena no daudzveidīgākajām vietām Latvijā. Te sastopamas gan dienvidnieciskas Viduseiropas sugas, gan ziemeļnieciski Sibīrijas taigai raksturīgi iemītnieki.  Daži kukaiņi, piemēram, sešus centimetrus garais lielais dižkoksngrauzis vai tik ļoti spožais spīdīgais praulgrauzis, ir dabas retumi, kas simbolizē Šlīteres lomu dabas daudzveidības saglabāšanā. Laiku pa laikam dabas pētniekiem nacionālajā parkā izdodas atklāt kādu līdz šim nezināmu kukaini vai atrast sugu, kas uzskatīta ar izzudušu.

    Pasākums notiks no plkst. 20.30 pie Slīteres bākas. Kukaiņu pētnieku Kristapa Vilka, Uģa Piterāna, Voldemāra Spuņģa, Dmitrija Teļņova, Arvīda Barševska un Kaspara Ozoliņa vadībā būs iespēja izstaigāt Slīteres kukaiņu taku, Ozola namiņu un Slīteres bāku, bet pēc tam noklausīties stāstījumus par kukaiņu pētnieku pieredzi tropos.

    Kukaiņu nakts noslēgumā pie Slīteres bākas un Slīteres zilo kalnu dabas takā notiks naktskukaiņu gaismošana.

    Aicinām apmeklētājus uz pasākumu līdzi jāņem lukturīti, lai labāk redzētu ceļu naksnīgajā Slīteres Zilo kalnu dabas takā, sega, uz kuras apsēsties, klausoties entomologu stāstījumus, kā arī labs garastāvoklis kukaiņu daudzveidības izzināšanai.

    Pasākumu rīko Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas entomoloģijas biedrību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē