• Pašizolācijas seriālu tops — iesaka Latvijas slavenības

    Izklaide
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    21. maijs, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64, no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva un publicitātes materiāliem
    Ārkārtas situācijas laikā cilvēki atrod jaunas nodarbes, piemēram, seriālu skatīšanos. Pat, ja iepriekš esat iecienījušī šādu laika īsināšanas veidu, vienmēr noder padomi arī no apkārtējiem. Šoreiz uzrunājām Latvijas slavenības!

    Lauris Reiniks, mūziķis

    • Kapones stāsts

    Šis seriāls pieejams burvīgā latviešu valodas tulkojumā lietotnē Shortcut. Pats to noskatījos, pateicoties kolēģu, arī mūziķa Intara Busuļa, ieteikumiem. Ļoti interesants seriāls! Iesaku!

    • Unorthodax

    Man patīk stāsti par cilvēkiem, kas kaut ko pārkāpj, lauž kaut kādu sistēmu, lai meklētu savu iekšējo laimi. Šis ir stāsts par ebreju meiteni, kura izlaužas un aizmūk no izteikti galējas ebreju kopienas. Seriāls ļauj iepazīt šīs kopienas aizkulises, ieraudzīt, cik lielā tumsonībā viņi dzīvo, kā izturas cits pret citu un kādas ir viņu vērtības. Starp citu, seriāls balstīts uz patiesiem notikumiem un tam ir tikai piecas sērijas.

    • Money Heist

    Šobrīd populārākais spāņu seriāls pasaulē. Ļoti interesants un veidots pasaules līmenī! Tas ir stāsts par to, kā spāņu profesors savāc izcilu noziedznieku komandu, lai aplaupītu banku.

    • Lielais (Hung)

    Šo komēdijas seriālu gribēju redzēt viena iemesla pēc – tā producents ir mans labs draugs Losandželosā Artūrs Rūsis. To var noskatīties lietotnē Shortcut. Stāsts ir par skolotāju, kuram ir naudas problēmas, iestājas krīze, gandrīz kā tagad daudziem, un viņš meklē risinājumus, kā tikt pie naudas. Netīšām viņš atklāj, ka daba viņu apveltījusi ar tādām dotībām, ka viņš varētu piepelnīties kā žigolo. Smieklīgs un jautrs risinājums problēmai!

    • Markuss

    Vakar noskatījos pašmāju seriālu, kas tapis sadarbībā ar Ukrainu. Interesants un ļoti sirsnīgs seriāls par latviešu ģimeni, kas adoptējusi nolaupītu bērnu. Vienā no galvenajām lomām ir Rihards Lepers.

    • American Crime Story

    Ļoti labs Netflix seriāls, kas balstīts uz patiesiem notikumiem. Tam ir divas daļas. Pirmā vēsta par slavenā amerikāņu sportista O. Dž. Simpsona tiesas prāvu, kurā viņš tika apsūdzēts dubultslepkavībā ar sekojošu sensacionālu attaisnošanu. Savukārt otra daļa stāsta par Versačes slepkavību, par psihopātu, kurš to izdarīja.

    Linda Abu Meri, raidījuma Rīta Panorāma vadītāja

    • Svešais starp savējiem

    Lieliski savirpināts sižets. Man ļoti patīk, ka seriālu veidotāji uztur spriedzi, ilgi neļaujot saprast, kurš ir pozitīvais varonis, kurš ne. Aktrise Klēra Deinsa ir fantastiska un ideāli izdzīvo galvenās varones lomu. Amerikā šobrīd tiek demonstrēta noslēdzošā sezona, ļoti gaidu, kad Netflix tā parādīsies arī pie mums.

    • Line of Duty

    Esmu britu seriālu cienītāja. Man ļoti patīk Londona, un šobrīd, ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus, nereti prātoju – nez kad būs iespēja tur atkal pabūt… Kamēr tas nav iespējams, var skatīties seriālus, kurus caurstrāvo Londonas elpa. Line of Duty ir lielisks policistu seriāls, kur nav strikta dalījuma starp labo un slikto un stāsta pamatā ir kārtīga sazvērestība. Lasīju, ka ir sākuši filmēt nākamo sezonu, visticamāk, ierobežojumu dēļ tas uz laiku tiks atlikts, bet es ļoti gaidu turpinājumu.

    • The Code

    Lielisks austrāliešu seriāls: sazvērestības, politika, bizness, sliktie pret labajiem, un beigās uzvar taisnība. Angļu valoda austrāliešu mēlē brīžiem skan mazliet amizanti, taču Austrālijas skati padara seriāla noskaņas mērci piesātināti interesantu. Vēl viens mans sapņu galamērķis, ko pagaidām tikai TV ekrānā varu vērot.

    Artūrs Duboks, mūziķis un komponists

    • Černobiļa

    Drāma, balstīta uz patiesiem notikumiem. Interesanti un pamācoši uzzināt faktus, kas daudzus gadus no mums tika slēpti.

    • Крылья империи

    Vēsturisks Krievijas seriāls par impērijas krišanu, revolūciju, boļševiku nākšanu pie varas. Ļoti neviennozīmīgs skats uz notiekošo caur galveno varoņu prizmu, brīžiem ar ļoti nežēlīgiem skatiem.

    • Pārkāpt robežu

    Drāma, kas aizrauj no paša sākuma un nelaiž vaļā līdz pat pēdējai sērijai. Patiess, varētu pat teikt skarbs, seriāls bez romantikas un puņķiem. Patiks īstiem večiem.

    Andris Daugaviņš, filmas Kriminālās ekselences fonds zvaigzne

    • Interni

    Lielākoties skatos krievu seriālus, kuru šobrīd ir ļoti daudz, tiešām smieklīgi un kvalitatīvi. Tajos ir gan lielisks sižets, gan mūzika, gan aktieru komanda. Visticamāk, liela daļa Latvijas iedzīvotāju, kuri principā noliedz visu, kas saistīts ar krieviem, uzskatīs manu izvēli par nepatriotisku, bet tomēr… Piemēram, šis ir diezgan pavecs seriāls, un to vairs nefilmē, taču tur ir lielisks humors. Medicīna šobrīd ir aktuāla, tāpēc, ja kāds vēl šo seriālu nav redzējis, ir īstais brīdis to noskatīties. Interesants tas varētu šķist ārstiem, kuriem ir specifisks humors.

    Policists no Rubļovkas

    Viens no smieklīgākajiem seriāliem ar lielisku aktieru sastāvu un komiskās fantastikas piešprici, piemēram, policijas autoparks sastāv no rolsroisiem un lambordžini. Īpaša šī seriāla odziņa – nenormēta leksika, gan ne īpaši daudz un, protams, aizklāta ar sirēnas skaņu.

    • Virtuve

    Asprātīgs stāsts par restorāna ikdienu. Vienā no galvenajām lomām šobrīd viens no populārākajiem aktieriem Krievijā Dmitrijs Nagijevs. Seriāla faniem varu ieteikt noskatīties arī nosacītos seriāla Virtuve turpinājumus – seriālu Viesnīca Eleon un Grand. Visus šos seriālus skatos ar baudu, turklāt vairākkārt. Vismaz man neapnīk. Galvenais, kas tos vieno, – labs humors. Faktiski šobrīd nepieciešamākā lieta. Vienīgais vajag diezgan labu krievu valodas pārzināšanu, lai saprastu dažu joku jēgu.

    • Formula 1: Drive to survive

    Dokumentāls seriāls par 1. formulas braucējiem, sacīkstēm, komandām. Ļoti interesants skatījums no malas, diezgan dzīvs, dabisks un atšķirīgs no mākslas filmām.

    • Narcos

    Stāsts par Kolumbijas narkobarona Pablo Eskobara dzīvi un Kolumbijas eksporta nozari. Katrā ziņā šis stāsts par narkotiku tirdzniecības nozari ir dziļāks nekā sauss laikrakstu virsrakstu rezumējums.

    Jānis Stībelis, dziedātājs

    • True Detective

    Šajā seriālā spēlē tādi lieliski Holivudas aktieri kā Kolins Farels un Metjū Makonahijs. Seriālam ir aizraujošs sižets un lieliska aktierspēle. Šajā brīdī iznākušas trīs seriāla sezonas, un katrai ir atsevišķs stāsts.

    • The Witcher

    Poļu rakstnieka Andžeja Sapkovska romānu ekranizējums, kas patiks tiem, kurus aizrauj stāsti par senatni, mistiku un pārdabiskām būtnēm. To visu apvij senatnīgā viduslaiku aura.

    • See

    Postapokaliptiska drāma par nākotni, kurā cilvēku rase ir zaudējusi vienu no galvenajām maņām – redzi. Viņi dzīvo gandrīz pirmatnējās kopienās un adaptējas, lai varētu izdzīvot. Taču tad pēkšņi pasaulē piedzimst dvīņi, kas spēj redzēt. Tiešām aizraujošs stāsts ar lielisku havajiešu aktieri Džeisonu Momoa galvenajā lomā.

    Ēriks Stendzenieks, reklāmas speciālists

    Varu ieteikt tikai tos seriālus, ko esmu redzējis. Un tie ir četri.

    • Verdzene Izaura
    • Vienkārši Marija
    • Četri tankisti un suns
    • Glābējzvans (daļēji).

    Man jau tāpat mūžā pieticis atkarību. Ja klāt nāktu vēl seriāli, datorspēles un azartspēles, es teiktu, ka dzīve nav dzīvošanas vērta. Jāteic gan, ka Kolkas daba jau arī ir viens burvīgs seriāls. Jūra katru dienu citāda, un mazais ērglis, kurš ik dienas gaida zivju asakas. Kurmi pat nav vērts pieminēt.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē