• Nedēļas nogalē Rīgu pārņems Baltā nakts

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes attēls
    Naktī no 7. uz 8. septembri Rīgā norisināsies ikgadējais Mūsdienu kultūras forums Baltā nakts, kas Latvijas galvaspilsētā notiks jau 14 reizi. Šī gada programmā ir iekļauti vairāk nekā 50 pasākumi un projekti, kas pārstāvēs plašu laikmetīgās kultūras piedāvājumu – mūziku, kino un video, dzeju, performances u.c.

    Projekti koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, Miera ielas apkaimē un Pārdaugavā. Savukārt, tālākās norises vietas būs Pļavniekos un Ziepniekkalnā. 

    Festivāla Baltā nakts laikā Rīgas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja izbaudīt jau par tradīciju kļuvušus pasākumus, piemēram, divus kultūras un mākslas tramvajus, laikmetīgās skaņu pasaules priekšnesumu Videogrāfija, nepieradinātās mūzikas piedāvājumu Skaņu mežs Baltajā naktī, Satori.lv dzejnieku disko un ielu kultūras projektu Urban Poetry. Programmu papildinās arī jauni projekti – sieviešu stendaps, emoji dzeja, meditācija tautasdziesmu noskaņās u.c. Ar pasākuma plānu var iepazīties festivāla mājas lapā, pieejams arī buklets lejuplādēšanaiBaltās nakts laikā Brīvības laukumā pie Laimas pulksteņa darbosies informācijas centrs, kurā apmeklētāji varēs noskaidrot visu par festivāla norisi.

    Baltās nakts pirmais pasākums sāksies pl.15.00 ar Vērmanes dārzā pēkšņi izaugušām dīvainām krāsainām kolonnām.

    Baltā nakts pēc pusnakts vēl neguļ, tādēļ droši var doties uz AB dambi, Tallinas ielas kvartālu, Hāgenskalna komūnu Āgenskalnā, Kaņepes kultūras centru, Autentiku, festivālu Skaņu mežs vai filmu seansu Rīgas cirkū.

    Baltās nakts programmas ietvaros ir pasākumi arī bērniem, kā piemēram, kino seansi Kino Bize, meistardarbnīcas Āgenskalna tirgus teritorijā, Zīmējumu teātra izrādes un gaismas labirints Spīķeru radošajā kvartālā, performances Vērmanas dārzā u.c.

    Starptautiskajā programmā šogad redzēsim Francijas kompānijas Picto Facto gaismas objektus Un jardin en plus (Vairāk dārza) un Billevesses – L’esraminert (Absurdais krodziņš), kā arī performanci Brimborions (Mazie), un britu mākslinieka Lūka Džerama konceptuālo mākslas instalāciju ZEME (GAIA). Jau trešo gadu festivālā būs iespējams skatīt mūsdienu Kanādas mākslinieku projektu – šogad Robina Mūdija (Robyn Moody) audiovizuālais darbs Wave Interference (Viļņu traucējumi).

    Baltā nakts Rīgā ir daļa no starptautiska projekta Eiropas Baltās naktis, ko aizsāka piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma, šobrīd šim tīklam ir pievienojušās pilsētas pasaulē.  Baltā nakts ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentus  daudzveidīgās mākslas norisēs.

    Ieeja pasākumos ir bezmaksas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē