• Muzikālā izrādē atcerēsies ansambļa Čikāgas piecīši leģendāro koncerttūri Latvijā

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ronalds Šulcs
    Šogad aprit 30 gadi kopš leģendārā Čikāgas piecīšu koncerta Mežaparkā, kas pulcēja vairāk nekā 100 000 skatītāju, un, atzīmējot šo vēstures faktu, izveidota muzikāla izrāde Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās, kas šovasar apceļos Latviju.
    Izrādē leģendārā ansambļa dalībniekus atveidos aktieri un dziedātāji Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Inita Sondore, Ginta Krievkalna, Marģers Eglinskis, Rolands Beķeris un Ieva Sutugova, bet režisors būs Valdis Lūriņš. Izrādes pamatā ir grupas dalībnieka Alberta Legzdiņa stāsti un atmiņu grāmata.
     

    ”Kad Alberts Legzdiņš man piedāvāja veidot izrādi par Čikāgas piecīšiem, tas tā arī palika nerealizēts projekts, bet, kā jau dzīvē notiek, viss pats no sevis sastājas savās vietās un nu top izrāde, kurā mēs rādīsim kādi bija un kādi arī nebija Čikāgas piecīši," saka režisors. "Tā būs izrāde par to, kādus mēs viņus iztēlojāmies un kādus viņi redzēja mūs tajā laikā, kad 1989. gadā uzstājās Ogrē un leģendārajā Mežaparka koncertā. Protams, noteikti būs arī aktualitātes no šodienas. Čikāgas piecīši prata  ar vieglumu runāt par nopietnām lietām, un viņu dziesmas ir izturējušas laika pārbaudi, un mēs tās gribam izdzīvot arī šodien.”

    Producente Laila Ilze Purmaliete atzīst, ka uzvedumam ierosinājumu deva fakts, ka šogad aprit 30 gadi, kopš Čikāgas piecīšu vēsturiskā koncerta Mežparka estrādē, kas pulcināja vairāk nekā 100 000 skatītāju, kas vēl šobrīd ir nepārspēts rekords. 

    Čikāgas piecīši izveidojās 1961.gadā Čikāgā, un kļuva ārkārtīgi populāri gan trimdas latviešu sabiedrībā, gan fenomenāli populāri Latvijā. Viņu dziesmas arī  šodien ir mūsu visu nacionālā bagātība, taču mēs ļoti maz zinām par pašu grupu un cilvēkiem tajā. Tādēļ ir tapis šis uzvedums, lai mēs visi no jauna satiktos ar Čikāgas piecīšiem un viņu dziesmām. Grupas līderis un dibinātājs ir Alberts Legzdiņš, kura harizma un talants ir sinonīms vārdiem Čikāgas piecīši. Izrādē viņu atveidos Mārtiņš Egliens, Armanda Birkena valdzinošo balsi mums atgādinās Mārtiņš Brūveris, Janīnas Ankipānes muzikalitāti  skatītājiem liks baudīt Ieva Sutugova, Lorijas Vudas  tēlā iejutīsies Inita Sondore, Marģers Eglinskis  ļaus mums tikties gan ar Uldi Streipu, gan ar Alni Ceru, savukārt Liepājas teātra aktieris. Rolans Beķeris atveidos Ilmāru Dzeni, kurš arī šākotnēji bija Čikāgas piecīšu dalībnieks, bet dziedātāja Ginta Krievkalna iejutīsies Larisas Mondrusas tēlā, kurai gan nav nekāda sakara ar Čikāgas piecīšiem, vienīgai fakts, ka viņa aizbēga no padomju režīma uz Rietumiem, un arī viņas nelegāli izplatītie ieraksti šeit Latvijā bija ļoti populāri," atklāj Purmaliete.

    Jāpiebilst, ka īsto Čikāgas piecīšu dalībniece Lorija Vuda dalībniece, kura 4.maijā saņems Triju zvaigžņu ordeni, piedalīsies gan jauniestudējuma pirmizrādē Rojā, gan visās izrādēs jūlijā, un šo faktu izrādes veidotāji uztver kā lielu svētību no Čikāgas piecīšiem. Iespējams, ka atsevišķās izrādēs pievienosies arī Armands Birkens, ja viņam vasarā izdosies apciemot Latviju. 

    Izrādes notiks 5.jūlijā Rojā, 7.jūlijā Valmierā, 28.jūlijā Tukumā, 2.augustā Saldū, 3.augustā Kuldīgā, 4.augustā Jelgavā, 17.augustā Kandavā, 16.augustā Ulbrokā, 18.augustā Cēsīs, 23.augustā Bauskā, 24.augustā Smiltenē un citur Latvijā.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē