• Kā slimo sievietes un kā — vīrieši

    Pasmaidi!
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    To, ka esam cēlušies no dažādām planētām, ļoti spilgti apliecina pat tas, kā sievietes un vīrieši slimo!

    Kā slimo VIŅA

    Pamosties no rīta un jūties nedaudz savārgusi. Izmēri temperatūru. 38,5. Tas jau nu nav iemesls, lai paliktu gultā dienā, kad darbā ir atbildīga prezentācija un bērnam skolā – koncerts. Līdz ar rīta kafiju ierauj vienu ibumetīnu. Pagatavo ģimenei brokastis un izgludini dejošanas svārkus meitai. Somā iemet līdzi ibumetīna paciņu, divus TheraFlu iepakojumus un deguna salvetītes. Nopriecājies, ka nav apetītes. Varbūt nometīsi kādu lieko kilogramu, un tev atkal derēs foršā kleita, ko pirki pērn pavasarī.

    Darbā atzīsties, ka sarkanās acis ir nevis negulētās nakts, bet slimības sekas. Pasmejies un apsoli neaplaist kolēģes.

    Mirdzošām acīm novadi prezentāciju. Saņem šefa uzslavu, ka tieši mirdzošu acu te daudziem trūkst. Sajūti, ka temperatūra turpina kāpt.

    Pusdienlaikā aizskrien uz stūra aptieku un izdiedelē aptiekārei kaut ko stiprāku, ko parasti izsniedz tikai pret receptēm. Izdzer divas glāzes ūdens. Darba labierīcībās ar papīra roku dvieļiem nomazgā kaklu. Sajūti, ka tiešām svīsti. Paslavē sevi, ka atnāci uz darbu. Pacel klausuli, kad zvana mamma, un piekrīti viņai, ka valdība nezina, ko dara, īpaši, ja runa ir par elektrības tarifiem. Apsoli ievest tētim zāles.

    Apliecini, ka tas nemaz nav grūti. Sajūti smaguma sajūtu deniņos. Atceries, ka nekas nav ēsts, un nosper sekretārei trīs ledenes ar firmas logo. Sajūti, kā cukura līmenis asinīs atjaunojas, un ierauj vēl vienu biroja kafiju. Pastrādā. Atbildi trim steidzīgiem e-pastiem.

    Iegūglē vārdus «gripa, pazīmes, ārstēšana». Internetā aizlasies par septiņām īpašībām, ko vīrieši visvairāk nevar sievietēs ciest. Uzraksti indīgu komentāru.

    Pamani, ka ir pēdējais laiks doties ceļā, ja gribi paspēt uz meitas koncertu. Atceries, ka pa ceļam jāieiet veikalā, lai nopirktu ziedus kora vadītājai un mazu pušķīti arī bērnam. Sajūties pavisam slikti.

    Atgādini sev, ka rīt ir sestdiena un varēsi izslimoties pēc sirds patikas. Tad atceries, ka māsai ir vārdadiena un nekāda slimošana nesanāks. Ierauj vēl vienu ibumetīnu. Skaļi aplaudē koncertā. Paslavē meitu. Vakariņās uzcep pankūkas. Paskaidro vīram, ka esi drusku saaukstējusies, tāpēc traukus mazgāsi rīt. Ielien gultā. Paslavē sevi par lielisku dienu.

    Kā slimo VIŅŠ

    Pamostas no rīta un paziņo tev, ka jūtas «baigi slikti». Piespied viņu izmērīt temperatūru. Abi reizē secināt, ka termometrs rāda 37,2. Viņš izsaka aizdomas, ka tas ir sabojājies. Tu izsaki aizdomas, ka vēl vakar strādāja. Viņam nav spēka ar tevi strīdēties, viņš ir slims. Viņš lūdz tev pienest viņa mobilo telefonu, lai viņš varētu aizsūtīt uz darbu ziņu, ka nebūs. Tu pavaicā, vai atstāt viņam ko brokastīm. Viņš vārgi bilst, ka nav apetītes.

    Pazīstot viņu, tu sagatavo piecas siermaizes, trīs desmaizes, milzu krūzi tējas, puspaciņu Selgas šokolādes cepumu un nolobi piecus mandarīnus.

    Viņš vārgi saka paldies par rūpēm un izsaka aizdomas, ka varbūt padzers tēju. Tu novēli veseļoties un skrien uz darbu. Viņš lūdz, lai tu piezvani viņa mammai un pastāsti, ka viņš ir saslimis. Tu piedāvā to darīt tad, ja būs jāsauc ātrā palīdzība. Viņš apvainojas. Uz tavām 15 īsziņām ar jautājumu «Nu, kā tu jūties?» viņš visas dienas laikā nereaģē.

    Darbā tu atprasies agrāk, jo nez kāpēc jūties vainīga par to, ka viņš ir saslimis. Tu nevari atslēgt dzīvokļa durvis. Tev uznāk viegla histērija, jo varbūt viņš tikai ir izlicies slims un izmantojis šo laiku, lai pārvāktos kur citur. Hmmm, tikai kur tieši? Un vai tāpēc būtu jāmaina dzīvokļa atslēga? Tu zvani pie durvīm. Atver viņa mamma.

    Tieši viņa nemākulīgi aizslēgusi durvis, atstājot slēdzenē atslēgu, un tāpēc tu netiki iekšā. Viņš pats ir piezvanījis mammai un informējis, ka mirst. Nu, labi, nemirst, bet ir smagi slims. Mamma ir ieradusies nekavējoties. Virtuvē smaržo pēc pankūkām. Visā dzīvoklī smaržo, jo tvaika nosūcēju viņa principiāli nelieto.

    Viņam pie gultas saliktas četras dažādas zāļu pudelītes. Divām beidzies derīguma termiņš.

    Viņš ir apēdis visas brokastu maizes. Apēsto pankūku skaitu tu nevari noteikt, jo nezini sākuma skaitli. Tu atsakies no atlikušajām pankūkām. Piekrīti vīramātei, ka arī slimu cilvēku nedrīksti atstāt pusbadā un cik labi, ka viņa varēja pieskriet un kaut ko pagatavot.

    Pēc ēdiena atliekām šķīvī secini, ka ir bijušas arī vistas kotletes un cepti kartupeļi. Apsoli vīramātei piezvanīt, ja kas mainīsies. Vēlreiz apliecini, ka termometrs, visticamāk, darbojas. Piespiediet viņu vēlreiz izmērīt temperatūru. Atklāj, ka ir 36,5. Izsaki komplimentu, ka viņš izskatās daudz labāk nekā no rīta. Piekrīti vīramātei, ka gripa mēdz būt viltīga un ka nākamās divas dienas noteikti jāpavada gultā. Kautrīgi pavaicā, vai nevajag vīramāti pavadīt līdz pieturai, jo ir jau satumsis.

    Pamāj viņai pa logu. Ķeries pie tukšajiem traukiem. Secini, ka ledusskapī parādījušās piecas jaunas ievārījuma burkas, divas burkas ar tomātiem želejā un burka ar zupu. Atriebies viņam par slimošanu, nozogot TV pulti un ieslēdzot IEVAS pārvērtības. Paskaidro, ka slimam cilvēkam ir jāguļ gultā un pat KHL play-off spēles nav iemesls, lai celtos. Slepeni izēd atlikušos šokolādes cepumus. Paslavē sevi par lielisku dienu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē