• Jaunā teātra festivāls Homo Novus 2019: izrādes, pastaigas un festivāls festivālā

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    No 5. līdz 13. septembrim Rīgā starptautiskais jaunā teātra festivāls Homo Novus piedāvās 15 laikmetīgā teātra izrādes un notikumus, kas tiecas nolobīt ikdienas virskārtu, iekļūstot dziļākos realitātes slāņos, un pievērš uzmanību lietu, vielu un parādību aktīvo dalību notikumos līdzās cilvēkam.

    Japāņu režisors Akira Takajama aicinās skatītājus audio pastaigā pa Rīgu, izsekojot japāņu slepenā dienesta darbībai 1930. gados, pasaulē atzītais Ņujorkas mākslinieks Valids Rāds atklās vizuālās mākslas pasaules saikni ar globāliem ekonomiskiem un politiskiem procesiem, savukārt igauņu māksliniece Kristīna Normana izrādē Vieglāk par sievieti runās par mazāk skatītu modernās migrācijas fenomenu – sievietēm, kuras kļūst par vecu ļaužu kopējām ārzemēs, lai uzturētu pašas savas ģimenes.

    Tikai vienu nakti 6. septembrī norisināsies īpašais notikums Skaņas dzimšana - festivāls festivālā  ar vairāku mākslinieku, mūziķu un pētnieku dalību, kas no saulrieta līdz saullēktam aicinās skatītājus nodoties ilgstošai klausīšanās pieredzei, sadzirdot to, kas paliek slēpts dienas steigā un trokšņos.

    Festivālu noslēgs flāmu māksliniece, scenogrāfe un režisore  Mīta Vārlopa ar divām izrādēm – Darba augļi un Spoku rakstnieks un salauztā rokas bremze – koncerta, izrādes un izstādes hibrīdiem, kuri trāpa ar eksplozīvas brīvības un neierobežotas fantāzijas lādiņu un, runājot kāda skatītāja vārdiem, „iedarbojas kā pretsāpju tablete šīs pasaules sāpinātajiem”.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē