• Festivāls Riga Wine and Champagne aicina vīnmīļus novērtēt Latvijas zelta, sudraba un bronzas vīnus

    Izklaide
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    Santa.lv
    Santa.lv
    13. novembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Renārs Koris
    Šajā nedēļas nogalē gardēži un vīnmīļi no visas Baltijas tiek aicināti uz festivāla Riga Wine & Champagne rudens sesiju, kuras kulminācija, kā jau ierasts, būs konkursa Gada vīns 2019 simts labāko vīnu degustācija un Latvijas vadošo šefpavāru parāde.

    Festivāla populārākais notikums - TOP 100 vīnu un šefpavāru parāde - pārcelies uz jaunu vietu, Hanzas Peronu, kur simts labākos vīnu būs iespējams baudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī īpašām mini-meistarklasēm Maikla Šustera, Raimonda Tomsona, Kaspara Reitupa un citu vadošo Latvijas vīnziņu vadībā.

    TOP 100 vīni ir konkursa Gada vīns 2019 uzvarētāji – izsmalcinātākie, aizraujošākie, gardākie un vislabāk izcenotie Latvijā pieejamie vīni – šampanieši, dzirkstošie vīni, baltvīni, sarkanvīni un desertvīni. Starptautiska vīna ekspertu un someljē žūrija, pasaules atzītā vīna eksperta Maikla Šustera vadībā, augusta beigās aizklātā degustācijā vērtēja konkursam izvirzītos gandrīz 450 vīnus, piešķirot 16 zelta, 99 sudraba, 237 bronzas un 46 Vērts nobaudīt medaļas.

    Pateicoties plašajai norises vietai Hanzas Peronā, simts labākos vīnus jeb konkursa Gada vīns zelta un sudraba medaļniekus būs iespējams nobaudīt kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, t.sk., vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem. Parādē piedalīsies, savus ēdienus un vīna un ēdiena kombinācijas piedāvās restorāni Vincents (šefs Oskars Sprukts), Bibliotēka No.1 Restorāns (šefs Kaspars Barsukovs), Barents (šefs Ivans Šmigarevs), Kest (šefs Māris Jansons), Riviera (šefs Jevgēņijs Liskins), MaxCekot Kitchen (šefs Maksims Cekots), 36. līnija (šefs Lauris Aleksejevs).

    Degustācija notiks festivālam ierastajā t.s. walk-around degustāciju formātā, kas ikvienam apmeklētājam dod iespēju, sevis brīvi izvēlētā secībā, nodegustēt pilnīgi visus parādes vīnus, uzdodot jautājumus labākajiem vīnziņiem un konkursa Gada vīns 2019 žūrijas komisijas locekļiem.

    Pasākuma rīkotāji īpaši iesaka apmeklēt meistarklases, ko vadīs konkursa žūrijas priekšsēdētājs Maikls Šusters (Lielbritānija), kurš ir viens no pasaules atzītākajiem vīna ekspertiem, un Latvijas labākie vīnziņi Raimonds Tomsons (Eiropas labākais vīinzinis, Vincents) un Kaspars Reitups (Baltijas labākais vīnzinis, Barents). Viņi piedāvās dažus no Gada vīns laureātiem iepazīt padziļināti.

    Šogad pirmo reizi Top100 vīnu un šefpavāru parādi papildinās arī īpašs Stipro lounge, kas vīnmīļiem dos iespēju iepazīt vadošos stiprā alkohola stilus un zīmolus.

    Festivāla programma

    • Riga Wine & Champagne sāksies ceturtdien, 14. novembrī, vakariņām restorānā Barents, kurās galveno lomu spēlēs tikai un vienīgi konkursa Gada vīns zelta medaļnieki.
    • Festivāls turpināsies 15. novembrī ar īpašām Maikla Šustera iedvesmotām vakariņām, dodot iespēju ielūkoties viņa Londonas pagraba dzīlēs, nodegustējot duci vīnu, kuriem bijusi nozīmīga vieta Šustera karjerā un dzīvē.
    • Savukārt festivāla kulminācija un lielākais notikums būs sestdien 16. novembrī ar plašāko labāko Latvijā pieejamo vīnu degustāciju TOP 100 vīnu un šefpavāru parādi Hanzas Peronā ar unikālu iespēja vienkopus izgaršot konkursa Gada vīns 2019 uzvarētājus. Festivāla pasākumi ir iekarojuši nedalītu vīnmīļu uzticību, tādēļ ieejas kartes vairs pieejamas tikai uz sestdienas pasākuma dienas sesiju no plkst. 13.00 – 15.30.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē