• Festivāls BILDES aicina uz Jauno dziesminieku koncertu

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Baiba Ralle
    31. oktobrī notiks mūzikas un mākslas festivāla BILDES Jauno Dziesminieku koncerts, ko vadīs Lauris Valters. Šis koncerts būs iespēja iepazīt jauno mūziķu daiļradi, koncertā uzstāsies arī jau atpazīstamību iemantojuši dziesminieki.

    Pasākums notiks mūzikas klubā Kaļķu vārti.

    Mūzikā jēdziens “dziesminieks” ir saistīts ar paša mūziķa orģinālmūzikas izpildīšanu akustiski, pašam sevi pavadot uz ģitāras vai cita akustiska instrumenta. Dziesminieki parasti saviem klausītājiem cenšas nodot personisku, izjustu un emocionālu vēstījumu ar poētiskiem dziesmu tekstiem un turbadūrisku izpildījumu. Viņiem raksturīga savu iekšējo sajūtu un ideju paušana par sev nozīmīgām lietām un problēmām.

    Šogad festivāla BILDES Jauno dziesminieku koncertā uzstāsies: Lauris Valters, Gatis Zotovs, Renārs Veličko, Mārtiņš Križevics, Elīzabeta Krēģere, Agija Kalve, Elviss Patriks Pētersons, Kintija Alpe, Matīss Kalniņš, Edgars Rakovskis, Anete Kozlovska, Anita Zambare, Matīss Pavītols, Aigars Kručs, Jānis Niedra, Aleksis Ozoliņš.

    Šī jau būs 16. reize, kad mūziķis Lauris Valters piedalīsies festivālā BILDES . Valters spilgti atceras: “Mans pirmais iespaids par festivālu BILDES ilgi ir palicis atmiņā! 1997. gadā pie klausītājiem nonāca nu jau leģendārā un ļoti skaistā Imanta Kalniņa un Ainara Mielava dziesma , kuru Ainars Mielavs izpildīja duetā ar Agnesi, un sešus gadus vēlāk es, toreiz vēl grupas Ēnas sastāvā, to dziedāju kopā ar Agnesi.” Lauris Valters šogad izdevis albumu Mirklī ieklausies, kurā iekļautās dziesmas izpildīs arī Jauno dziesminieku koncertā.

    Dziesmu tekstu autors un mūziķis  Gatis Zotovs pirmo reizi BILDES uzstājies 2003. gadā – 18 gadu vecumā, aizvietojot Valdi Atālu. Viņš priecājas, ka pēc šiem gadiem joprojām ir starp Jaunajiem dziesminiekiem – acīmredzot, forma ir labi saglabāta. Gatis saka: « Festivāls BILDES man tagad ir tāds kā atskaites process – es visu gadu  varu nekur neuzstāties, bet vismaz reizi gadā BILDES  ir tas festivāls, kur es parādos publiski un spēlēju to, ko pēdējā laikā esmu sarakstījis.»

    Jauno Dziesminieku koncertā debitēs Jānis Niedra. Par dziesminieku būšanu Niedra saka sekojošo: “Man ļoti patīk dziesminieku žanrs tam piemītošā dziļuma dēļ.” Iedvesmu Jānis guvis no tādiem mūziķiem kā Father John Misty un grupas Arcade Fire, kuri arī godā dziesminieku tradīciju. Pats Niedra ieguvis atpazīstamību ar dziesmu Pasaules gals, kā arī viņš ir sarakstījis Rīgai un dzimtajam Jaunciemam veltītas dziesmas kā, piemēram, 11. autobuss. Tagad Jānis vairāk raksta indie popa dziesmas grupai Blue Jean Serenade, kuru savukārt dzirdēsim koncertā Jaunās un BILDES  sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar BILDES  veterāniem un radošām personībām.  

    Vēl šogad festivāla BILDES 2019 ietvaros notiks trīs koncerti. VEF Kultūras pilī 4. novembrī izskanēs koncerts Jaunās un Bildēs sevi jau pieteikušās grupas kopprojektos ar Bilžu Veterāniem un radošām personībām. Savukārt 16. novembrī plkst. 12.00 notiks koncerts bērniem, bet tās pašas dienas vakarā plkst. 19.00 klausītāji aicināti uz BILŽU veterānu koncertu. Paralēli koncertiem līdz 14. novembrim t/c Spice Home apskatāma arī  BILŽU mūziķu un mākslinieku darbu izstāde Pastkastītes.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē