• Dundagā aicina uz skalndraušu festivālu

    Izklaide
    25. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Sestdien, 27. jūlijā, Dundagā notiks kārtējais Sklandraušu festivāls, kurā tiks sumināts viens no novada simboliem un lepnumiem, jo domājams, ka tieši lībiešu krasts ir tā vieta, kur meklējama sklandrauša izcelsme. Sklandrausis ir pirmais Latvijas pārtikas produkts, kura ražošanu aizsargā Eiropas Savienība. Sklandrausis ir iekļauts Eiropas Komisijas reģistra sarakstā Garantēta tradicionālā īpatnība. Tas nozīmē, ka tam jābūt gatavotam atbilstoši apstiprinātai receptūrai un pat izmēram jāatbilst noteiktiem standartiem.

    Svētkos tiks celtas godā vietējās tradīcijas, amatu un kultūras prasmes, darbosies tirdziņi, kafejnīcas, būs izklaides bērniem, informē pasākuma rīkotāji.

    Dundagas parka estrādē visas dienas garumā notiks dažādi koncerti, bet pils parkā būs apskatāma Anneles Slišānes darbu izstāde 100 deči Latvijai un Ances rokdarbnieču izstāde 100 cimdu pāri Latvijas simtgadei

    Pēcpusdienā estrādā rādīs kopienu teātra projekta Šekspīrs satiek Blaumani ietvaros veidoto teātra izrādi Visādi ir un visādus vajag. Izrāde-koncerts veidots tikai no latviešu tautas sakāmvārdiem un parunām un papildināts ar latviešu tautas dziesmām un dejām. Izrādes dialogos un epizodēs tiek atklātas cilvēku savstarpējās attiecības gan sociālajā, gan sadzīves jomā.

    Ikviens cilvēks jau kopš bērnības zina kādu sakāmvārdu vai parunu. Piemēram, «velk ādu pār acīm», «nu ja, kaimiņu vista jau vienmēr izskatās labāk par paša zosi» vai «mīlestību, klepu un dūmus grūti noslēpt». Dundagas Kultūras pils režisore Vaira Kamara pētot šo folkloras žanru, no latviešu sakāmvārdiem un parunām ir izveidojusi dramaturģisko materiālu, un gala rezultātā tapusi teātra izrāde Visādi ir un visādus vajag.

    Izrādē piedalās Dundagas Kultūras pils amatierteātris Vojmanšes!, Dundagas jauktais koris, tautas deju kolektīvs Dun – Dang, mūsdienu deju kolektīvs Sensus, reperis – hip-hop izpildītājs Jānis Klucis, Katlakalna folkloras kopa Rāmupe un mūsdienu tautas mūzikas grupa Daba san.

    Dundagas evaņģēliski luteriskajā baznīcā plkst. 11.00 notiks koncerts, kurā iedalīsies Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansamblis Saules zvani un pedagoga Edgara Kramiņa vadītās vokālās mākslas vasaras laboratorijas Izdziedi vasaru dalībnieki.

    Ar šo koncertu Dundagas evaņģēliski luteriskā baznīca uzsāk ziedojumu vākšanas akciju Mana dvēsele slavē jaunam, skanīgam baznīcas zvanam. 

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē