• Baltijas labākā vīnziņa godu iegūst Latvijas pārstāvis Kaspars Reitups

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Rīgā aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā Baltijas labākā vīnziņa konkursā Vana Tallinn Grand Prix 2019 triumfēja Latvijas pārstāvis Kaspars Reitups, aiz sevis otrajā vietā atstājot vīnzini Ketriju Leisu no Igaunijas. Labāko trijniekā iekļuva vēl viens Latvijas pārstāvis Ņikita Zaičenkovs, kurš sacensībās izcīnīja godpilno trešo vietu, bet par labāko jauno vīnzini Baltijā šogad tika atzīts Kristijons Valančiūns no Lietuvas.

    Baltijas valstis konkursā tika pārstāvētas ar trim pretendentiem no katras valsts, papildus bija pieaicināti konkursanti no Dānijas, Zviedrijas un Polijas. Pasākums ilga divas dienas, un to laikā vīnziņiem bija jādemonstrē savas iemaņas un zināšanas gan teorētisko, gan praktisko uzdevumu pārbaudījumos. Baltijas labākais vīnzinis tika izvēlēts no četriem finālistiem, kuri konkursa noslēguma dienā sacentās, sniedzot ieteikumus dažādu vīnu un ēdienu saderībā un servēšanā, un demonstrēja vīna dekantēšanas un pasniegšanas iemaņas. Bija arī jāapliecina savas teorētiskās zināšanas jautājumu un atbilžu kārtā un prasmes ne vien vīna, bet arī dažādu valstu stiprināto dzērienu atpazīšanā un raksturošanā.

    “Uzdevumi šī gada konkursā, īpaši pusfinālā, bija ļoti grūti un konkurenti – spēcīgi, tāpēc būt atzītam par uzvarētāju ir liels gods. Konkursa fināls bija ļoti dinamisks, taču bija disciplīnas, kurās nācās demonstrēt arī ikdienas darba iemaņas – komunikāciju un saskarsmi ar viesiem, tāpēc laiks uz skatuves sagādāja lielu baudu un burtiski lidoja. Konkursam nopietni gatavojos un ir liels prieks, ka tas ir atmaksājies. Mans nākamais lielais mērķis ir Latvijas pārstāvēšana Eiropas čempionātā 2020. gadā Kiprā,” saka Kaspars Reitups.

    “Ik gadu konkursa latiņa tiek celta arvien augstāk gan konkursa norises, gan dalībnieku sagatavotības līmeņa ziņā. Nav šaubu, ka Baltijas vīnziņi šobrīd spēj līdzvērtīgi konkurēt gan ar profesionāļiem tradicionālajās vīna valstīs Spānijā, Francijā un Itālijā, gan pasaules vīnzinības čempionātos,” saka konkursa žūrijas loceklis, Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis.

    Konkurss Vana Tallinn Grand Prix notiek kopš 2006. gada.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē