• Atceļ arī slaveno Vācijas alus festivālu Oktoberfest un Pamplonas vēršu skrējienu

    Izklaide
    Ziņu aģentūra LETA
    21. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Koronavīrusa pandēmijas dēļ Vācijā šogad atcelti arī slavenie alus svētki Oktoberfest, otrdien paziņoja Bavārijas federālās zemes premjerministrs.

    Gatavošanos pasaules lielākajiem alus svētkiem, kas ik gadu notiek Bavārijas galvaspilsētā Minhenē, aptumšojusi pandēmijas radītā neskaidrība. Vācijā tuvākajos mēnešos koronavīrusa dēļ aizliegtas publiskas pulcēšanās.

    187. Oktoberfest bija jānotiek no 19. septembra līdz 4. oktobrim.

    «Tas ir sāpīgi, tas ir neticami bēdīgi,» pavēstīja Bavārijas premjers Markuss Sēders, paužot cerību, ka nākamgad svētki notiks.

    Katru gadu Oktoberfest apmeklē aptuveni seši miljoni cilvēku no visas pasaules. Svinētāji sēž lielās teltīs, bet lieli pūļi uzturas arī ārpus tām un pilsētas ielās, kas nozīmē, ka prasības ievērot pusotra metra distanci starp cilvēkiem būtu grūti izpildīt.

    Tāpat jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ šogad atcelts Pamplonas vēršu skrējienu festivāls, kas ik gadu notiek no 6.jūlija līdz 14.jūlijam, otrdien paziņojusi pilsētas dome.

    Vēršu skrējieni Pamplonā notiek kopš 1911.gada. Katru rītu plkst.8 seši cīņu vērši tiek izlaisti brīvībā senās pilsētas centra ielās. Viņi skrien uz arēnu, kur vakarā tiek nogalināti vēršu cīņā un vēlāk servēti pilsētas restorānos.

    Drosminieki skrien līdzās vēršiem, apbruņojušies ar sarullētām avīzēm, tomēr daudzi dalībnieki pārkāpj noteikumus un pieskaras dzīvniekiem ar rokām.

    Tiek uzskatīts, ka vēršu skrējieni aizsākušies XVI gadsimtā. Pasākums kļuva slavens, pateicoties Ernesta Hemingveja 1926.gada romānam «Un saule lec», un tagad uz pilsētu, kurā dzīvo ap 200 000 cilvēku, ik gadu dodas simtiem tūkstošu apmeklētāju no visas pasaules. Turklāt vēl vairāki miljoni cilvēku pie televīzijas ekrāniem ik gadu vēro atklāšanas ceremoniju un ikrīta vēršu skrējienus.

    Bīstamie skrējieni vidēji ilgst nepilnas četras minūtes, un pieredzes bagātākie dalībnieki pirms tā skaita lūgšanu svētajam Ferminam.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē