• Ar Osokina un māsu Balanas koncertu tiks atklāta jauna koncertzāle Rūmenē

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Romanovskis
    Sestdien, 5. oktobrī Rūmenē tiks atklāta jauna koncertzāle KŪTS: kultūras un svinību telpa. Pirmo reizi to ieskandinās pasaulslavenie latviešu mūziķi — Margarita Balanas, Kristīne Balanas un Andrejs Osokins.

    Rūmenes muižas 3000 kv.m. lielā laukakmeņu kūts ir būvēta 1913. gadā un pilnībā atjaunota atbilstoši mūsdienu prasībām. Pārbūves projekts, kura arhitekte ir Zaiga Gaile, ietver vairākas zāles, kas izmantojamas izstādēm, koncertiem, konferencēm, privātiem un publiskiem svētku pasākumiem. Zīmīgi, ka šogad Rūmenes muiža svin desmit gadu jubileju kopš atklāta atjaunotā muižas kompleksa pirmā ēka. Ar Danas un Justa Karlsonu pūlēm Rūmenes muiža ir atdzimusi, kļūstot ne tikai par Hotel Bergs lauku rezidenci, bet arī par kultūrvēsturisku Eiropas mēroga pērli. 

    Atklājot koncertzāli, klausītāji izdzīvos cilvēka mūžu dažādu valstu kino mūzikas stāstā – no šūpuļdziesmas caur mīlestību un nāvi līdz pat atdzimšanai. Koncerta pirmajā daļā programmas koncepciju iezīmēs Johanesa Brāmsa slavenā, maigi sapņainā Šūpuļdziesma blakus nepielūdzamajai nāves tēmai no 118. opusa Intermeco, bet noslēgumā kaislīgais un kūsājošas dzīvības enerģijas pārpilnais Pirmais klavieru trio.

    Koncerta otrajā daļā būs dzirdamas kompozīcijas no tādām filmām kā Franko Dzefirelli Romeo un Džuljeta,  Alfrēda Hičkoka Psiho, Ingmara Bergmana Mīklaini kā spoguļi, Stenlija Kubrika Berija Lindona un Acis plaši aizvērtas, Andreja Tarkovska Nostalģijas, Žana Pjēra Ženē Amēlija, Romāna Poļanska Rozmarijas bērns, Leonīda Leimaņa Pie bagātās kundzes, Deivida Linča Tvinpīka, Stīvena Spīlberga Žokļi un citām. Tās būs Nino Rotas, Marģera Zariņa, Jana Tīrsena, Andželo Badalamenti, Džona Viljamsa, kā arī Johana Sebastiāna Baha, Ferenca Lista, Sergeja Prokofjeva un Kloda Debisī kompozīcijas īpaši koncertam izveidotās transkripcijās vijolei, čellam un klavierēm. Koncerta programmas aranžējumu autors un komponists – Leo Lobrevs.

    Mūziķu sniegumu papildinās īpaši šai programmai veidotas mākslinieka Jāņa Romanovska video projekcijas.

    Visi trīs jaunie mūziķi uzstājušies prestižākajās pasaules koncertzālēs, to starp Berlīnes Filharmonijā un Vigmora zālē Londonā, koncertējuši solo ar neskaitāmiem orķestriem izcilāko mūsdienu diriģentu vadībā, viesojušies Latvijas Radio programmās un BBC Radio 3 pārraidēs. Osokinu un Balanas arī vieno mīlestība pret latviešu laikmetīgo mūziku, viņi atklājuši pasaulei Artura Maskata, Pētera Vaska un citu izcilu latviešu komponistu daiļradi.

    Čellistes Margaritas Balanas, vijolnieces Kristīnes Balanas un pianista Andreja Osokina radošā sadarbība aizsākusies studiju laikā Londonas Karaliskajā mūzikas akadēmijā. Kopš tā laika mūziķi kopā uzstājušies dažādos projektos un sastāvos, bet Kino mūzikai veltītā programma būs līdz šim vērienīgākais trio projekts.

    Biļetes uz koncertu pieejamas: https://www.ekase.lv/lv/biletes/koncerti/andrejs-osokins-un-masas-balanas-kino-muzika

    Vakariņu un uzturēšanās rezervācijas pa tālruni: +371 67770959

    Izlasi arī:

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē