• Instagramam atņem sirsniņas — ko par to saka influenceri?

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Nesen tika izziņots, ka Instagram soctīklu platformā vairs nebūs redzams, cik daudziem ir patikusi kāda bilde. Instagram īpašnieki šo lēmumu pamato ar mērķi vairāk pievērst uzmanību fotogrāfiju saturam, nevis vērtējumam, tādējādi izvairoties no sacensības, kas var negatīvi ietekmēt mentālo veselību. Latvijas Influenceru un blogeru asociācijas dibinātāja Maija Armaņeva stāsta, kā šīs izmaiņas ietekmēs ikdienas sociālo tīklu lietotājus un reklāmdevējus.

    Lai gan pašlaik sirsniņu skaita slēpšana ir tikai izmēģinājuma periodā Austrālijā, Kanādā, Brazīlijā, Īrijā, Itālijā, Japānā un Jaunzēlandē, tas ir aktualizējis influenceru ietekmes izvērtēšanu. Maija atzīst, ka “laiku slēpšana iedarbotos pozitīvi uz sabiedrību un sociālo tīklu influenceriem, kā arī atgrieztos sākotnējā Instagram ideja un vīzija – cilvēki dalītos ar bildēm uzreiz un neraizētos par tai piešķirto sirsniņu skaitu.”

    Jaunā pieeja paredz, ka nebūs redzams, cik sirsniņas bildei ir piespiestas, varēs redzēt tikai, kurš tās pievienojis un nepieciešamības gadījumā manuāli saskaitīt.

    Ja reklāmdevējam interesēs influenceru profila aktivitāte, tad būs jāsazinās ar pašu personu, lai noskaidrotu statistikas datus, jo katra profila īpašnieks joprojām varēs redzēt gan sirsniņu skaitu, gan iesaistes un citus radītājus.

    Instagram tapa 2010. gadā, lai cilvēkiem būtu iespēja dalīties ar bildēm uzreiz pēc to uzņemšanas, bez īpašas apstrādes, tāpēc vietnes nosaukuma burtiskais tulkojums ir tūlītēja telegramma (Instant telegram = Instagram). Maija stāsta, ka bilžu apstrāde ir saistīta ar vēlmi izcelties starp citiem, tomēr aizvien populārākas kļūst #nofilter jeb neapstrādātās bildes, kas, visticamāk, kļūs par galveno 2020. gada tendenci.

    Neapstrādāto bilžu popularitāte saistīta gan ar dabiskuma novērtēšanu, gan ar tehnoloģiju attīstību. Maija un viņas sekotāji komentāros atklāj, ka neapstrādātās bildes ir iecienījuši visvairāk, uzsverot, ka “agrāk telefonu kameras nevarēja atspoguļot patiesās krāsas, tāpēc bildes tika uzlabotas. Tagad telefonu kameru tehnoloģijas ir tik ļoti attīstījušās, ka neapstrādātajās bildēs viss tiek atspoguļots tāpat kā dzīvē.”

    Savā Instagram profilā Maija vienmēr seko līdzi, lai viņas saturs atbilstu vismaz vienam “i” – tas iedvesmotu, izglītotu vai izklaidētu auditoriju. Viņa uzskata, ka tikai šādiem profiliem ir vērtība, ko novērtē arī sekotāji, veltot vienam vai citam inflenecerim savu laiku.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē