• Covid-19 laika dizains: Francūzis izdomā elegantu drošības risinājumu restorānu klientiem

    Receptes
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: christophegernigon.com
    Laikā, kad daudzās valstīs Covid-19 pandēmijas dēļ ieviesti strikti ierobežojumi, visiem nākas meklēt risinājumus, kā droši apkalpot klientus, jo no viņiem ir atkarīga uzņēmuma izdzīvošana. Franču dizaineris Kristofs Geriņjons ir radījis lietu, kas varētu palīdzēt restorāniem tikt uz kājām – plastikāta cilindrus.

    Sejas maskā ēst nav iespējams, savukārt divu metru distances noteikumus daudzi ēdinātāji nemaz nevar ievērot telpu izmēra dēļ. Un te nu nāk talkā Geriņjona izgudrojums – griestos kā lustra iekarināms pusapaļš plastikāta cilindrs, kurā klients sēž kā telefona būdiņā. 

    Izgudrojums, kas nosaukts Plex’Eat, ir ievērojami glītāks un elegantāks par tirgū jau piedāvātajiem plastikāta sienām, kas izskatoties kā cietuma pārrunu kabīnes, saka Geriņjons. “Es gribēju radīt kaut ko daudz elegantāku, daudz glītāku,” aģentūrai Reuters saka dizaineris, par kura izstrādājumu jau interesējas ne tikai Francijā, bet arī Beļģijā, Kanādā, Japānā un Argentīnā. Koronavīruss galu galā ir visur.

    Francijā gatavojas pamazām atvieglot pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus, jau atvērti veikali un frizētavas, kā arī vairākas skolas, taču ēdināšanas iestādes – restorāni un bāri – pagaidām paliek slēgtas, jo tajos ir problēmas ar drošības prasību ievērošanu. Mazāku restorānu īpašnieki ir atzinuši, ka galdiņu novietošana drošā attālumā nozīmē tik maz klientu, ka viņi nespēs segt savus izdevumus. Geriņjona Plex’Eat varētu būt risinājums, jo šajā situācijā pie galda var droši sēdēt vairāki cilvēki.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē