• 8 spēcīgākie kaisles radītāji — afrodīziji

    Izklaide
    Margarita Guseva
    27. septembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ticam, ka atsevišķi uztura produkti jeb afrodīziji spēj veicināt kaisli… Vai jūtas patiesi uzkurina uzturs vai arī mūsu iztēle? Pamēģini arī tu! Konsultē Zane Torbejeva, ģimenes ārste.

    Gudri kombinētas, pareizi sagatavotas un ar nolūku pasniegtas uzturā lietojamas vielas, augi, ēdieni vai dzērieni savienojumā ar kārdinošu izskatu, neatkārtojamu garšu, smaržu un atbilstošu noskaņojumu spēj radīt brīnumus!

    1. Jūras veltes
      Austeres ir viens no slavenākajiem afrodīzijiem. Austeru ķīmiskais sastāvs sievietēs izraisa iekāri, bet vīriešiem stiprina potenci. Seksuāli rosinošs ir pats ēšanas process, sākot ar čaumalas atvēršanu un beidzot ar veselas austeres norīšanu. Tās bagātas ar cinku, dzelzi un B12 vitamīnu.

      Arī kaviārs ir spēcīgs iekāres radītājs. Gan sarkanie, gan melnie zivju ikri satur A, C, PP un B grupas vitamīnus, tajos ir maz tauku, daudz minerālvielu un cinka.
    2. Garšvielas
      Čili, karijs, kurkuma, muskats, kanēlis, anīss – saprāta robežās pievienotas ēdieniem vai dzērieniem, tās paātrina vielmaiņu un uzlabo asinsriti. Hormoni tiek ražoti straujāk, un cilvēks sasilst.

      Kardamons Indijas medicīnā ir atzīts līdzeklis pret impotenci. Dzērienu gatavo no piena, medus un saberztām kardamona sēklām. Jau III gadsimtā pirms Kristus Senajā Ķīnā uzskatīja, ka krustnagliņas uz vīriešiem atstāj stimulējošu ietekmi… Bet vaniļas pievilcība slēpjas tās patīkamajā, viegli uzbudinošajā smaržā.
    3. Sīpoli un ķiploki
      Sīpoli – vieni no pazīstamākajiem afrodīzijiem. Tas veicina asinsriti, atjauno spēkus. Zināms, ka jau senatnē sīpolu sula, sajaukta ar medu, bijusi sava veida viagra arābu tautām, bet franči vēl mūsdienās jaunlaulātos pēc pirmās kopā pavadītās nakts cienā ar sīpoliem. Tāpat izmantojami ķiploki.
    4. Trifeļsēnes
      Trifelēm jau Senajā Romā piedēvētas afrodīzija īpašības, tāpēc tās pasniedza imperatoriem. Mūsdienu ķīmiskie testi ir parādījuši, ka trifeles patiesi pastiprināti ražo vīrišķos hormonus un tām piemīt nomierinošs efekts, kas cilvēkus noskaņo uz mīlestības nots.
    5. Siers
      Neapstrīdams afrodīzijs ir siers – izcils olbaltumu un kalcija avots, izsmalcināts savās garšas niansēs un daudzveidīgi izmantojams.
    6. Rieksti
      Lazdu rieksti, valrieksti, mandeles, pilstācijas – nav otra tik universāla produkta, jo tajos ir daudz vitamīnu, mikroelementu, olbaltumu, kas spēcina organismu, uzlabo smadzeņu darbību un iedarbojas uzbudinoši.
    7. Ogas un augļi
      Seksuālas tieksmes raisošas vielas ir vīnogās, granātābolos, fizāļos, banānos, zemenēs, avokado, kazenēs, un jau senatnē katram no šiem augļiem atklātas enerģiju, baudu un seksualitāti vairojošas īpašības.

      Cidonijas nereti uzskata par to ābolu, ko Ieva patiesībā pasniedza Ādamam paradīzes dārzā… Cidoniju intensīvās krāsas, smaržas un daudzo sēkliņu dēļ grieķi šo augli sauc par mīlas dievietes Afrodītes augli. Arī mūsdienās dažās zemēs kāzu ceremonijas laikā jaunlaulātie ēd cidonijas – lai laulība būtu saskanīga un laimīga.
    8. Šokolāde
      Vismaz 500 gadu šokolāde tiek uzskatīta par spēcīgu afrodīziju un vispārēju kaifa avotu. Tā satur smalkas ķīmiskas vielas, kas cilvēka smadzenēs izraisa eiforijai līdzīgu efektu un ātri atjauno enerģiju. Īpaši tumšā šokolāde cilvēku dara laimīgāku un uzlabo noskaņojumu, bet romantiskās attiecībās tas ir būtiski. Šokolādes erotiskais līdzgaitnieks ir marcipāns.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē