• 7 minējumi par to, kā noslēgsies populārais seriāls Troņu spēle

    Izklaide
    5. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Fani visā pasaulē ar lielu nepacietību gaida fantāziju sāgas Troņu spēle noslēdzošo sezonu un seriāla gaidās izsaka dažādus minējumus un teorijas par to, kas skatītājus sagaida šajā sezonā. Lūk, septiņi no šiem minējumiem.

    Būs skatāma lielākā kauja kino seriālu vēsturē

    Tas gan nav minējums, bet zināms fakts, ka astotajā sezonā viena no galvenajām epizodēm būs trešajā sērijā iekļautā lielā kauja pie Ziemmalas. Nežēlīgā un nepieredzēti brutālā kauja būšot kas pilnīgi līdz šim nebijis. Ne velti tā Ziemeļīrijā tika filmēta naktīs, vienpadsmit nedēļas pēc kārtas – lietū, vējā, sniegā, salā, zirgu mēslos un dūmos. Viena no aktrisēm esot pat noģībusi, tādēļ no filmēšanas atlaista ātrāk.

    Varētu mirt daudzi no galvenajiem varoņiem

    Kā zināms, par vienu no seriāla pievilcīgākajiem momentiem tiek uzskatīts fakts, ka pasargāts nav neviens no galvenajiem tēliem. Ikviens no viņiem var mirt jebkurā brīdī. Ir saskaitīts, ka septiņu sezonu laikā ir miruši 186 no 330 svarīgiem tēliem. Lielākoties – no grieztām brūcēm kaklā vai nāvējošiem ievainojumiem, indes vai uguns liesmās. Un tā kā Ziemmalas kaujā vienuviet būs redzami tik daudz galveno varoņu kā nekad agrāk kopš seriāla pirmizrādes, tostarp Ārija Stārka (Meisija Viljamsa), Džons Sniegs (Kīts Herringtons), Dinerīsa Tārgārjena (Emīlija Klārka), Tīrions Lannisters (Pīters Dinkleidžs), Briena no Tārtas (Gvendolīna Kristija), Sansa Stārka (Sofija Tērnere), tad, iespējams, cīņā kritīs ne viens vien skatītāju iemīļots un ienīsts tēls.

    Jāmirst būs arī karalienei Sersejai Lannisterai

    Nešpetnā Septiņu valstību karaliene Serseja Lannistera (Lēna Hīdeja) ir kļuvusi par īstu, tradicionālu nelieti un nodevēju. Kulta seriāla fani ir visai pārliecināti, ka karaliene mirs vēl pirms sezonas beigām, lielais jautājums ir par to, kurš viņu nogalinās. Un viena no versijām ir brālis un mīļākais Džeimss Lannisters (Nikolajs Kosters-Valdavs), jo, atceramies, viņa iepriekš pamanījās tiktāl nokaitināt savu brāli un mīļāko, ka viņš vienkārši aizbēga. Ja Džeimss pa ceļam nekur nepazudīs, tad, iespējams, viņš varētu atgriezties pie Sersejas un nogalināt viņu.

    Bet tikpat nešpetns raksturs esot arī pašai Lēnai Hīdejai, kura pirms piekrišanas atveidot Serseju esot pieprasījusi iekļaut līgumā punktu, ka viņai nekad nebūs kopīgu ainu ar Džeromu Flinnu, kas atveido Bronu. Abiem dzīvē bijušas attiecības, kas beigušās visai slikti.

    Ļoti sarežģītā filmēšana notikusi pilnīgā slepenībā

    Troņu spēle ir seriāls, kurā dažādas cīņas notiek teju nemitīgi. Taču Islandē dzimušais aktieris Halfurs Juliuss Bjornsons, kas atveido Gregoru “Kalnu” Kleganu, atzinis, ka jaunās sezonas filmēšana ir bijusi vissarežģītākā. Bjornsonam pirmo reizi četru sezonu laikā nācies divreiz filmēt kādu triku. Savukārt lielās kaujas filmēšanas laikā Ziemeļīrijā pat bijusi pieprasīta gaisa telpas slēgšana gan lidmašīnām, gan droniem.

    Astotajā sezonā būs daudz atsauču uz pirmo sezonu

    Ārijas Stārkas atveidotāja Meisija Viljamsa atzinusi, ka pirms noslēguma sezonas ir vērts vēlreiz noskatīties pirmās sezonas sērijas. Viljamsa stāstījusi, ka viņai pašai pēc tam, kad uzzinājusi noslēgumu, i nācies vēlreiz noskatīties pirmo sezonu.

    Acīgākie fani atsauces uz pirmo sezonu jau ir pamanījuši jaunajos reklāmas video, kurā Dinerīsas vadītā armija dodas uz Ziemmalu, maršējot līdzīgi kā Roberta Barateona armija maršēja pašā pirmajā “Troņu spēles” sērijā.

    Vai Dzelzs tronī sēdīsies Džona Sniega un Dinerīsas Tārgārjernas bērns?

    Ja atceramies, iepriekšējās sezonas noslēgumā Džons Sniegs (Kits Herringtons) uzzināja patiesību par saviem vecākiem. Džons ir Neda Stārka (Šons Bīns) māsas Līenas Stārkas (Ešlinga Frančosī) un Raigara Tārgārjena (Vilfs Skaldings) dēls. Šim faktam, visticamāk, būs ļoti svarīga nozīme tālākajās Džona un Dinerīsas Tārgārjenas (Emīlija Klārka) attiecībās. Iespējams, Pūķu pavēlniece ir gaidībās, taču tikpat labi iespējams, ka abi uz kādu laiku pašķirsies. Galu galā tagad iznāk, ka Dinerīsa ir Džona tante.

    Noslēguma sezonā būs tikai sešas sērijas

    Arī šis nav minējums, bet gan fakts - jaunajā, 8.sezonā gaidāmas vien sešas sērijas ierasto desmit vietā. Toties neviena no tām nebūs īsāka par 50 minūtēm. Divas noslēguma sērijas ilgšot pat 80 minūtes. Notikumi balstīsies uz Džordža R.R. Mārtina melnrakstiem un scenāristu sarunām ar rakstnieku. Tieši tādēļ, ka grāmata vēl nav pabeigta, jaunās sezonas scenārijs tapa “no nulles” un tā filmēšana ilga vairāk nekā astoņus mēnešus. Tiesa, katrai sērijai tika atvēlēti aptuveni 13 miljoni eiro, tādēļ kopējās izmaksas var salīdzināt ar pamatīgas megafilmas budžetu.

    Seriāls Troņu spēle šo gadu laikā izvirzīts 132 Emmy nominācijām un ieguvis 47 balvas, tostarp par labāko dramatisko seriālu 2015., 2016. un 2018.gadā.

    No 15. aprīļa seriāla noslēdzošā sezona būs skatāma televīzijas kanālā FOX un Shortcut. Kanālā Fox seriāls tiks demonstrēts pirmdienās pulksten plkst. 22:00.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē