• 5 ieteikumi, kā sagaidīt gadumiju, lai otrā dienā nesāp galva

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    30. decembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Tuvojas Jaunā gada svinības, kurās neatņemams atribūts ir dzirkstošais vīns, — vienu glāzi šā dzēriena gadu mijām noskanot pusnaktij, pacels teju ikviens. Taču reizēm sanāk pāršaut pār strīpu — kā svinēt gadumiju, lai pirmā janvāra diena nav jāpavada gultā ar mokošām galvassāpēm un paģirām? Iesaka uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
    1. Izdomā dažādas aktivitātes, lai svinības ir aizraujošas!
      Jaunais gads parasti tiek sagaidīts telpās, taču nepavadi visu svētku vakaru pie galda, nemitīgi ēdot un iedzerot – jau laikus izdomā dažādas aktivitātes svētku svinēšanai! Iespējams, ir īstais laiks uzspēlēt sen aizmirstās galda spēles vai doties naksnīgā pastaigā.

      Jo aizraujošākas un interesantākas izvērtīsies svinības, jo mazāk atcerēsies par nepieciešamību jautrības uzturēšanai lietot alkoholiskus dzērienus un gluži vienkārši izdzersi mazāk! Ja ideju svētku aktivitātēm aptrūkstas – droši ņem talkā internetu – globālajā tīmeklī var atrast ļoti daudz vienkāršu un ātri realizējamu ideju, kā padarīt svētkus jautrus un neaizmirstamus arī bez alkohola lietošanas!
    2. Atceries – dzirkstoši dzērieni ir mānīgi!
      Viena no viltīgākajām alkoholisko dzērienu sastāvdaļām, kas it kā mazina sākotnējo efektu, taču ātri var novest pie galvassāpēm, ir burbuļi! Nejauc alkoholu ar gāzētiem dzērieniem un  limonādēm. Nekādā gadījumā nelieto alkoholu kopā ar enerģijas dzērieniem – tā vari iedzīvoties ne tikai galvassāpēs, bet ļoti nopietnās veselības problēmās. 
    3. Kombinē ar piemērotu ēdienu!
      Aizmirsti par padomu alkoholiskos dzērienus papildināt ar sātīgu maltīti, lai mazinātu alkohola ietekmi uz organismu! Ievērojot šo padomu, otrā rītā mocīsies ne vien ar galvassāpēm, bet arī kuņģa un aizkuņģa dziedzera problēmām! Protams, ja būsi sātīgi paēdis, vieglu reiboni no alkohola gūsi lēnāk, taču alkoholiskos dzērienus mēs visi lietojam tieši tāpēc, lai iegūtu šo viegli reibinošo sajūtu, nevis ielietu organismā iespējami vairāk alkohola. Ēd dārzeņus, šķiedrvielām bagātus ēdienus un dzer ar mēru!
    4. Nelieto medikamentus kopā ar alkoholu!
      Neviens medikaments nav paredzēts lietošanai kopā ar alkoholu un neviens medikaments nespēs kontrolēt reibumu vai mazināt paģiras – tieši pretēji, zāļu lietošana kopā ar alkoholu var novest pie nopietnām un neparedzētām veselības problēmām. Ja tiešām vēlies mazināt galvassāpes un paģiras – dzer ūdeni, nevis medikamentus!
    5. Ūdens ir dzīvības sula!
      Alkohols, vienalga, kādās devās tas tiek lietots, veicina ķermeņa atūdeņošanos, tāpēc dzer daudz ūdens – tas palīdzēs noturēt šķidruma līdzsvaru ķermenī un mazinās alkohola lietošanas sekas. Ja ir lietots alkohols, divas glāzes ūdens pirms naktsmiera, garantēs daudz labāku pašsajūtu otrā dienā! Atceries, nelielās devās lietots alkohols palīdzēs atslābināties jautrai ballītei, taču tieši ūdens garantēs to, ka izdevusies būs arī svinību otrā diena!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē