• Izjukusi Škutānu laulība – vai tā ir taisnība?

    Attiecības
    Anastasija Kuzminova
    Marta Kalniņa
    15. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Maija nogalē pasākumu vadītāja pameta savu rūpīgi iekārtoto ģimenes māju. Savukārt viņas vīrs bijušais dejotājs, kurš pagājušajā nedēļā cīnījās par palikšanu Salaspils domē, manīts populārā iepazīšanās vietnē.

    Pametuši ģimenes ligzdiņu

    Maijā pasākumu rīkotāja un jogas pasniedzēja Alise Kolosova-Škutāne paziņoja, ka tiek pārdota viņas un vīra Salaspils kultūras nama vadītāja Valda Škutāna ģimenes māja Babītē. Gaumīgi iekārtotā 206 kvadrātmetrus plašā divstāvu ēka ar trīs vannasistabām un plašu terasi bija Valda un Alises kopīpašums un tirgošanā tika izlikta par 270 000 eiro.

    Mums ir savi iemesli, kādēļ pārdodam māju, un tas nav apspriežams publiski,» PDz toreiz sacīja Alise. «Tas nav mājiens par šķiršanos, mēs joprojām esam kopā. Mājas pārdošanai nav nekāda zemteksta. Cilvēki pārdod mājas, mašīnas, un tas ir normāli,» skaidroja viņa.

    Daloties pārdomās ar saviem sociālo tīklu sekotājiem, Alise gan ļāva nojaust, ka briest pārmaiņas viņas dzīvē, un uzsvēra: «Ne vienmēr mums ir jāzina nākamais solis. Dažreiz vislabākais lēmums ir atlaist kontroli un ticēt, ka par tevi parūpēsies.»

    Nepagāja ilgs laiks, un mājai uzradās pircējs. Alise sociālajos tīklos atrādīja, kā pako savu iedzīvi, un neslēpa – pārcelšanās neesot joka lieta, tā uzjundījot nostalģiju.

    «Mantas, kas jāiepako kastēs, šķiet nebeidzamas. Un aiz katras lietas slēpjas atmiņas. Tomēr es dodos uz priekšu un sajūtas ir lieliskas,» saviem sekotājiem vēstīja viņa. Savulaik viņa ar lielu rūpību un mīlestību iekārtoja Škutānu ģimenes ligzdiņu. Savulaik intervijā žurnālam Santa Valdis stāstīja: «Dzīves finansiālo shēmu diktēju es. Bet kāda gan tam būtu jēga, ja nebūt sievietes, kura, piemēram, vienu dienu mājās atnes Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznu… Tāpēc arī saku – šo māju ir izveidojusi Alise.» Par prieku sievai viņš arī uzbūvējis āra terasi, kuru viņai tik ļoti kārojies.

    Katrs uz savu pusi?

    Pēc tam, kad kravas auto aizvizināja no Škutānu ģimenes mājas iespaidīga izmēra telpaugus, nesekoja iekārtošanās citā kopējā miteklī. Valda Škutāna dzīve jau daudzus gadus ir cieši saistīta ar Salaspili. Tur viņš gan startējis pašvaldību vēlēšanās, gan ceturto gadu pilda kultūras nama direktora pienākumus. Pēc tēva nāves dzimtajā Salaspilī Škutāns mantoja īpašumu pilsētas centrā, atjaunoja to un izveidoja īres dzīvokļus.

    Pēc izvākšanās no ģimenes ligzdiņas Babītē Alise neslēpa, ka apmetusies pie draudzenes apģērbu zīmola Pixie Won’t Play radošās direktores Dārtas Kalējas.

    Arī šoreiz, vaicāta, vai šīs pārmaiņas saistītas ar krīzi laulībā, Alise bija izvairīga.

    «Man nav intereses komentēt savu privāto dzīvi un manas attiecības ar Valdi,» uzsvēra viņa. Arī Škutāns turpināja klusēt, taču pirms neilga laika viņš tika manīts populārajā iepazīšanās lietotnē Tinder. Uz jautājumu, vai šis profils patiešām pieder viņam un vai Valdis ir jaunas mīlestības meklējumos, Salaspils kultūras nama direktors neatbildēja.

    Mūžam aizņemtais vīrs un miera meklējumi Bali

    Valdis un Alise tika uzskatīti par vienu no skaistākajiem un saskanīgākajiem pāriem šovbiznesā. Viņu attiecības sākās pirms 10 gadiem. Alise bija atgriezusies no Monako un ievācās dzīvoklī Ķīpsalā. Šajā mājā tolaik dzīvoja vairāki šovbiznesa aprindās zināmi ļaudis, un viens no viņiem bija šova Dejo ar zvaigzni dalībnieks Valdis.  Drīz vien abu starpā uzplauka kaislības dzirksts. Pirms trijiem gadiem intervijā žurnālam Santa Škutāns šo laiku atcerējās šādi: «Tobrīd man jau bija 27 gadi, biju iztrakojies, izgājis cauri visām deju un princešu pārraidēm.»

    Bildinājumu Alise saņēma Valentīndienā restorānā Kostarikā, bet pirms sešiem gadiem pāris sarīkoja slepenas kāzas senā villā Maltā.

    Kāzu ceremonijā piedalījās vien draugu pāris – liecinieki, pārējiem precību faktu abi atklāja tikai pēc tam. Alise, kura piedalījusies daudzu kāzu rīkošanā, gribējusi justies īpaši abu lielajā dienā, tādēļ izšķīrusies par labu intīmām kāzām ārzemēs.  Pirmajos laulības gados abi bieži ceļoja kopā.  Par to, ka viņu attiecībās iestājusies krīze, runas paklīda jau pirms trim gadiem.

    Pāris arvien retāk parādījās sabiedrībā, un Alise apsvēra domu pārcelties uz Bali. Tolaik pāra intervijā žurnālam Santa Alise uzsvēra – viņu attiecības ir piekāpšanās skola, un vīra aizņemtības dēļ abi pavadot maz laika kopā. Stāstot par kādu nenozīmīgu strīdu, Alise par sevi izteicās – viņai esot «mīļotā vīra klātbūtnes un uzmanības hronisks trūkums».

    Arī Valdis neslēpa: «Ritmā, kādā dzīvoju, stresa līmenis ir patiešām augsts. Reizēm pat naktīs nevaru gulēt.» Tolaik Valdis solīja, tiklīdz beigsies praktiskā dzīves un sadzīves sakārtošana, abi domās par nākamo soli attiecību attīstībā. «Morāli jāpieliek punkts dzīves iekārtošanai, un tad pienāks laiks domāt par dzimtas turpinājuma plānu, par ko izjūtu lielu spiedienu no apkārtējiem,» pauda viņš.  

    Beidzamajos gados Alise arvien vairāk pievērsās garīgām praksēm – jogai, retrītiem, pašizziņai. Pirms diviem gadiem viņa tiešām uz ilgu laiku viena pati devās uz Bali un sauca to par savu laimīgo zemi.

    Pērn pavasarī, sākoties pandēmijas uzliesmojumam pasaulē, Alise atgriezās Rīgā. Viņa allaž ir dokumentējusi savas gaitas sociālajos tīklos, un tajos jau sen nav nekādu liecību par viņas laulības dzīvi.  

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē