• Ivars Godmanis jubilejā dod pa bungām

    Svētki
    Kaspars Antess
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    9. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vladislavs Proškins (F64)
    Vladislavs Proškins (F64)
    Ar iecelšanu par augstskolas Goda profesoru un svinībām ģimenes lokā 70. jubileju atzīmēja atjaunotās Latvijas Republikas pirmais valdības vadītājs.

    Kļuvis par Goda profesoru

    Ivara Godmaņa dzimšanas dienas svinēšana sākās jau dienu pirms tās – piektdien privātā pasākumā –, klātesot vien dzīvesbiedrei uzņēmuma Gaso valdes priekšsēdētājai Ilzei Pētersonei-Godmanei un augstskolas vadībai, Ivars saņēma Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA titulu Goda profesors.

    Svinīgajā pasākumā tika demonstrēti arī videosveicieni no Ivara draugiem, līdzgaitniekiem un kolēģiem – ārlietu ministra Edgara Rinkēviča, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktora Andra Vilka, arhitekta Jāņa Dripes, 4. maija deklarācijas kluba prezidentes Veltas Čebotarenokas un citiem.

    Ekspremjers jau ilgāku laiku lasa lekcijas trīs augstskolās – RISEBA, Latvijas Universitātē un biznesa augstskolā Turība. RISEBA Ivars ir maģistra studiju programmas Lielā datu analītika direktors, Senāta loceklis, profesors un pētnieks.

    «Šis tituls man ir liels pagodinājums un mana darba novērtējums, par ko esmu patiesi pateicīgs. Akadēmiskajā vidē, kur strādāju jau 23 gadus, attiecības ar kolēģiem noteikti ir draudzīgākas nekā politikā, kur ir vairāk cīņu. Jā, politikā ir cīņubiedri, bet draugu – noteikti mazāk!

    Akadēmiskajā vidē mums kolēģiem ir daudz kopīgu mērķu, lai arvien uzlabotu mūsu pašu un studentu zināšanas un, protams, augstskolas tēlu Latvijā un pasaulē,» PDz teic Ivars. Bijušais politiķis neslēpj – vēl aizvien seko līdzi politiskajām un ekonomiskajām norisēm Latvijā un pasaulē.

    «Šādā griezumā arī cenšos veidot savu mācību kursu un lekcijas studentiem, lai zināšanas, ko viņi iegūst, būtu arī praktiski piemērojamas viņu profesionālajā karjerā,» atzīst ekspremjers.

    26. novembrī Ivars Godmanis saņēma RISEBA titulu Goda profesors.
    26. novembrī Ivars Godmanis saņēma RISEBA titulu Goda profesors.

    Kopā ar dēlu nosvin apaļus 100

    Dzimšanas dienā Ivara mājās bija ballīte pašiem tuvākajiem – ģimenei. Jubilāra sieva Ilze PDz atklāj – iepriekš bija apsvērusi, ka apaļajā gadadienā vīram vajadzētu pasniegt tādu lielāku dāvanu – sarīkot vērienīgas svinības kādā pilī. «Taču tad situācija ar kovidu kļuva aizvien sliktāka un sliktāka.

    Tagad spriežu – labi vien bija, ka ielūgumi netika izsūtīti, jo nebija nekas jāatsauc. Visi ģimenē gan esam vakcinējušies pirmo, otro un pat trešo reizi, un ceram, ka reiz tas viss beigsies.

    Tomēr šoreiz lielā balle tika aizstāta ar sirsnīgām pusdienām radu pulkā mājās. Pati šoreiz pie plīts nestāvēju, cienastu pasūtīju restorānā, lai visi varētu bezrūpīgi atpūsties. Īstenībā ballīte bija ne tikai par godu Ivaram. Viņa jaunākajam dēlam Rihardam pirms dažām dienām palika 30. Tad nu svinējām, kas sanāk kopā, – 100. dzimšanas dienu. Protams, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus,» teic Ilze un piebilst – vispār 70. jubileju drīkst svinēt visu gadu.

    «Nekur jau nav teikts, ka nākamajā vasarā ap jūliju, kad nebūs jāsatraucas par vīrusu, nevarētu notikt krāšņas dzīres.»

    Daudzus gadus ekspremjers aizraujas ar kalnu slēpošanu. «Šajā bildē Ivars ar savu jaunāko dēlu Rihardu. Pagājušajā sestdienā mājās nosvinējām abu kopējo 100. dzimšanas dienu,» atklāj Ilze.
    Daudzus gadus ekspremjers aizraujas ar kalnu slēpošanu. «Šajā bildē Ivars ar savu jaunāko dēlu Rihardu. Pagājušajā sestdienā mājās nosvinējām abu kopējo 100. dzimšanas dienu,» atklāj Ilze.

    Mājas čības vēl glabā skapī

    Ilze saka – savos 70 Ivars jūtas lieliski. «Es viņu apbrīnoju un droši vien apbrīnošu vienmēr. Dod Dievs mums visiem 50 gados būt tādā morālā, psiholoģiskā un sportiskā formā. Viņš visu laiku ir kustībā, nav vēlmes vienkārši uzvilkt mājas čības, skatīties televizoru un lasīt grāmatas,» teic viņa.

    Bez padomu sniegšanas politikā un ekonomikā viņš joprojām īsteno arī savus hobijus – tenisu, makšķerēšanu, medības un pastaigas ar suņiem. «Covid-19 ierobežojumi ik pa laikam ievieš korekcijas, bet aktīvs sportotājs viņš ir joprojām. Kad pagājušajā ziemā telpās nedrīkstēja spēlēt tenisu, bieži devās slēpot ar distanču slēpēm. Un ne jau apmeta riņķīti ap māju! Ik reizi pievārēja savus 15 kilometrus. Tagad jau arī ar nepacietību gaida, kad uzsnigs un varēs vilkt ārā slēpes,» atklāj Ilze.

    Viņa atklāj – viena no ģimenes dāvanām bija saistīta ar to, ka savu līdz šim iemīļoto sporta veidu vindsērfingu Ivars nomainījis pret ko mierīgāku – velobraukšanu. «Šķiet, tas bija aizpagājušajā vasarā, kad Ivars atcerējās, ka ir tāda lieta kā velosipēds. Dažkārt devās izbraucienos uz kādu stundu, divām. Nesen man radās sajūta, ka Ivaram gribētos jaunu šosejas divriteni.

    Dzimšanas dienā mājās arī ieripināju jaunu zirgu, smej Ilze.

    Viņa teic – prieks par dāvanu Ivaram bijis neviltots, un piebilst: «Ir jau tā, ka dāvanas vairs tiešām nav galvenais, svarīgāk ir būt kopā ar tuvajiem, parunāt. Vislielākais prieks Ivaram jubilejā bija, ka varēja pabūt kopā ar bērniem un mazbērniem. Galvenais – lai veselība turas!»

    Augustā Ivars un Ilze nosvinēja kāzu 10. jubileju.( Foto: no privātā arhīva)

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē