• Interesanti notikumi šonedēļ

    Izklaide
    Santa.lv
    Santa.lv
    11. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Vēlies redzēt ko interesantu, bet nezini kur? Esam sagatavojuši šīs nedēļas notikumu apskatu!

    Izstāde

    Redzēts – neredzēts – izredzēts

    Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā

    No 11. jūlija līdz 29. septembrim

    Izstāde veltīta muzeja trīsdesmit gadu jubilejai un veidota kā stāstu cikls par to, kā priekšmeti nonāk muzejā. Apmeklētājs izstādē, visticamāk, jutīsies, it kā atverot nezināmu dārgumu lādi, kur katrai lietai ir īpaša, noslēpumaina vēsture, un katrs varēs pats atklāt savas pērles. Būtiski atzīmēt, ka lielākā daļa ekspozīcijai atlasīto darbu publikai tiks demonstrēti pirmo reizi. Tie būs gan dāvinājumi un muzeja pirkumi, gan restaurēti priekšmeti un nejauši atradumi.

    Koncerts

    Eolika Kalnciema kvartālā

    11. jūlijā Kalnciema kvartālā norisināsies grupas Eolika koncerts un uz skatuves kāps leģendārais kvartets Olga Rajecka, Ilona Stepanova, Dainis Dobelnieks un Viktors Zemgals. Skanēs Zemeņu lauks, Pasaule, pasaulīt, Noktirne, Tu smejies sapnī, Raimonda Paula dziesmu popūrijs un citi populāri Eolikas hiti. Koncerta sākums plkst. 19, ieeja – bez maksas.

    13. jūlijā – Zvejnieksvētki

    Ventspilī

    Galvenie notikumi un bagātīga svētku programma norisināsies Ostas ielas promenādē no plkst. 11 līdz 16.30 un svētku turpinājums vakarā ar Ulda Marhileviča un Māras Zālītes dziesmuspēli Tobāgo (labākās vietas var ieņemt jau no plkst. 19.). Noslēdzošo izrādi, kas apceļojusi visu Latviju, izdziedās aktieri Aija Dzērve, Mārcis Maņjakovs, Olga Dreģe, Indra Briķe un citi. Noslēgumā – nakts balle. Svētkus vadīs aktrise un dziedātāja Karīna Tatarinova un aktieris Normunds Laizāns.

    Carnikavā

    Svētki iesāksies ar gadatirgu plkst. 8, kurā varēs iegādāties dažādus darinājumus, lauku labumus un citas lietas, dienas gaitā Gaujmalā būs iespēja piedalīties sporta spēlēs un sacensībās, pavadīt laiku radošās aktivitātēs. Plkst. 14 varēs baudīt deju lielkoncertu Tacis taisa traci un vakara muzikālo programmu, kurā piedalīsies kantrimūzikas grupas no Nīderlandes un Lietuvas. Noslēgumā – Zvejnieksvētku zaļumballe kopā ar grupu No 1/2 vārda un Zani Gudro.

    Rojā

    Svētki sāksies plkst. 10 ar rīta vingrošanu pludmalē, pēc kuras varēs doties uz ostu, lai par maksu vizinātos jūrā ar burinieku un jahtu. Pludmales ūdeņos plkst. 12 ieviļņos latviešu estrādes leģenda  Žoržs Siksna, kam sekos tradicionālais Jūras valdnieka apsveicināšanās brauciens pa Rojas ielām. Svētki norisināsies gan jaunuzceltajā estrādē, gan pļaviņā pie Ostas ielas. No plkst. 20.00 – Vakara ballēšanās pludmalē, programma uz divām skatuvēm.

    Salacgrīvā

    Svētki sāksies plkst. 9.30 ar sportiskām aktivitātēm Ostmalā. Laukumā pie kultūras centra būs tirdziņš, skanēs arī mūzika un dziesmas. Notiks jautras sacensības un radošās darbnīcas, ar koncertu uzstāsies postfolka grupa  ImantaDimanta un draugi. Svētki norisināsies arī Bocmaņa laukumā un Zvejnieku parkā, kur plkst. 20 koncertā Svētki jūrai muzicēs  Andris Ērglis, Normunds Rutulis un draugi. Pēc koncerta balle un svētku uguņošana.

    Liepājā

    Svētku programma norisināsies plašā teritorijā – laukumā pie koncertzāles Lielais dzintars, Juliannas pagalmā, Liepājas ostas promenādē un mazajās ieliņās ap to. Uzstāsies grupa Carousel, mūziķu apvienība Bur mani, grupa Laime pilnīga, Latvijas hiphopa tēvs Ozols u. c. Svētku kulminācija būs koncertprogramma ar komponista Kārļa Lāča mūzikla Pūt, vējiņi! dziesmām jaunās interpretācijās. Vēju pagalmā varēs baudīt dažādu ielu mākslinieku priekšnesumus. Piedzīvojumu ielā būs aktivitāšu zona bērniem un jauniešiem, bet Liepājas ostas promenādē visas dienas garumā varēs iegādāties vietējo tirgotāju un amatnieku izstrādājumus, kā arī garšīgi paēst. Tradicionāli norisināsies arī Kuršu vikingu laivu sacensības un apskatei būs pieejami Jūras spēku kuģi.

    Lapmežciemā

    Visas dienas garumā lieli un mazi varēs sportot stadionā un estrādē – būs riteņbraukšana, zābaka mešana, virves vilkšana, alus mucu celšana, zumba u. c. aktivitātes. Savukārt Lapmežciema pludmalē plkst. 14 tiks sagaidīts Neptūns, kam sekos svētku gājiens. Klausītājus priecēs Dailes teātra ansambļa Ilga koncerts, bungu šovs, mūziķis Gacho un grupa Rīgas Viļņi. Pēc pusnakts – balle kopā ar grupu Lustīgais Blumīzers.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē