• Intars Busulis uzvaru Muzikālajā bankā svin ar ikru ēšanu četros no rīta

    Muzikālā banka
    Gita Vīksne
    13. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Strokins, Daniels Joffe, Rebeka Rozentāle/Latvijas Radio
    Muzikālās bankas 2020 fināla ceremonija noteikti ieies Latvijas mūzikas vēsturē. Pirmkārt, tā notika bez skatītājiem. Otrkārt, tā bija visdrošākā ceremonija tās vēsturē, jo visi tajā bija veseli.

    Četrreiz aptur policija

    Uzvaras laurus šogad plūca dziedātājs Intars Busulis, kura dziesma Dejo vientulību tika atzīta par Muzikālās bankas 2020 vērtīgāko latviešu dziesmu. Pasākums beidzās dziļā naktī, kad Latvijā bija spēkā komandantstunda.

    «Atpakaļ ceļā uz mājām policija mani apturēja četras reizes – divas reizes Rīgā, vienu uz Ventspils šosejas pie Spuņciema un vienu jau Talsos Ģibuļu pagastā. Katrā autiņā bija divi policisti un divi zemessargi. Tikai vienai ekipāžai parādīju arī iegūto balvu,» nosmej Intars, kurš mājās Ģibuļu pagastā ieradās ap četriem no rīta. Viņš atzīst, ka nekādas ballītes pēc ceremonijas kopā citiem mūziķiem nav bijušas. Arī visas uzstāšanās notika pilnīgi tukšā zālē absolūtā klusumā.

    «Es pie tā nekad nepieradīšu. Saprotu, ka otrpus ekrāniem ir cilvēki, kas klausās un atbalsta, tomēr skatītāju klātesamība ir ļoti svarīga – tā spēj atvērt manī vaļā daudz vairāk, nekā tas notika vakar,» neslēpj Busulis. Emocionālo baudījumu viņš gan esot guvis. «Balvā saņēmu Muzikālās bankas statueti un ziedu pušķi.

    No kādas savas fanes dāvanā saņēmu arī ļoti dārgu konjaka pudeli un sarkanos ikrus. Nezinu, kā viņa iekļuva ēkā, bet viņai tas izdodas visos pasākumos, kuros esmu es.

    Fane man nodeva dāvanu maisiņā – ikri bija pilnībā sasaluši. Kad tiku līdz mājām, ikri bija jau forši atkusuši – tā, ka pieskaroties tie sprāga. Šorīt brokastīs piebeidzu pēdējos,» svētdienas rītā atklāja Busulis.

    Apsvēris darbu ārzemēs

    «Lai cik radošs es justos un lai cik daudz dziesmu arī būtu sarakstījis, neslēpšu – domājot par nākotni, esmu apsvēris darīt arī kaut ko citu. Es, protams, to ļoti negribētu, taču varētu darīt daudzas ar skatuvi nesaistītas lietas. Dažādus vienkāršos darbus, iespējams, pat kaut kur ārzemēs. Mans švāģeris strādā Norvēģijā. Man daudzas lietas ātri pielec, tādēļ, iespējams, varētu piestrādāt arī celtniecībā,» spriež mūziķis.

    Tas, kas viņa sakomponētā dziesma Dejo vientulību atzīta par 2020. gada vērtīgāko, Intaram devis stimulu turpināt darboties mūzikā. «Būšu godīgs, mani vairāk aizrauj dziesmu izpildīšana, ne komponēšana. Taču jūtos gandarīts, ka neļāvu sevi salauzt tiem, kas mudināja mani mainīt dziesmas Dejo vientulību formātu, kurš esot par sarežģītu tautai.

    Dziesmā ieliku iekšā savas izjūtas – forši, ka tās iepatikās vēl kādam. Pirmo reizi Muzikālās bankas vēsturē kādai dziesmai pirmo vietu esot iedevuši visi – gan žūrija, gan skatītāji, gan mūziķi. Skatos tagad uz balvu, kas stāv mājās smukā vietiņā, un jūtos iedvesmots,» atzīst Busulis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē