• Intars Busulis cīnās ar viltus profiliem: Manā vārdā tika publicētas vardarbīgas bildes

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    13. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Latvijā populāriem cilvēkiem internetā tiek zagtas identitātes. «Šādi viltus konti parādījušies arī man,» PDz atzīst slavenais dziedātājs Intars Busulis.

    «Internets šobrīd kļuvis tik pieejams, ka tajā peldas gandrīz visi – diemžēl arī cilvēki ne ar tik labiem nodomiem,» PDz saka Intars Busulis, kurš nesen veiksmīgi atbrīvojies no viltus profila. «Internetā uzradās profils ar manu vārdu un fotogrāfiju, un šis viltus tēls kurināja naidu. Tika publicētas vardarbīgas bildes un rakstītas vēstules manā vārdā. Izmantojot Report pogu, informēju sociālo tīklu administrāciju. No sākuma viltus konts tika nobloķēts, bet vēlāk pazuda pavisam,» atklāj Intars.

    No visiem viltus profiliem internetā dziedātājam gan atbrīvoties nav izdevies.

    «Esmu piefiksējis jaunu viltus kontu, kas ar manu vārdu un fotogrāfijām nesen parādījās Instagram. Zinu arī, ka šajā platformā ir vairākas manā vārdā izveidotas fanu lapas, taču nav ne jausmas, kas ir to autori,» atzīst mūziķis.

    «Pret internetu nevajag izturēties vieglprātīgi. Jādomā līdzi, ko tur dari. Pašam jākontrolē, no kādiem adresātiem sūtītās vēstules atver. Citādi būs kā man – jūsu Instagram konts vienā dienā vienkārši tiks nozagts,» atceras Intars, kas notikušo pērnā gada sākumā joprojām nespēj aizmirst.

    Toreiz krāpnieki viņu pamatīgi apmuļķoja. Lai tiktu pie zilās atzīmes, kas internetā apliecina – tas ir slavena cilvēka oficiālais konts –, dziedātājs aizpildīja viņam atsūtītu viltus anketu.

    Zilās atzīmes vietā viņš zaudēja piekļuvi savam Instagram profilam. «Man nozaga Instagram kontu, bet atstāja lietotājvārdu. Visi 52 000 sekotāji palika nozagtajā profilā. Tika iesaistīta policija, un visbeidzot šis konts tika izdzēsts,» atceras Intars. Gada un triju mēnešu laikā mūziķim izdevās atgūt 36 000 sekotāju.

    «Manu Instagram oficiālo kontu tagad var atpazīt pēc zilā ķeksīša, pie kura tomēr tiku. Šajā kontā visu daru pats, bet otrs konts, kas Instagram atrodams par mani, ir krievu valodā. Tas ir manu draugu veidots un informē par maniem koncertiem Krievijā. Pats tajā neko nedaru, taču esmu informēts, kas tur notiek,» par kontu @intarsofficial, kuram šobrīd ir 99 000 sekotāju, stāsta Intars.

    «Darbojoties internetā, iesaku būt piesardzīgiem. Īpaši šajā laikā, kad vairākums darba lietu tiek risinātas virtuāli. Tas, kas agrāk tika izrunāts, satiekoties aci pret aci birojā, tagad notiek interneta mākonī, kuram gan jau piekļuve ir vēl kādam, ne tikai jums un jūsu sarunbiedram. Man šķiet, arī šobrīd tik populārās Zoom konferences redz un skatās arī tie, kas tajās nemaz nav iesaistīti. Nevajag paļauties, ka tas ir droši. Jābūt modriem!» iesaka Intars.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē