• Ineta Rudzīte: Mācu meitām sievišķību un maigumu

    Mātes diena
    Evija Kalnbērza
    8. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ineta Rudzīte ar meitām.
    Foto: No privātā arhīva
    Ineta Rudzīte ar meitām.
    Redzot visas trīs Rudzītes kopā, viņas nereti notur par māsām. Dziedātāja Ineta Rudzīte lepojas – abas meitas viņu izvēlējušās arī par savu draudzeni.

    Dziedātāja un Islandes goda konsule Latvijā Ineta Rudzīte saka – viņas lielākā bagātība ir meitas. «Par mammu, ja skatās no mūsdienu viedokļa, kļuvu samērā agri. Vecākā meita Margarita Anna man piedzima jau 25 gadu vecumā, un nu jau viņai ir 19 gadu. Elza Marija nāca pasaulē, kad man bija 30,» stāsta Ineta.

    «Es ļoti gribēju būt mamma.

    Tagad varu pateikt godīgi – nezināju, ka būt labai mammai patiesībā ir grūti. Gribas savam bērnam dot pašu labāko un nepieļaut nevienu kļūdu, bet tas patiesībā nemaz nav izdarāms. Ļoti mācījos, lai nekļūtu par «zinu, kā labāk» mammu. Laika gaitā esmu sapratusi, ka meitām būs vien jāpieļauj pašām savas kļūdas, lai varētu no tām mācīties,» teic viņa.

      «Mans vīrs un meitu tētis Māris mūs bieži redz kā vienu veselumu, un

    dažkārt viņam pat ir grūti saprast mūsu pucēšanos, klačošanos, visas tās meiteņu būšanas

    – smaržas, kosmētikas un citas lietiņas,» smejas Ineta. «Ar meitām kopā ceļojam, ejam uz operu, teātri, izstādēm, koncertiem un kino. Mācu viņām redzēt pasauli skaistu, mācu sievišķību un maigumu,» teic dziedātāja

    . Attiecībās ar meitām visu laiku lavierē starp stingrību un būšanu par draudzeni. «Sanācis tā, ka, gluži nemanot, abas meitas mani ir izvēlējušās par savu draudzeni. Mums ir ļoti, ļoti liela savstarpējā mīlestība. Kaut jaunākajai, kā jau lielai personībai, šajā vecumā ir savi radziņi, vienmēr atrodu veidu, kā visu izlīdzināt, lai nesalauztu viņas iekšējo būtību.»

    Abas Rudzītes atvases, tāpat kā mamma, ir ļoti muzikālas. «Vecākā meita Margarita Anna apguva vijoles spēli bērnu mūzikas skolā, taču dzīvi izvēlējās saistīt ar medicīnu. Viņa tagad cītīgi gatavojas iestājeksāmeniem un piestrādā par sanitāri Gaiļezera reanimācijas nodaļā. Tā bija viņas izvēle strādāt šo grūto darbu, lai medicīnu saprastu no pašiem pamatiem,» stāsta dziedātāja. 

    Elza Marija mūzikas skolā apgūst klavierspēli, un jau agrā bērnībā viņai atklājies vokālais talants. «Četru gadu vecumā, turot rokā karoti, Elza jau dziedāja līdzi daudzām sarežģītām dziesmām. Apjautu, ka balss un muzikalitāte viņai ir dabas dota, un ir jāstrādā, lai šo talantu attīstītu,» saka Ineta. Tagad jau abas Rudzītes tiek aicinātas uzstāties kopā.

    «Vai nākotnē meita izvēlēsies iet mūzikas ceļu, to rādīs laiks. Kā viņas mentore esmu ļoti stingra, dažkārt pat prasu pārāk daudz, un ir arī asaras. Tomēr tas norūda, jo skatuve ir ļoti nežēlīga,» piebilst Ineta.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē