• Indietis rīdziniekiem māca tantru

    Indija
    Anastasija Kuzminova
    17. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Facebook un F64
    Nupat Rīgā slavens tantras skolotājs no Indijas demonstrēja pozas, kurās meditācijas laikā vislabāk var just savu partneri. Šajā seminārā manīti arī sabiedrībā zināmi ļaudis.

    Indietis iedvesmo pārus

    Svamī Anahata ir tantras pasniedzējs, kas savās lekcijās, stāstot par attiecībām, mīlestību un seksu, apvieno Austrumu misticismu un Rietumu zinātnisko pieeju. Uzaudzis nabadzīgā indiešu ciemā, Anahata izvēlējās studēt datorzinātnes un 12 gadus strādāja lielā IT uzņēmumā.

    «Ārēji biju veiksmīgs, bet jutu, ka manai dzīvei nav jēgas. Man bija depresija. Lūkojot pēc kā lielāka, pametu darbu un astoņus gadus nodzīvoju Ošo kopienā Indijā. Tur pavadītais laiks bija kā atdzimšana. 10 gadus padziļināti studēju tantru. Redzot, kā šīs zināšanas iedvesmo citus, sāku to pasniegt,» par sevi vēsta Anahata.

    Viņu uz Latviju uzaicināja pasākumu organizatore Līga Pildava, kas ar Anahatu iepazinās Bali. 10 dienas indietis Rīgā vadīja lekcijas, arī triju dienu retrītu, kura cena bija 335 eiro. Vienas lekcijas cena bija 45 eiro, bet praktiskā pāru nodarbība Saplūstot mīlestībā maksāja 170 eiro. Bija arī atsevišķas lekcijas dāmām, bet kungiem tika piedāvāta lekcija Mežonīgais vīrietis guļamistabā.

    Judins ieguvis jaunu attiecību dziļumu

    Semināru kopā ar savu mīļoto sievieti apmeklēja arī Saeimas deputāts un jurists Andrejs Judins. Triju dienu retrītā viņš uzkrāja jaunas zināšanas par sievietes un vīrieša attiecībām. «Kā jau daudzi cilvēki, interesējos par garīgām praksēm. Katram ir savs ceļš ejams, un es eju pa garīgo taciņu,» PDz atzina viņš.

    «Uzskatu, ka ikvienam vajag aizdomāties par savu iekšējo pasauli – saprast, kas esi tu un tavi līdzcilvēki, kā veidot attiecības un kādēļ vispār atrodamies uz šīs Zemes. Vieni iet uz baznīcu un meklē atbildes tur, citi smeļas informāciju grāmatās, vēl citi gūst pieredzi garīgos pasākumos,» uzsver Judins.

    Tantras semināru viņš apmeklēja kopā ar dzīvesbiedri. «Esam kopā vairāk nekā 20 gadu. Mēs esam līdzīgi domājoši, tādēļ abiem bija interesanti doties uz šādu pasākumu.

    Tur spējām vēl labāk viens otru izjust, mums parādījās jauns attiecību dziļums, un tas ir burvīgi.

    Esam ļoti apmierināti. Lēts prieks gan tas nebija, bet priecājos, ka izmantojām šo iespēju,» atzīst deputāts.

    Judins neslēpj – senāk viņu mulsinājusi tantras mācība, jo valda pieņēmums, ka tā koncentrējas tikai ap seksu. «Taču izrādījās, ka tantra ir interesanta garīga prakse, kas sniedz tīras zināšanas par attiecībām,» pauž viņš. «Tās var apgūt ar psiholoģijas palīdzību, bet tantrā tas notiek meditatīvi, bez racionālā prāta. Tantra ļauj atslābināties, ieskatīties sevī, just, izpaliek nepieciešamība kaut ko skaidrot. Meditācijās sajusto gribas paturēt pie sevis un vienkārši novērot. Mainās pasaules uztvere, tā piepildās ar krāsām, var saskatīt saikni starp cilvēkiem un procesiem,» iedvesmots ir deputāts.

    Šeilas meita demonstrē pikantas pozas

    Seminārā aktīvi iesaistījās modes mākslinieces svaigēšanas restorānu īpašnieces Šeilas Vanagas meita Anna Andersone. Viņai tika iespēja būt meistara atbalsta komandā un kopā ar Anahatu demonstrēt pozas, kurās vislabāk var izjust savu partneri. «Mana kalpošana pasākumā bija arī vingrinājumu demonstrēšana. Manuprāt, tajā nav pretrunas ar bhakti jogu – garīgās kalpošanas un Dieva mīlestības ceļu, ko praktizēju. Kad rādījām pozas, abi bijām beznosacījuma mīlestībā. Pat ja kāda poza no malas izskatās seksuāla, piemēram, sēžu skolotājam klēpī – tas ir tikai vingrinājums pāriem, lai viņi pilnībā justu viens otru.

    Mēs ar skolotāju tajā brīdī atradāmies meditācijā, un vēlmes pēc seksa nebija ne mirkli.

    Ja manī parādītos iekāre, es nevarētu demonstrēt vingrinājumus. Tā būtu necieņa pret skolotāju. Šobrīd neesmu attiecībās. Ja būtu, seminārā piedalītos citādā veidā,» PDz skaidro Anna.

    Interese par garīgo pasauli viņai radusies jau 12 gadu vecumā, kad Anna nonāca slimnīcā un tur pirmoreiz izlasīja grāmatu par budismu. «Kopš tā laika sāku meditēt, un praktizēju to jau 15 gadus,» teic viņa.

    «Tantra – senā budisma prakse, kas palīdz apzināties enerģijas plūsmu ķermenī, – ir viens no veidiem, kā dziedēt pagātnes traumas un just savu iekšējo sievišķību un vīrišķību. Daudziem šķiet, ka tantra ir tikai par seksu, bet tā nav. Mums bija arī sirds meditācijas, sarunas par Dievu un apgaismību, un beigās visi dalībnieki jutāmies kā ģimene,» stāsta Anna un uzsver – interese par Anahatas lekcijām Rīgā bijusi milzīga, tādēļ viņš Latvijā vēl atgriezīsies. «Viņš ir patiess, mīlošs skolotājs ar plašām zināšanām. Viņa klātbūtnē sievietes atvērās, raudāja un smējās, bet vīrieši bija priecīgi, ka tiek komplimentēta viņu vīrišķība,» tā Šeilas meita.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē