• Ilzes Viņķeles dzīve pēc demisijas: Premjeram Kariņam ir jāiet prom no amata

    Sabiedrība
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    12. janvāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: vm.gov.lv
    Milzu ātrumā – nepilnu triju dienu laikā – Latvija tika pie jauna veselības ministra. «Gribu izgulēties! Došos uz laukiem palīdzēt tēvam atgūties pēc slimnīcas,» tuvāko nedēļu plānus atklāj no šī amata atstādinātā Ilze Viņķele.

    Pēc premjera Krišjāņa Kariņa iniciatīvas pagājušajā nedēļā tika atlaista veselības ministre Ilze Viņķele, un viņas vietā par ministru iecelts līdzšinējais Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts. Jaunais ministrs amatā tika apstiprināts ceturtdienas pievakarē un solīja, ka visu uzmanību veltīs tam, lai vakcinācijas tempi Latvijā tiktu paātrināti. Viņš gan bilda, ka atbalsta līdzšinējās veselības ministres Viņķeles darbības, un paziņoja, ka, pieņemot lēmumus cīņā pret vīrusu, paļausies uz medicīnas ekspertu ieteikumiem.

    Ilze Viņķele pagājušās nedēļas nogalē PDz atzina – pirmdien, ejot uz darbu, galīgi nebija domājusi, ka nedēļa tā izvērtīsies. «Es pilnībā respektēju – tas ir komandas kapteiņa pienākums vērtēt to, vai viņš var strādāt ar mani vai kādu citu komandā. Bet ko es novēlētu Kariņa kungam – tomēr to vīrišķību un drosmi kaut kā dabūt augšā.» Aizlūstot balsij, Ilze turpināja: «Nu… Tā nedara! Krietns cilvēks aiz muguras neatlaiž. Ja ir uzskatu atšķirības, tad piezvana un pasaka, nevis izdara aizmuguriski!»

    Stāstot par savām šā brīža izjūtām, Ilze pauda – tagad viņai galvenais esot izgulēt hronisko miega badu.

    «Pirmdien, pārnākusi mājās ar ziņu, ka premjers gatavojas prasīt demisiju, sapratu, cik ārprātīgi esmu nogurusi. Šī sajūta mani nav pametusi. Un demisija pat ir sava veida atvieglojums,» atzīst viņa. «Nedēļas nogalē vēl apdarāmi darbi, bet no pirmdienas dodu sev beidzot trīs gadus neņemto atvaļinājumu. Paņemšu pauzi.»

    Par meitas atlaišanu no ministres amata Vidiņš ir konkrēts: «Man šķiet, ka premjeram Kariņam ir jāiet prom no amata. Jo viņš taču meloja, ka veselības ministre atteicās no vakcīnām. Tie ir klaji meli. Ja premjers melo, kā viņš var vadīt valsti? Es domāju, ka nevar.»

    Nu, beidziet, tā ir anekdote! Un to nesaku tāpēc, ka viņš ar manu meitu tā rīkojās.

    Es Ilzei jau tad, kad viņa gāja valdībā, teicu, lai padomā, jo Kariņš ir tāds sprukstiņš – briesmīgi bailīgs. Viņš ir no tiem, kuriem nepatīk patstāvīgi un citādi domājošas personas. Tas ir kā āmen baznīcā! Viņam vajag tādus, kuri tikai piekrīt un skatās mutē. Tur nav atšķirības, vai tā Ilze Viņķele vai kāds citu būtu, kuru atlaistu. Būs kāds cits patstāvīgi domājošs, to viņš tāpat izēdīs,» uzskata Vidiņš.

    «Ar meitu jau sarunāts, ka brauks pie manis uz laukiem pāris nedēļu atpūsties un iziet no visiem tiem mēsliem ārā. Atbrauks, tad mēs divatā pačubināsimies. Māja ir liela, likšu Ilzei šķūrēt sniegu, visu sakārtot. Viņa parasti, kad atbrauc, uzreiz ķeras pie mājas tīrīšanas. Pāris nedēļām es viņai darbiņu un arī cienīgu atpūtu no politiskajām drazām sagādāšu,» nosmej Juris Galerijs.

    Vai Ilze Viņķele paliks potikā – lasi jaunakajā Privātās Dzīves numurā!

    • Raimonds Pauls jubileju svin septiņas stundas. Uzzini, kā maestro pārsteidza Pugačova un ko dāvināja pašmāju slavenības!
    • Ilzes Viņķeles dzīve pēc demisijas. Bijusī veselības ministre atklāj: «Skaldīšu malku un šķūrēšu sniegu!»
    • Busulis pieķerts zvaigžņu tusiņā Maskavā. Vai tagad sēž karantīnā?
    • Vēdiskā astroloģe tirgo Covid-19 testus Vai tie ir derīgi? Komentē eksperts.
    • Tirgotāju prezidents Danusēvičs frizējas pa kluso.
    • Miljonāre Maligina būvē cietoksni.
    Privātā Dzīve №02

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē