• Ilzes Jurkānes sunītim jaunas mājas: Tagad zinu, ka tā bija mana kļūda…

    Mājas mīluļi
    Evija Kalnbērza
    15. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Foto no privātā arhīva
    Jau divus mēnešus finansiste un kulinārijas eksperte nav redzēta pastaigājamies ar savu dzīvnieku patversmē adoptēto suņuku Zuzīti.

    «Mēs abas nofilmējāmies raidījumā Ķepa uz sirds, taču es drīzāk nospēlēju lomu Čehova lugā Dāma ar sunīti. Abas noskatījāmies raidījumu, un  pirms diviem mēnešiem es Zuzīti aizvedu uz lauku mājām pie aktrises Māras Zemdegas meitas Maijas Lepiksones. Dzīvoklī viņa nejutās labi, un tagad Zuzītei ir pieci hektāri, kur izskrieties,» sarunā ar PDz neslēpj Jurkāne.

    Lēmumu tikt pie četrkājaina drauga Ilze pieņēma pandēmijā, kad sabiedriskā dzīve bija apstājusies, ikdiena bija kļuvusi vienmuļāka un vientulīgākā. Finansiste nosprieda, ka ir gatava dalīt savu glauno Rīgas dzīvokli ar kādu mazu, jauku sunīti.

    Tik miniatūru, lai varētu to ņemt līdzi lidmašīnas salonā. Sākumā pētījusi piemērotas šķirnes suņus, bet tad sapratusi – viņa tomēr vēlas glābt kādu pamestu dvēselīti. Ziemā Ilze devās uz dzīvnieku patversmi Ulubele un no septiņiem kucēniem izraudzījās Zuzīti.

    Pirmajos mēnešos Ilze sunīti nēsāja uz rokām, abas bija nešķiramas un labprāt kopā pozēja žurnālu lappusēs.

    Taču, adoptējot mazo suņu meiteni, bijusi tik priecīga, ka pat neklausījusies paziņu teiktajā – mazulītei ir diezgan palielas ķepas, viņa var krietni paaugties.

    «Tā arī notika, un es sapratu, ka Zuzīte nav tāds klēpja sunītis, kurš piemērots dzīvei pilsētas dzīvoklī, kādu biju iztēlojusies. Tā nav viņas misija – būt par klēpja sunīti. Ziemā, pastaigājoties pa parku, viņa meklēja vietu, kur parakties,» atminas Ilze.

    «Tagad  zinu, ka tā bija mana kļūda… Turēt suni, kas nav klēpja sunītis, pilsētas dzīvoklī ir nepareizi. Bijām izciemojušās gan Mežotnē, gan Kuldīgā un Liepājā, arī uz lielveikalu gāju, un Zuzīte bija ratiņos visu apjūsmota, taču ar laiku pamanīju – pilsētā viņa kļūst nelaimīga, jo nevar izskrieties. Arī man bija grūti to redzēt…»

    Jurkāne izšķīrās par, viņasprāt, Zuzītei labāko variantu.

    «Tagad viņu laipni pieņēmusi manas draudzenes aktrises Māras Zemdegas meitas Maijas ģimene. Zuzīte ir laimīga, jo var skriet iekšā un ārā, kur pašai patīk. Viņa Maiju jau ir izvēlējusies par savu saimnieci,» stāsta Ilze.

    «Nesen Zuzīti apciemoju, un divu mēnešu laikā viņa apjomā ir dubultojusies. Viņa mani jau gandrīz bija aizmirsusi, un bija ļoti aizrāvusies ar savu 10 gadus veco rotaļu biedru – ģimenes otru suni –, skraidelējot pa plašo lauku mājas pagalmu. Biju paņēmusi līdzi viņas rotaļlietiņu, kas bija palikusi manās mājās, un pēc tās Zuzīte mani arī atpazina,» stāsta Jurkāne un atzīst – viņas sirds ir mierīga, redzot, cik laimīga suņu meitene ir laukos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē