• Ilze Viņķele par vājo vakcinācijas aptveri: Tā ir gļēvulība un nespēja lemt

    Sabiedrība
    Gita Vīksne
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    9. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 un no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Veselības ministram Pavļutam tika izteikta neuzticība. Viņš mediķiem un slimnīcu īpašniekiem piedraudējis ar mobilizāciju un nav spējis tikt galā ar vakcinācijas procesu. Kā šo situāciju vērtē bijušie veselības ministri?

    Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele, kuru ministra amatā nomainīja Pavļuts, PDz atzina, ka «pēc dziļā alā pavadītiem desmit mēnešiem» pamazām beidzot atgriežas politiskajā apritē.

    «Oi, man šie ir smagi jautājumi…» taujāta par situāciju veselības jomā, uzsvēra Viņķele.

    «Es labāk izteiktos pat par naftas cenu…»

    Eksministre sacīja: «Es nevaru un negribu prognozēt, kā beigsies šis valstij sarežģītais laiks un medicīnas krīze. Mēs bez šaubām nebūtu šajā situācijā ar hospitalizāciju un mirstību, ja vakcinācija būtu veikusies raitāk. Ja raugās, kas būtu līdzējis raitākai vakcinācijai, noteikti tie ir pasākumi, kas pēdējās nedēļās darbojas – prasība vakcinēties noteiktām profesijām. Kāpēc to vasarā nevarēja izdarīt, nezinu, un mans vienīgais skaidrojums tam ir gļēvulība un nespēja lemt,» uzskata Viņķele.

    Viņa uzskata, ka vakcinācija nesekmējusies arī tāpēc, ka «visai pārtikusī vidusšķira valdībā nespēj pat krīzē izkāpt no sava burbuļa un saprast, ka tas, kas uzrunā izglītotu tvitera lietotāju Rīgā, ir absolūti nederīgs ārpus šī šaurā loka.

    Uz urā pavasarī gāja lielie centri apzinīgajiem, kas jau stāvēja rindā pēc vakcīnas, taču pilnīga cita pasaule ir ārpus Ķīpsalas. Tā īstenībā ir visas šīs valdības kopēja problēma – nespēja sadzirdēt un saprast!»

    «Ir dīvaini strādāts, ja veselības, labklājības un arī izglītības un zinātnes ministram termiņa laikā nav prasīta demisija. Parasti demisijas pieprasījumi ir saistīti ar budžeta lietām, un tā ir kolektīva atbildība. Nozares ministrs ir tikai sliktās ziņas nesējs, kuru tad mēģina šaut. Tagad ir sarežģītāk, jo nav runa par finansējumu, bet par dialogu ar nozari. Paredzu, ka kolēģim šis demisijas pieprasījums ir grūtāks nekā, ja tas būtu kārtējās budžeta nepietiekamības dēļ. Saprotu, ka ministram ir intensīvs sarunu raunds ar nozares pārstāvjiem.

    Var jau būt, ka izdosies pārpratumus atrisināt un nolīdzināt, lai spētu tālāk kopā strādāt,» cer Viņķele.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē