• Ilmārs Dzenis zaudējis sievu un tagad savas dienas vada pansionātā

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    25. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ilmārs Dzenis ar sievu Silviju.
    Foto: no izdevniecības «Žurnāls Santa» arhiva
    Ilmārs Dzenis ar sievu Silviju.
    Nesen Amerikas latviešu sabiedrību Floridas štatā satrauca ziņa par savulaik tik iemīļotā dziedātāja Ilmāra Dzeņa nelāgo kritienu un smago ārstēšanos, bet tagad Dzenim nācis jauns pārbaudījums – viņš palicis viens…

    Žurnāls «Privātā Dzīve» vēsta, ka pēdējā saruna ar Ilmāra Dzeņa sievu Silviju bijusi marta nogalē, kad viņa apstiprināja ziņu – vīrs guvis nopietnu traumu. Viņa pastāstīja, ka Ilmārs, kurš vēl 90 gadu vecumā bija ļoti aktīvs un pat apmeklēja sporta zāli, neveikli pakritis un lauzis gūžas kaulu. Pēc operācijas viņš atlaba rehabilitācijas centrā.

    Silvija atklāja, ka abus gaida lielas pārmaiņas – viņi grasās pārcelties no Sentpītersbērgas uz Tampas priekšpilsētu, kur mīt viņas dēls Klaudijs. Tur būšot ērtāka dzīvošana, jo guļamistaba atrodas pirmajā stāvā, nevis otrajā, kā Dzeņu līdzšinējā dzīvesvietā. Klaudijs bija Silvijas dēls, bet Ilmārs Dzenis viņu bija pieņēmis kā savējo.

    Tomēr līdz dzīvesvietas maiņai Dzeņi tā arī netika – Silvija aprīlī pēkšņi devās mūžībā.

    Ilmārs Dzenis tagad atrodas senioru aprūpes namā.

    Silvija bija Ilmāra tuvākais cilvēks vairāk nekā 50 gadu. Viņu pirmā satikšanās bijusi kādā pasākumā Austrālijā, un pirmais, ko Ilmārs pamanījis, bijušas Silvijas glītās kājas. Vēlāk abi satikušies ASV, uzsākuši kopdzīvi Čikāgā, bet beidzamos 50 gadus viņu mājas bija Sentpītersbērgā.

    Dzenis līdz pat 90. jubilejai turējās braši – bija pie labas veselības un veltīja laiku rūpēm par sevi. Silvija pēc profesijas bija grāmatvede, bet sevi dēvēja par pilna laika namamāti. Viņa daudzus gadus – vienmēr kopta un smaidīga – bija blakus vīram laikā, kad viņš aktīvi koncertēja Amerikas latviešu saietos.

    Amerikas latviešu laikraksta «Laiks» redaktore Ligita Kovtuna PDz stāsta – viesojoties Dzeņu pašu celtajā privātmājā Sentpītersbērgā, allaž manījusi – viss ir tīrs un pat pedantisks, ieskaitot Ilmāra garāžu, kur visas lietas bija perfekti sarindotas. Viņas atmiņā vienmēr palikšot Silvijas koptā āriene, sirsnīgais smaids un dzīvespriecīgā čalošana.

    Dzenis vienmēr par Silviju teicis – «mana sieviņa». Taču interesanti, ka abi allaž brokastojuši atsevišķi, lai gan bijuši harmonisks pāris. Dzeņi līdz sirmam vecumam bija aktīvi ceļotāji, un iemīļotākie izbraucieni abiem bija ar kuģi pa Karību salām. Par savu laulību Dzenis laikraksta «Laiks» redaktorei teicis: «Mūsu laulība ir kā labi ieeļļota mašīna, mēs nekad nedarām to, kas, skaidri zināms, otru kaitina. Un jāatceras, ka ar vārdiem var ļoti ievainot.»

    Žurnāla «Privātā Dzīve» jaunākajā numurā vēl lasiet:

    • Bijušais Rīgas mērs Andris Ārgalis atklāj patiesību par mīļā mazdēla pēkšņo nāvi
    • Maestro Raimonds Pauls beidzot pasaka, ko domā par okupekļa nojaukšanu
    • Kargini pārdod glaunāko villu Latvijā. Cik tā ir vērta?
    • Visus satriec Jolantas Gulbes kolorado kostīms. Ko viņa ar to gribēja pateikt?
    • Aizkustinoši atvadās no leģendām. Cepļa režisors Kalniņšvēl paguva nosvinēt 100. jubileju. Liepiņa bērēs pulcējas aktieru zieds
    • «Sākšu ar Briedi» - Zutis kļūst par Zutmenu un ir pārliecināts, ka dzīvniekus vajag sodīt!
    Privātā Dzīve nr21

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē