• Ieva Sutugova par cīņu ar nemitīgajām migrēnas lēkmēm: Kļuvu par zāļu atkarīgo

    Migrēna
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Cilvēkiem, kuri paši uz savas ādas nav izjutuši migrēnas izraisītās ciešanas, bieži vien nav ne jausmas, cik nopietna ir šī kaite un kādām mokām jāiziet cauri tās skartajiem.

    Populārā dziedātāja Ieva Sutugova, kurai ar šo problēmu nācies sadzīvot kopš bērnības, ir piekritusi par savām izjūtām atklāti dalīties sarunu šovā “Kad viņas satiekas.”

    “Tās sāpju lēkmes ir šausmīgas, tie, kas tam cilvēkam ir blakus, ierauga viņu pavisam citā gaismā. Tu reizēm spēj tikai gulēt gultā, kaukt un mētāties ar rokām.

    Man vēl ir paveicies, ka parasti lēkme nav ilgāka par dienu, ir cilvēki, kam tās ir trīs dienas pēc kārtas.

    Bet man galvas sāpēm vēl klāt nāca arī vemšana, kā rezultātā – kuņģa iekaisums, kura dēļ atkal bija jādzer citas zāles. Beigās es pati neapzinoties uz pāris gadiem kļuvu par īstu zāļu atkarīgo. Es biju ierauta tādā kā apburtajā lokā – es dzeru zāles, jo man ir migrēna, un man ir migrēna, jo es dzeru zāles.”

    Sliktākajā slimības posmā Ievai bija pat 15 lēkmes mēnesī, tomēr viņa ir tiktāl uztrenējusi savu profesionalitāti un koncentrēšanās spēju, ka spēj nodziedāt koncertu, arī ja tas iekrīt lēkmes dienā.

    Izārstēt migrēnu diemžēl nav iespējams, bet Ieva ir priecīga, ka beidzot izdevies atrast “savu labāko dakteri”, kura ne tikai saprotami izskaidroja traucējumu būtību un procesus, kas tos izraisa, bet arī iepazīstināja ar labu jaunākās paaudzes medikamentu – injekciju, kas jāveic reizi mēnesī.

    Lietojot to, Ievai ir izdevies tikt vaļā zāļu atkarības, lēkmju biežums ir samazinājies, bet migrēna ir lieta, ar ko nākas sadzīvot visu mūžu un ceļš uz to nav viegls.

    Zemāk skaties 1188 Play video, kurā Ieva Sutuguva dalās pieredzē ar to, kā viņas dzīvi ietekmējusi migrēna.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē