• Ieva Brante: Man parādījušās citas vērtības

    Karjera un bizness
    Zane Piļka- Karaļeviča
    18. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Jauns gads, jaunas iespējas,» tā atgriešanos TV3 komandā komentē žurnāliste. Kopš janvāra viņa ir rīta raidījuma 900 sekundes producente.

    Atgriezusies mājās

    PDz ar Ievu sarunājas ap trijiem dienā, un viņa ir tikko modusies. «Tā daru jau vairākus gadus – pa dienu eju nosnausties,» saka viņa. Agrāk Ieva bijusi īsta pūce – vēlu gāja gulēt, vēlu cēlās, taču dzīve ieviesa korekcijas.

    «Kad sāku strādāt SWH ziņās, bija jāiemācās celties agri, un tagad varu teikt – cilvēks pie visa pierod. Uz darbu SWH vajadzēja celties pulksten 5.15 no rīta, bet, kopš sāku strādāt TV3 rīta programmā, ceļos jau četros. Viegli nav, īpaši ziemā, bet tik agri man jāceļas divas nedēļas mēnesī, jo ar kolēģi maināmies,» stāsta žurnāliste. Ieva saka – vienai darīt šo darbu nebūtu iespējams.

    «Rīta raidījumu producentam jāgatavo tā saturs. Pēc raidījuma 900 sekundes ētera beigām mans darbs nebeidzas, jo sāku strādāt pie satura nākamajai dienai. Ja to darītu nepārtraukti, ātri vien izdegtu un iedzīvotos veģetatīvajā distonijā,» atzīst Ieva.

    «Var teikt, ka esmu atgriezusies mājās, jo te šobrīd darbojas liela daļa cilvēku, ar kuriem plecu pie pleca esmu strādājusi LNT laikos,» par pievienošanos TV3 komandai saka Ieva. «Tāpēc, lai cik jancīgi tas izklausītos, esmu atgriezusies turpat, kur biju. Iegājusi tajā pašā redakcijā, tikai apsēdusies citā krēslā.»

    Ziņas radio vairs nelasīs

    Savulaik Ievu iepazinām kā raidījuma «Degpunktā» vadītāju. Par noziedzīgajiem notikumiem Latvijā viņa ziņoja daudzus gadus, bet 2018. gadā pieņēma jaunu izaicinājumu – Ievai uzticēja TV kanāla STV Pirmā! raidījumu producēšanu.

    «Šajā televīzijā nostrādāju trīs gadus. Kad sākās pandēmija, raidījums «Starp mums runājot», par kuru atbildēju, beidza pastāvēt. Beidzās arī citi projekti un līdz ar tiem arī mans darbs STV.

    Ļoti novērtēju šo pieredzi, un esmu pateicīga cilvēkiem, ar kuriem bija iespēja strādāt, jo daudz iemācījos,» atzīst Ieva.

    Visspilgtāk viņai atmiņā palikusi intervija ar bijušo Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu.

    «Viņu intervēja Daina Jāņkalne, un Freiberga kundze atklāja nianses no savas privātās dzīves. Vienmēr atcerēšos stāstu par viņas vīra Imanta Freiberga krekliem. Jaunībā viņš gribēja, lai Vaira tos mazgā un gludina. Viņai bija daudz darba, bija aizņemta studijās, tāpēc Vaira bija sašutusi par vīra prasībām.

    Atbildējusi: «Ja tev nav tīru un izgludinātu kreklu, tev šī problēma jāatrisina pašam!» Kopš tā laika ar šādiem lūgumiem sievai nekad neesot uzbāzies un kreklus nesis uz ķīmisko tīrītavu. Bieži šo stāstu izmantoju arī savā dzīvē,» smejas Ieva.

    Kad beigušās viņas darba gaitas STV Pirmā!, Ieva turpināja strādāt radio SWH par ziņu redaktori. Taču drīz viņas samtaini zemo balsi šajos radio viļņos vairs nedzirdēsim. «Sākumā domāju, ka spēšu to savienot ar darbu TV3, taču esmu sapratusi, ka tas nav iespējams.»

    Ballīšu vietā pārgājieni

    Savulaik Ieva bija bieža pasākumu un ballīšu viešņa. Viņai varēja sekot līdzi arī sociālajos tīklos, kur Brante dalījās ar dažādiem notikumiem savā dzīvē. Pēdējā laikā Ieva gan dzīvo samērā noslēgtu dzīvi, un pie vainas neesot tikai pandēmija.

    «Nav jau tagad tādu baigo pasākumu un tusiņu, taču, pat ja būtu, es ļoti izvērtētu, kurp doties. Man parādījušās citas vērtības. Labprātāk esmu svaigā gaisā, daudz kustos, dodos pārgājienos.» Ar šīm aktivitātēm Ieva sociālajos tīklos gan nedalās.

    «Laikam palieku veca. Mani tas vairs neinteresē. Nav, protams, tā, ka baidos uz sevi spogulī skatīties, bet ir zudusi interese eksponēt savu dzīvi. Un vēl vairāk zudusi interese pētīt, ko dara citi. Tas mani garlaiko,» atklāta ir Brante un piebilst – varbūt tas ir pārejoši, un interese par sociālajiem tīkliem atgriezīsies pēc pandēmijas.

    «Es izvairos no vārda nekad lietošanas. Tiklīdz ko tādu paziņoju, tā noteikti to pārkāpju,» pasmaida viņa.

    Karjerā Ievai notikušas lielas izmaiņas, taču citādi viss esot pa vecam. Par privāto dzīvi viņa gan ir noslēpumaina. «Neesmu ne slepus apprecējusies, arī izšķīrusies. Viss ir vislabākajā kārtībā,» saka viņa.

    Vaicāta, vai neilgojas atgriezties kadrā, Ieva teic: «Pagaidām ne, lai gan – ja būtu interesants projekts, droši vien piekristu. Dzīvē viss atkarīgs no piedāvājuma. Es, piemēram, varu pateikt, ka negribu precēties. Taču, ja man izteiktu kārdinošu piedāvājumu, varbūt es ņemtu un apprecētos! Tāpēc nekad nesaki nekad!»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē