• Ieva Bondare par jauno mīluli: Man bija svarīgi, lai sunim ir labi gēni

    Mājas mīluļi
    Evija Kalnbērza
    6. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: DMITRIJS SUĻŽICS (F64)
    Māksliniecei beidzot bija iespēja izvest sabiedrībā savu jauno mīluli dalmācieti Merlo. Kopā ar viņu Bondare apmeklēja pavārgrāmatas atvēršanas svētkus kafejnīcas āra terasē.

    Ievas Bondares ģimenei vienmēr ir bijuši gan kaķi, gan suņi. Arī tagad mākslinieces mājās ir Bengālijas kaķene Bleika, vestijs Oso, labradora meitene Rose un jau četrus mēnešus arī dalmācietis Merlo. Suņu puikam jau ir deviņi mēneši, un pienācis laiks Merlo izvest ārpus piemājas pagalma – ļaut apgrozīties sabiedrībā.

    Maija vidū Ieva ar Merlo parādījās kafejnīcas Mazais Otto terasē, kur mūziķis un kulinārijas šova vadītājs Roberto Meloni prezentēja savu jauno grāmatu Pa bērnības garšām ar Roberto un dalīja autogrāfus.

    «Paņēmām savai labradora suņumeitenei Rose brālīti, ko arī nosaucām vīna šķirnes vārdā – par Merlo. Meklējām dinamisku un ātru suni, lai Rose būtu jautrāk un lai suņu meitenei būtu sabiedrotais, jo mazais vestijs Oso pa kluso dara viņai pāri,» stāsta Ieva.

    «Tagad galvenais ir Merlo audzināšana. Mācāmies labi uzvesties. Tā kā mājās viņš nemitīgi seko Rose pa pēdām, tad nolēmu iziet sabiedrībā tikai ar Merlo. Lai viņš mācās būt patstāvīgs, jo ikdienā tiešām uzvedas kā mazais brālītis,» PDz atklāj Bondare.

    «Tagad viņš mums ir tāds nezinītis, kurš brīnās par katru skaņu, katru cilvēku, taču mājās ir mīļš, uzticīgs un priecīgs. Jācer, ka pēc gada jau būs drosmīgāks,» vērojot sava četrkājainā pavadoņa uzvedību, atzīst Ieva.

    «Man bija svarīgi, lai sunim ir labi gēni, lai viņš neslimotu un lai viņu būtu viegli trenēt,» stāstot par suņa izvēli, teic māksliniece.

    Merlo ir nācis no Krievijas. «Baltijā ir diezgan liela problēma dabūt suni ar labiem ciltsrakstiem. Merlo Latvijā jau bija pusbrālis Marko – abiem suņiem ir viena mamma. Mēs Marko pirmo reizi satikām, staigājot pa Lielupes mežu, un  pamanījām, ka mūsu Rose uzreiz viņā iemīlējās. Šis fakts arī noteica mūsu izvēli par labu Marko brālim,» atceras suņu saimniece.

    Pirmo reizi izejot ar Merlo sabiedrībā, Ieva bija saskaņojusi savu tērpu ar suņa grezno krāsojumu. «Interesanti, ka Merlot ir netipisks dalmācietis – ar tumši brūniem, nevis melniem plankumiem, kā parasti,» priecājas māksliniece un stāsta – it kā būtu nojautusi, ka mājās drīz ienāks plankumains suns, jau rudenī viņa radījusi baltu gleznu ar tumši brūniem plankumiem.

    Tagad gan Rose, gan Merlo Ievai asistē pie jaunu gleznu tapšanas, un ik pa laikam kāds tiek arī pie kāda jauna krāsu plankumiņa. Tikpat naski abi suņi Ievai asistē arī dārza darbos.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē