• Iepazīšanās tendences: 42% tiksies tikai ar kādu, kas ir vakcinēts vai kam ir antivielas

    Attiecības
    Santa.lv
    Santa.lv
    8. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Kaspersky pasūtītajā jaunajā pārskatā teikts, ka pašizolācijas un ierobežojumu laikmetā patērētāji iepazīšanās gaitā pievērš lielāku uzmanību veselībai un personiskajai drošībai. Divas piektdaļas (42 %) vēlas tikties klātienē tikai ar kādu, kam ir antivielas vai vakcinācijas sertifikāts. Kopš pandēmijas sākuma patērētāji vispār ir sākuši vairāk uztraukties par tikšanos klātienē. To ļaužu skaits, kas nevienu no iepazīšanās lietotņu izredzētajiem nesatiek bezsaistē, ir vairāk nekā divkāršojies (no 16 % līdz 35 %).

    Globālās pandēmijas notikumi ir ievērojami mainījuši daudzas mūsu ikdienas darbības, un iepazīšanās nav izņēmums. Piespiedu pašizolācijas periodos ļaudis vairāk laika pavadīja iepazīšanās lietotnēs, un to lietotāju skaits aug.

    Pieprasījumi skatīt potenciālā partnera vakcinācijas stāvokli ir acīmredzama pandēmijas ietekme, tomēr šķiet, ka klātienes tikšanās ar tiešsaistes izredzēto izraisa vairāk bažu nekā tikai bailes saslimt. Kopumā 50 % lietotāju jūtas satraukti vai nedroši (18 %), kad pirmo reizi klātienē tiekas ar izredzēto.

    Lai kaut cik mazinātu šīs bažas, lielākā daļa (72 %) tiešsaistes iepazīšanās vietņu un lietotņu lietotāju vēlas vispirms parunāties ar izredzēto pa tālruni vai video, pirms piekrist tikties.

    „Ar visām „paliec mājās” politikām un ierobežojumiem visā pasaulē šķiet, ka iepazīšanās tiešsaistē šodien spēlē lielu lomu ļaužu dzīvē.

    Tomēr pāreja no tiešsaistes uz bezsaisti daudziem ir lēciens nezināmajā: ir jāņem vērā ne tikai veselības aprūpes situācija, bet arī arvien pastāvīgākie tikšanās ar svešinieku riski. Lai turpinātu ar pārliecību priecāties par randiņiem tiešsaistē un bezsaistē, ir svarīgi būt piesardzīgam ar datiem, ko izpaužat potenciālajam partnerim, lai tad, ja pārdomājat tikties ar kādu, jūs vienmēr kontrolētu situāciju, zinātu, cik daudz informācijas izpaudāt par sevi un kā to var izmantot,” komentē drošības pētnieks Dāvids Jakobi.

    „Galu galā pēc mēnešiem ilgas izolācijas viscilvēciskākā vajadzība ir tikties klātienē. Cilvēki ir sabiedriskas būtnes, mums vajag kompāniju, mijiedarbību un tuvību, pat fizisku tuvību. Protams, iepazīšanās lietotnes pandēmijas laikā ir ļāvušas sastapties ar jaunām personām. Virtuāli. Fiziska saskarsme ir pavisam kas cits. Tā nozīmē ķermeņa valodu, smaržu un pieskārienus. Tikai tad, kad šie komponenti apvienojas, mēs patiešām varam izšķirties, kāda ir mūsu attieksme pret konkrēto personu.

    Pandēmija mūs ir satricinājusi. Ir sabrucis daudz kas no tā, ko pirms pandēmijas uzskatījām par pašsaprotamu, ir milzīga nedrošība, it īpaši fiziskā kontakta līmenī.

    Tāpēc tā ir normāla iepazīšanās lietotņu lietotāju reakcija  — nodrošināties, pieprasot tikšanos tikai ar tiem, kas nopietni uztver viņu vajadzību pēc drošības. Jo sajūta, ka jūs uztver nopietni, ir būtisks sekmīgu partnerattiecību veidošanas aspekts,” komentē terapeite Birgita Hēlcele no Minhenes prakses Liebling + Schatz.

    Lūk, daži vienkārši ekspertu padomi, lai palīdzētu aizsargāt personas datus, kad iepazīstaties tiešsaistē:

    • Publicējiet fotogrāfijas, kas neizpauž jūsu adresi, darba devēju vai tamlīdzīgu informāciju. Labāk izmantojiet fotogrāfijas no ceļojumiem vai ievērojamām vietām bez personas datiem vai citiem cilvēkiem.
    • Izmantojiet iepazīšanās platformās iebūvēto ziņapmaiņas funkciju, nevis izpaudiet savu tālruņa numuru vai citas ziņapmaiņas lietotnes. Ja nolemjat pāriet uz citu ziņapmaiņas lietotni, neaizmirstiet to iestatīt, lai jūsu dati būtu aizsargāti un drošībā.
    • Izmantojiet efektīvu drošības risinājumu, kas piedāvā paplašinātu aizsardzību vairākās ierīcēs.

    Lai bezsaistes iepazīšanās būtu droša un patīkama, varat ievērot vienkāršos padomus, ko ieteica terapeits Stefans Rūzass no Minhenes prakses Liebling + Schatz.

    • Dažas pirmās reizes vienmēr tiecieties sabiedriskā vietā, piemēram, restorānā, pastaigā vai kinoteātrī.
    • Sniedziet kādam, kam uzticaties, visu informāciju par tikšanos: kad, kur un ar ko.
    • Nesatiecieties savas dzīvesvietas tuvumā, lai jūs nevar izsekot.
    • Tāpat uzreiz neizpaudiet savu adresi.
    • Ja kopā ar personu jūtaties neomulīgi, izbeidziet tikšanos. Jums nav nekādu pienākumu kaut ko darīt.
    • Uzticieties intuīcijai un lieki nepaļaujieties uz kādu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē