• Horeogrāfs Agris Daņiļevičs: Bērni ļoti grib dejot!

    Skolēnu dziesmu un deju svētki
    Gita Vīksne
    28. aprīlis, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    «Nevar būt tā, ka kaut kāda sūda pandēmija izjauc gadiem ilgi koptas tradīcijas,» uzsver horeogrāfs.

    «Dejotāji ir ļoti disciplinēta tauta – viņi ir gatavi ievērot visus nepieciešamos drošības noteikumus, lai šovasar varētu kopā uzdejot,» pārliecināts ir deju skolas Dzirnas vadītājs horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

    «Esmu par šiem cilvēkiem un par šiem svētkiem. Katram ir savas prioritātes. Ja ir jāizvēlas starp gadiem senu deju kultūras pasākuma turpināšu vai bliešanu apkārt pa lielveikaliem, tad es izvēlos dejošanu. Man svētkos ir uzticēti divi numuri. Viens no tiem paredzēts alejā, kas stiepjas no Zooloģiskā dārza līdz pat Mežaparka estrādei. Dejotāji tajā tiks organizēti pēc nesatikšanās un nekrustošanās principa,» uzsver Daņiļevičs.

    Viņš atklāj, ka deju mēģinājumi turpina notikt – un ne tikai tiešsaistē, bet nu jau arī zem klajas debess. «Nav sliktu laikapstākļu, ir tikai neatbilstoši izvēlēts apģērbs.

    Absurds gan ir noteikums, kas interešu izglītības kolektīvu nodarbības ārā ļauj organizēt grupās līdz desmit personām.

    Jebkurš deju kolektīva vadītājs nosauks skaitli 16,» uzsver Agris. Viņš mēģinājumus Zoom platformā nevada. «Es tādai lietai esmu par vecu. Esmu mēģinājis un sapratu – tas nav domāts man. Gaidu brīdi, kad visi atkal varēs dejot klātienē. Priecājos par saviem Dzirnas pedagogiem, kas māk tā strādāt un to arī dara,» uzsver Agris.

    Taujāts, vai ir vakcinējies, viņš atbild: «Šobrīd atrodos Gaujas malā ar makšķeri rokās. Nu, ko es pēkšņi skriešu uz vakcinēšanos. Kopā ar ģimeni dzīvoju no visiem izolēti Lēdurgas purva malā, bet, protams, ja darba dēļ tas būs vajadzīgs, esmu gatavs vakcinēties. Man gan liekas, ka Covid-19 esmu jau izslimojis – vēl pirms pandēmijas sākuma. 2019. gada decembrī ar meitu bijām slēpot Francijā, un ar kaut ko toreiz vēl nevienam nezināmu nolikāmies diezgan pasmagi. No septiņām slēpošanas dienām uz kalna izgājām tikai divas,» atminas Agris.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē