• Harija Potera atgriešanās Cūkkārpā – filma atklāj līdz šim neatklātas detaļas

    Kino un TV
    Zane Piļka-Karaļeviča
    Zane Piļka-Karaļeviča
    22. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No publicitātes materiāliem
    Pirms 20 gadiem uz ekrāniem parādījās pirmā filma par mazo burvi Hariju Poteru. 2022. gada 1. janvārī pirmizrādi piedzīvoja šim notikumam veltīta dokumentālā filma, kurā filmas aktieri atkal atgriezās Cūkkārpā.
    Nākamais: Kā mainījušies aktieri?

    Gluži kā skolas salidojums

    Dokumentālā filma Harijs Poters 20 gadus vēlāk: Atgriešanās Cūkkārpā ļauj poteriādes faniem ieskatīties filmēšanas aizkulisēs un uzzināt daudzas iepriekš neatklātas filmēšanas detaļas.

    Skatītāji tagad uzzina, ka Emma Votsone bija iemīlējusies Tomā Feltonā, savukārt Daniels Redklifs – ieskatījies par sevi daudz vecākajā aktrisē Helēnā Bonemā Kārterē un rakstījis viņai rotaļīgas mīlestības vēstules. Tāpat atklājas, ka tikai aktieris Alans Rikmens galvenos sižeta pavērsienus zināja jau laikus, jo Alanam bija jāzina, kas ar viņu filmās notiks.

    Filmu par Hariju Poteru trijotne – Daniels Redklifs, Emma Votsone un Rūperts Grintsatcerējās savu iepazīšanos, pirmās noklausīšanās un pēkšņi iegūto pasaules slavu.

    Emma pat atklāja, ka bija nolēmusi aiziet no projekta pirms daļas Fēniksa ordenis filmēšanas. Viņa atzina, ka līdz piektās daļas filmēšanas sākumam jutusies ļoti vientuļa. Aktrisi palikt pierunājuši fani, kuri viņu ļoti atbalstījuši grūtajā periodā.

    Roulingu neuzaicina

    Vēl pirms filmas parādīšanās ēterā sprieda, vai jubilejas epizodē piedalīsies Harija Potera autore rakstniece Džoanna Roulinga. Viņa bija pamanījusies iekulties skandālā, neiecietīgi izsakoties par transpersonām. Viņas izteikumus nosodīja pat daļa aktieru, kas spēlēja filmās par Poteru. Taču rakstniece palika pie savām domām, neatvainojās un par nožēlu daudziem filmas faniem jubilejas epizodē nepiedalījās.

    Filmā gan iekļauti 2019. gadā uzņemti kadri ar rakstnieci. Tajā pašā laikā filmas varoņi savās atmiņās daudzkārt pieminēja Roulingu. Viņi atzīmēja arī rakstnieces spēju piesaistīt bērnus lasīšanai un stāstīja par kilometrus garajām rindām pēc grāmatām par Hariju Poteru.

    «Viens no daudzajiem iemesliem, kāpēc es tik ļoti apbrīnoju Roulingu, ir tas, ka miljoniem cilvēku tagad lasa grāmatas, kuras nekad mūžā nebūtu paņēmuši rokās,» teica aktieris Robijs Koltreins, kurš filmā atveidoja Hagridu.

    Gaidāmi poteriādes jaunumi?

    Daudzi Potera fani sociālajos tīklos spriež, ka ar šo dokumentālo filmu slavenā franšīze gribēja par sevi atgādināt jaunu paziņojumu priekšvakarā.

    Cilvēki jau gaidīja sīkāku informāciju par seriāla turpinājumu, Roulingas grāmatas Harijs Poters un nolādētais bērns adaptāciju vai vismaz datorspēles Cūkkārpas mantojums treileri. Diemžēl nekas tamlīdzīgs nenotika. Faniem netika arī dotas cerības atkal sastapties ar iemīļotajiem varoņiem uz kinoekrāniem, lai gan kinokompānija Warner Bros. vairākkārt devusi mājienu par Potera maģiskās pasaules paplašināšanu.

    Dokumentālo filmu fani jau atzinuši par patīkamu ieskatu pagātnē un par aizkustinošu atzinuši to, ka aktieri par filmēšanas beigām runāja ar asarām acīs.

    «Kad mēs beidzām, robeža starp personāžu un mani bija burtiski pazudusi… Es pratu darīt precīzi vienu lietu – spēlēt Ronu,» skaidroja Rūperts Grints. Aktieri atklāja, ka filmēšanas laikā kļuvuši par lielu ģimeni. «Tā ir spēcīga un nesaraujama saikne, mēs vienmēr būsim daļa no cita dzīves,» uzsvēra Grints.

    Nākamā lapa

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē