• Gvido Lingas brālis atklāj, kā aizgājis slavenais mūziķis

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    Edgars Orlovs
    Edgars Orlovs
    Inese Mizovska
    22. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 un no izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Ceturtajā adventē Latvijas pankroka zvaigznes ģimene saņēma zvanu no slimnīcas – Gvido sirds ir apstājusies. Ziemassvētkos tuvinieki, draugi, kolēģi un fani uz mūžū atvadīsies no grupas Linga solista.

    Pagājušās nedēļas beigās PDz saņēma satraucošu ziņu – 51 gadu vecais mūziķis Gvido Linga nopietni sasirdzis un nonācis slimnīcā. Piektdienas vakarā viņa brālis režisors Igors Linga telefonsarunā šo informāciju apstiprināja, «Viņš tagad guļ slimnīcā ar plaušu karsoni. Gvido ārstējas,» sacīja režisors, pieņēma laba vēlējumus brālim un pauda cerību, ka  pēc svētkiem Gvido būs mājās. Tomēr svētdienas rīts pienāca ar smagu vēsti – Gvido Linga aizgājis mūžībā…

    «Neviens nebija paredzējis, ka viņš aizies… Ar brāli sazvanījos 15. decembra rītā, kad viņa dēls Svens ar savu grupu The Big Deal uzstājās TV3 raidījumā 900 sekundes. Viņi prezentēja jauno albumu, un mēs par to kopā papriecājāmies – ka viss lieliski izdevies. Sazvanījāmies arī vēlāk pa dienu, pajokojām par kovidu un lokdaunu, taču ap pieciem pēcpusdienā viņam kļuva slikti,» pēdējās sarunas ar brāli tagad atceras Igors.

    «Gvido sieva Evija stāstīja, ka viņa atnākusi mājās un redzējusi, ka Gvido tā jocīgi sēž savā istabā otrajā stāvā, elpo ātri un sekli. Viņa vaicājusi, vai viss ir labi, un viņš atbildēja: «Jā, viss kārtībā!».

    Evija ātri sazvanījās ar savu  mammu, un viņa ieteica nekavējoties izsaukt ātro palīdzību. Kad mediķi ieradās, Gvido bija neizpratnē, kāpēc gan viņam vajadzētu braukt uz slimnīcu? Taču ļāvies pierunāt. Viņu noveda lejā, Gvido pats iesēdās ātrās palīdzības auto un vēlreiz pārvaicāja, vai tiešām viņam jābrauc uz slimnīcu, bet mediķi likuši viņam apgulties.

    Pēc brīža Evija atskatījusies, un mašīna joprojām nebija izkustējusies. Izrādās, jau tobrīd Gvido apstājusies sirds… Mediķi 40 minūtes cīnījās, lai atjaunotu sirdsdarbību.

    Tika izsaukta vēl viena neatliekamās palīdzības ekipāža. Gvido aizveda uz reanimāciju, kur konstatēja, ka viņam ir katastrofāls plaušu karsonis. Vienā plaušā ir ūdens, un bija gan jāuztur Gvido dzīvība, gan jāārstē plaušu karsonis. Viņam jau bija iestājusies koma… Gan ārsti, gan māsiņas, kurām mēs, tuvinieki, izsakām visdziļāko pateicību, cīnījās par Gvido dzīvību veselas piecas dienas, līdz svētdien astoņos no rīta saņēmām zvanu – viņa sirds ir apstājusies…»

    Kas varēja izraisīt veselības pasliktināšanos – jaunajā Privātās Dzīves numurā atklāj grupas Linga ilggadējs dalībnieks saksofonists Elmārs Rudzītis.

    • Par Gvido Lingas dzīvību mediķi cīnījās piecas dienas...  Brālis stāsta, kā aizgājis slavenais mūziķis.
    • Ko Ziemassvētkos darīs Covid-19 uzraugi Uga Dumpis un Jurijs Perevoščikovs?
    • Laika ziņu Ramona atklāj, kā pārslimo koronavīrusu.  «Tiem, kas man palīdz, dāvinu eņģelīšus.»
    • Olga Rajecka muzicē uz ielas. Ļaudis no aizkustinājuma raud!
    • Aktiera Pujāta dzīve pandēmijā. Tagad peldas, audzē trušus un pieskata bērnus.
    • 2020. gada skaļāko notikumu tops - mīla, nauda un skandāli.
    • Baltās raganas rituāli. Uzzini, kā pieburt veselību un labklājību!
    Privātā Dzīve nr51_52

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē