• Gunta Skrastiņa ģimene dosies uz Ventspili. Lembergs atklāj, kā pieminēs draugu

    Sabiedrība
    Evija Kalnbērza
    28. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Guntis Skrastiņš.
    Foto: F64
    Guntis Skrastiņš.
    Sestdien Ventspilī, Reņķa dārzā pulcēsies pērn mūžībā aizgājušajā LTV raidījuma «Latvijas sirdsdziesma» vadītāja Gunta Skrastiņa mīļie. Tur izskanēs skaists veltījums Guntim – draugu koncerts.

    «Esmu saplānojis savu ikdienas dzīvi tā, lai noteikti būtu klāt šajā koncertā,» PDz saka bijušais Ventspils mērs un tuvs aktiera Gunta Skrastiņa draugs Aivars Lembergs. «Atbrauks viņa kundze Elitiņa, būs Gunta bērni un mazbērni, visi satiksimies. Zinu, ka daudziem ventspilniekiem patīk ideja par šādu atceres koncertu, un ir svarīgi, ka tik daudz mākslinieku tai atsaucās. Cerams, ka pēc šāda koncerta, kas ir liela vērtība, Guntim viņā saulē klāsies labāk,» teic bijušais Ventspils mērs.

    Sestdien Ventspilī, Reņķa dārzā, izskanēs skaists veltījums – draugu koncerts – pērn mūžībā aizgājušajam aktierim un LTV raidījuma Latvijas sirdsdziesma vadītājam Skrastiņam. Jūlijā viņš būtu svinējis 68. dzimšanas dienu. 

    Bijušais Ventspils mērs, tuvs Skrastiņa draugs Aivars Lembergs.
    Bijušais Ventspils mērs, tuvs Skrastiņa draugs Aivars Lembergs.

    Ar Gunti Skrastiņu Lembergs bijis draugos 50 gadu, kopš agras jaunības. «Esam atbalstījuši viens otru dažādos veidos. Viņš Ventspilī vadīja šlāgerkoncertus, kurus gan politisku apsvērumu dēļ atcēla, bet

    es katru gadu braucu pie viņa uz lauku mājām atzīmēt Gunta dzimšanas dienu.

    Arī šogad tā tiks atzīmēta ar visām ierastajām tās tradīcijām un rituāliem,» atklāj Lembergs. «Gunčam piemita takta izjūta, viņš juta publiku un tēmu. Varbūt no malas izskatījās, ka visu darīja ar vieglu roku, bet es atceros, ka pirms Šlāgerparādes koncerta, kad Guntis pie mums palika pa nakti, pieceļoties no rīta, viņš ļoti koncentrējās. Nopietni gatavojās, gāja cauri visam scenārijam un… ļoti daudz pīpēja,» tā Aivars.

    Aivars atzīst – ir sāpīgi apzināties, ka Gunta ceļš tā aprāvies. «Viņam bija ļoti labs kontakts ar Raimondu Paulu, tika radīts speciāls dziesmu cikls, taču tas nolāpītais kovids liedza viņiem koncertēt,» dusmojas Lembergs.

    Un vēl viņam sāp sirds par to, ka nebija iespējas apmeklēt drauga bēres. Guntis mūžībā aizgāja pērn 11. oktobrī, un tolaik Lembergs vēl atradās ieslodzījumā.

    «Diemžēl man šajā laikā nesanāca atvadīties ne no Gunta, ne vēl viena mana drauga.

    Kad varēju, pavasarī kopā ar sievu Kristīni devāmies pie Gunta kundzes Elitas, apmeklējām viņa kapavietu,» teic viņš. «Biju palīdzējis uzlikt pieminekli Gunta brālim Imantam, un šī tad arī bija pirmā reize, kad to redzēju.».

    Drīz taps arī piemineklis Guntim Skrastiņam. «Mēs esam runājuši par Gunta piemiņas vietas izveidi, bet tā ir lieta, kur lēmums jāpieņem viņa ģimenei,» atzīst Aivars Lembergs.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Guntim Skrastiņam mīļie sagādājuši dāvanu.  Viņa draugs Lembergs atklāj: Arī šogad svinēsim Gunta dzimšanas dienu.
    • Meijera atraitne atzīstas: Joprojām nespēju klausīties viņa dziesmas. Gadu pēc mūziķa nāves kapos notiek trakas lietas.
    • Kā Levits iepirkās pirms svētkiem.
    • Vijai Vētrai nedod dzīvoklīti Vecrīgā. Pirms 100. jubilejas izplēn sapnis atgriezties dzimtenē.
    • Psiholoģe Bērziņa ar bērniem sāk jaunu dzīvi Tenerifē.
    • Modele Kubasova nopirkusi villu Bali.
    • Valters apprecas trešo reizi.  Meita par liecinieci!
    Privātā Dzīve nr26

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē