• Gundega Skudriņa uzbur baltā galdauta svētkus

    Svētki
    Evija Kalnbērza
    4. maijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Gundega Skudriņa.
    Foto: no privātā arhīva
    Gundega Skudriņa.
    Pasākumu aģentūras «Skudras metropole» īpašnieces Gundegas Skudriņas mīļie 4. maijā pulcēsies viņas ģimenes mājā laukos, un viņus noteikti sagaidīs baltās noskaņās klāts galds.

    Gundegas Skudriņas ģimenē Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadiena vienmēr ir īpaša, un viņa ar prieku īsteno pirms vairākiem gadiem ieviesto tradīciju – Baltā galdauta svētkus. «Ja ir saulains laiks, pie mums atbrauc draugi. Parasti sarīkojam talku un pēc tas sēžamies pie galda. Sēta ir sakopta, un ir prieks tajā klāt skaisti noformētu galdu. Rotāšanai lielākoties izmantoju dažādus latviskus, no dabas nākušus elementus,» stāsta viņa.

    «Ļaujos improvizācijai un dekorējumā izmantoju arī jūras akmentiņus vai pat piena kannu.»

    «Sanākot kopā, mēs pārrunājam, ko mums katram nozīmē brīvība, kas ir mūsu pamatvērtības,» saka Gundega un atklāj, kādu patriotisku Latvijas brīvības godināšanas tradīciju ir ieviesusi pati. «Katram pie šķīvīša nolieku dzejas rindas, kas skaļi jānolasa.»

    Arī ēdieni šajos svētkos lielākoties tiek izvēlēti latviski – galdā ceļ sklandraušus, rupjmaizes kārtojumu vai pašas ceptu kūku. Gundega atzīst – noteikti būs arī rasols. «Nezinu gan, cik tas skaitās latviski, taču pierasts, ka gandrīz katra latvieša mājās godos galdā tas tiek likts,» saka saimniece.

    «Man prieks, ka šādi – ar svētku rīkošanu –  varu nodot brīvības vērtības ideju saviem bērniem. Galvenais, lai viss notiek bez lieka patosa, tā vienkārši un patiesi. Lai mūsu sarunas ir piepildītas ar jēgu, jo ikdienā, skrienot vāveres ritenī, tām vienkārši neatliek laika. Un nevajag jau arī visam būt ļoti nopietnam, to var darīt ar prieku,» tā Gundega.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē