• Gulbis taisās par LTS prezidentu. Savickis: «Tas nav bumbiņas sist!»

    Sabiedrība
    Zane Piļka- Karaļeviča
    4. augusts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ernests Gulbis
    Foto: F64
    Ernests Gulbis
    Slavenais latviešu tenisists Ernests Gulbis rudenī kandidēs uz Latvijas Tenisa savienības prezidenta amatu. Tagadējais savienības vadītājs gan uzskata – sportistam tagad būtu jādara tas, ko viņš prot vislabāk.

    Šogad aprīlī veiktie grozījumi Sporta likumā turpmāk liegs Latvijas Sporta federāciju valdēs amatu ieņemt bijušajiem Valsts drošības komitejas darbiniekiem vai ziņotājiem, tāpēc Jurim Savickim amats Latvijas Tenisa savienībā jāatstāj līdz šā gada 1. oktobrim. Viņš Tenisa savienību vada jau kopš 1998. gada. Savickis teic – esot skumji, ka jāaiziet šādi. «Protams, neliels rūgtums ir, kaut kādu netaisnību te saredzu. Tik daudz tenisam ir izdarīts! Gribēju no prezidenta amata aiziet pats jau pagājušajās vēlēšanās. Mani vienkārši pierunāja palikt,» uzsver Juris.

    Juris Savickis
    Juris Savickis

    «Lēmums ir pieņemts, un es ar to esmu samierinājies. Ir ļoti labi kandidāti, lai jaunie rāda, ko var.» Viens no jaunajiem, kas gatavs rādīt savu varešanu, ir tenisists Ernests Gulbis. «Spriežot pēc Gulbja intervijām, ir skaidrs, ka viņš slikti kvalificējas prezidenta amatam.

    Viņam nav izpratnes par savienības darbu, viņš arī nezina, kas šajā laikā ir izdarīts.

    Sist bumbiņas ir viena lieta, bet vadīt lielu struktūru – pavisam kas cits,» uzskata Savickis. Jautāts, vai Gulbis pirms savas kandidatūras izvirzīšanas lūdzis viņam padomu, Savickis neslēpj: «Mēs par šo tēmu esam runājuši, un mans padoms Ernestam bija vienkāršs – vairāk pamācīties, palasīt. Viņš intervijās jau sarunājis daudz aplamību. Piemēram, apvainojis visus Latvijas tenisa trenerus, norādot, ka viņu līmenis ievērojami jāceļ. Gulbis laikam aizmirsis, ka viņa pirmais treneris bija Valdis Ginters.

    Viņš maldīgi uzskata, ka tikai Rietumos viss notiek, un nesaprot, ka faktiski jau sadarbība mums vienmēr ir bijusi. Gulbis arī stāsta, ka Latvijas valsts tenisam nav palīdzējusi. Tā nav patiesība! Ļoti daudz palīdzējusi. Piemēram, Lielupes tenisa centrā valsts ieguldījusi vairāk nekā 12 miljonus eiro. Arī sadarbība ar pašvaldībām ir laba. Tik daudz tenisa kortu uzcelti kā nekur.»

    Savickis uzskata, ka nākotnē Ernests varētu ieņemt šo amatu, jo esot jauns, perspektīvs, pietiekami ambiciozs. Taču pagaidām viņš tam vēl neesot gatavs. «Laiks rādīs, vai viņš varēs visu apgūt. Lai nu kā, tenisa saime pati izlems, kurš tad būs nākamais savienības vadītājs. Tie būs vairāk nekā 50 balsotāji,» piebilst viņš.

    Vairāk lasiet žurnālā «Privātā Dzīve»!

    • Reiniks drīz pazudīs no Latvijas. Iemesls pārsteidz!
    • Ko Pauls ar Pugačovu sadomājuši? Primadonna ciemojas pie Maestro Baltezerā.
    • Jaunā "Ugunsgrēka" aizkulises! Ķesteris: Man uzdāvinātas romantiskas attiecības. Zentiņa notievējusi par 10 kilogramiem.
    • Mielava meita apprec talantīgu režisoru.
    • Tenisists Gulbis taisās par prezidentu. Savickis: «Tas nav bumbiņas dzenāt!»
    • Slaveni ļaudis atvadās no dzejnieka Knuta Skujenieka. Dēls Jānis: «Tā bija ļoti cienīga aiziešana.»
    • Samanta Tīna beidzot pārvar sāpīgu bērnības trauma.
    Privātā Dzīve nr31

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē