• Ģirts Liuziniks no aktiera kļuvis par būvnieku: Biju mentāli un fiziski sevi iztērējis

    Profesija
    Evija Kalnbērza
    30. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64
    Pēc teju 12 Latvijas Nacionālajā teātrī aizvadītiem gadiem aktieris pagājušajā rudenī izvēlējās pamest skatuvi. Šoruden viņš spēris nopietnu soli pretī jaunai profesijai.

    Aktieris Ģirts Liuziniks šoruden papildinājis studentu rindas. Viņš iestājās Rīgas Tehniskās universitātes Būvinženieru fakultātē bakalaura programmā. Ģirts tika budžeta grupā, un tagad katru dienu apmeklē lekcijas. Studiju virziena izvēle esot likumsakarīga. Jau vairāk nekā pusgadu būdams prom no teātra, viņš nodarbojies ar dažādiem lauku un arī celtniecības darbiem. «Gribu apgūt vēl kādu arodu, kas dzīvē noderētu,» PDz teic aktieris.

    Vaicāts par iemeslu, kāpēc nolēma aiziet no teātra, viņš stāsta: «Neilgi pirms pandēmijas pieņēmu lēmumu aiziet no teātra, jo biju noguris. Vēlējos atpūsties, negribēju vairs uzņemties jaunus iestudējumus. Biju mentāli un fiziski sevi iztērējis. Un, ja nav radīšanas prieka, tad palikt būtu negodīgi gan pret skatītājiem, gan kolēģiem. Lai viss būtu godīgi, aizgāju ārštatā un iestājos bezdarbniekos. Spēlēju vēl izrādēs, kuras ir repertuārā.»

    Par savu pašreizējo darbošanos viņš saka: «Palīdzēju pilnīgi no nulles celt saviem vecākiem māju. Ko varēju, to darīju – visus vienkāršos melnos darbus. Pārnēsāju materiālus jumta segumam, slīpēju, vilku naglas no dēļiem un daudz ko citu. Vēl, iespējams, pieslēgšos arī iekšdarbiem. Pie paziņām arī zāģēju kokus, tīrīju lauku, stādīju kokus. Tas viss bija pilnīgi pretstatā darbam teātrī.»

    Lēmums attālināties no radošās vides dāvāja arī vairāk laika, ko pilnvērtīgi pavadīt ar ģimeni.

    Nesen Ģirts piedalījās arī Tēva dienai veltītajā diskusijā interneta tiešraidē, kur atklāja, ka šovasar varējis būt kopā ar dēliem Evertu un Knutu, kas dzimuši viņa nu jau šķirtajā ģimenē ar bijušo sievu Metu. Kopā ar puikām viņš devies pārgājienos. Sarunā ar PDz aktieris saka – lai gan puikām ir neliela vecuma starpība, abi esot ļoti atšķirīgi.

    «Puikas ir emocionāli, bet Everts ir praktiskāks nekā jaunākais brālis Knuts. Ar Evertu noejam kārtīgu trīsdesmit kilometru garu pārgājienu, prātojam, kā pārvarēt šķēršļus, kā ātrāk nonākt līdz galamērķim. Savukārt ar Knutu lēnām noejam piecpadsmit kilometrus, ik pa laikam apsēžamies, vērojam, filozofējam par jūru un kokiem, fantazējam, kas būtu, ja no meža pēkšņi iznāktu briedis,» smaidot stāsta Ģirts.

    Jau vairākus gadus Ģirts ir attiecībās ar aktrisi Lieni Sebri, kura audzina savu un Rīgas TV24 programmu direktora Rūdolfa Ēķa meitu Emīliju.  «Emīlija ir vecāka par maniem dēliem, viņiem trijatā mēdz būt pagrūti, jo ir dažādas intereses. Protams, viņa nav mana īstā meita, un tas ir diezgan sensitīvi – kā es viņai kaut ko aizrādīšu? Taču nav tā – ja ir kāda problēma, tad lieku to atrisināt viņas mammai. Mēs visu varam sarunāt,» atzīst Ģirts.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē