• Frizieris Kristaps Slakters-Zvejsalnieks: Bez bārdas jūtos kā sieviete

    Bārda
    Anastasija Kuzminova
    8. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: F64 un no privātā arhīva
    Verdi stila bārda un gaisā uzskrullētās ūsas kā māksliniekam Salvadoram Dalī – bija friziera īpašā firmas zīme vairāk nekā 10 gadus. Nu viņš apkārt staigā gludi skūts un jūtas ne savā ādā!

    «Es nesāju bārdu no 30 gadu vecuma. Tagad, kad esmu gludi skūts, paziņas uz ielas man paiet garām. Sākumā arī kolēģes ķiķināja, sakot – bez bārdas nevar mani uztvert nopietni,» par savām pārvērtībām teic frizētavas House of Hair īpašnieks Kristaps Slakters-Zvejsalnieks.

    Viņš atzīst, ka ģimenē ir vēl trakāk – dēls frizieri mēdz jaukt ar citiem bārdainiem onkuļiem, bet sieva ilgojas pēc kuplās bārdas. «Mūsu kopdzīves pirmajos piecos gados sieva cīnījās pret manu bārdu, bet nu jau gadus desmit – cīnās par bārdu. Bez tās viņa mani nepieņem, vaicājot – kas tas par puišeli!»

    Par savām izjūtām Kristaps teic – jūtoties kā pazaudējis savu ķermeņa daļu.

    «Gribas likt roku mutei priekšā, it kā man būtu pazuduši zobi. Un vispār – bez bārdas jūtos kā sieviete.

    Man bija ieradums ķemmēt bārdu, bet te attopos, ka vairs nav, ko ķemmēt,» tā frizieris. Viņš uzsver, ka droši vien mēnesi, ļaujoties sejas ādas uzlabojošām procedūrām, izturēšot gludi skūts, bet tad gan ar steigu audzēšot iztrūkstošo apmatojumu.

    Frizieris atzīst, ka ne jau tikai sejas ādas sakopšanas dēļ noskuvies. Viņam padomā ir pamatīgs pētījums par to, vai bārda rada kādu ietekmi uz sabiedrību, vai bārdaiņus uztver kā īpaši? «Šobrīd veicu zinātniski pētniecisko darbu. Internetā esmu aicinājis vīriešus un sievietes aizpildīt aptaujas anketas, kā tiek uztverti bārdaini vīrieši,» saka Kristaps.

    Šos datus viņš plāno apkopot bārddziņu rokasgrāmatā, tur iekļaujot arī savas zināšanas par bārdas audzēšanu, kopšanu, to dažādo formu un izcelsmi.

    «Vispār bārda ir varas un brieduma simbols. Senatnē to nesāt varēja atļauties tikai dižciltīgie. Šajā gadu tūkstotī līdz ar terorisma draudiem pasaulē uz bārdainiem vīriešiem gan sākuši raudzīties ar aizdomām un aizspriedumiem, bet nu jau gan bārda atkal atkaro savas pozīcijas,» zina teikt Kristaps Slakters-Zvejsalnieks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē