• FOTO: Vecpiebalgā uzņem jaunu TV seriālu – "Anna no Zaļkalniem"

    Kino un TV
    Gita Vīksne
    16. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: ĢIRTS OZOLIŅŠ (F64)
    «Kovida laikā filmēt seriālu ir liels izaicinājums – saslimušu aktieru dēļ mēs visu jau divreiz esam pārcēluši,» PDz atklāj jaunā TV seriāla režisors.

    Vecpiebalgā tiek režisora Ulda Cipsta veidotā jaunā TV seriāla filmēšana, kam šobrīd dots nosaukums «Anna no Zaļkalniem».

    Tā pamatā ir kanādiešu rakstnieces Lūsijas Modas Montgomerijas romāns Anna no «Zaļajiem jumtiem».

    «Vecpiebalga, manuprāt, ir viena no skaistākajām vietām Latvijā, kas redzama daudzās latviešu filmās un būs skatāma arī šajā seriālā,» PDz stāsta Uldis, kas ar filmēšanas grupu šobrīd saimnieko «AndeleMandele» radītājas Līvas Jaunozolas dzīvesbiedra uzņēmēja Artūra Šveda atjaunotajā mājā «Kalna Alitēni».

    Tas ir simts gadus sens nams, kuru var izīrēt par 200 eiro diennaktī. «No tā, kas te bija, palikušas tikai sienas. Ir noskrūvētas pat lampas, kuras pēc filmēšanas gan skrūvēs atpakaļ,» skaidro režisors. Viņš neslēpj, ka arī viesistabas milzīgais kamīns, pie kura tiek filmēta svētku maltīte, esot tikai butaforija.

    «Filmējām te jau pagājušajā vasarā, bija plānots pie seriāla strādāt arī novembrī, bet tad ar kovidu saslima galvenās lomas atveidotāja Maša. Pārcēlām filmēšanu uz šā gada sākumu, bet tad saslima Rēzija Kalniņa. Kovida laikā filmēt ir briesmīgi, jo visu laiku nākas kaut ko atlikt,» neslēpj Cipsts.

    Galvenā Annas loma uzticēta aktrisei Marijai Kuļikovskai no Baltkrievijas. Seriālā būs redzama arī Rēzija Kalniņa, Tālivaldis Lasmanis, Kristīne Krūze-Hermane un Dainis Gaidelis.

    «Televīzijas ekrānos seriāls būs redzams šajā rudenī. Līdz šim visi seriāli, kurus esmu taisījis, laika trūkuma dēļ bijuši mazliet sasteigti. Šajā reizē man ir dots laiks, lai tajā visu uzmanīgi noslīpētu,» gandarīts ir Cipsts. Viņš teic, ka daudzi jau ir noskatījušies «Netflix» seriālu par Annu – «Anne With An E».

    «Tas, ko es redzēju jau samontētajā materiālā, dod pārliecību, ka mūsu seriāls ir daudz tuvāk grāmatas radītajām sajūtām,» atzīst Cipsts.

    Galveno varoni atrod Baltkrievijā

    Marija Kuļikovska

    «Uz Annas lomu bija milzīgs kastings, uz to atnāca vairāk nekā 300 meiteņu no Latvijas,» atklāj seriāla režisors Uldis Cispsts, kas par vispiemērotāko galvenajai lomai tomēr atzinis kolēģu ieteiktu aktrisi no Baltkrievijas.

    «Par Mašu man stāstīja pagājušajā vasarā, kad Minskā filmēju «NTV» seriālu Nav bijušo. Viņa ir redzama vairākās slavenās filmās un seriālos Krievijā. Centos atrast Latvijā kaut ko, kas līdzinātos viņai, bet neizdevās, tādēļ no Baltkrievijas uz Latviju tika vesta Maša,» stāsta Cipsts. Maša dzīvo uz vietas Vecpiebalgā.

    «Viņa ir liels malacis – iemācījusies visus filmai vajadzīgos tekstus latviešu valodā, lai gan patiesībā mūsu valodā nerunā. Viens no tekstiem bija septiņu minūšu garumā. Maša iemācījās to runāt, saprotot arī katra vārda nozīmi.»

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē